Anket ve talepler AK Parti MKYK toplantısında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını ettiği AK Parti MKYK toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Anket ve talepler AK Parti MKYK toplantısında!
Anket ve talepler AK Parti MKYK toplantısında!
GİRİŞ 16.11.2021 05:58 GÜNCELLEME 16.11.2021 06:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında AK Parti MYK ve MKYK’sı toplandı. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadele başta olmak üzere göç, sınırlar ve yapılacak operasyonlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

ASGARİ ÜCRET MKYK’DA GÜNDEME GELDİ

MKYK toplantısının en önemli gündem maddelerinden biri de asgari ücret oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında sunum yaptı. Bakan Bilgin tüm kesimlerin taleplerinin alındığını belirterek anket çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİ NE?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret 2021 yılı içerisinde 2 bin 825 TL. Yeni yılda asgari ücretin enflasyon dikkate alındığı zaman en az 3 bin 500 TL ile 4 bin 500 lira aralığı arasında olması bekleniyor. İşverenler asgari ücret için dengeli bir ücret belirlemek açıklaması yaparken işçiler ise işverenlerin cömert olması ve geçim ücreti talebini yineledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!