Son dakika haberi: Sıfır araç stokçuları "yok artık" dedirtti! Vatandaş isyan etti

Son dakika haberi: Mafyatik site yöneticileri kat maliklerinin otopark yerlerini stokçu galericilere sattığı ortaya çıktı. Site sakinleri olayı mahkemeye taşıyınca yöneticiler tarafından darbedildi.

Son dakika haberi: Sıfır araç stokçuları "yok artık" dedirtti! Vatandaş isyan etti
Son dakika haberi: Sıfır araç stokçuları "yok artık" dedirtti! Vatandaş isyan etti
GİRİŞ 16.11.2021 07:52 GÜNCELLEME 16.11.2021 10:43
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İllegal grupların rant kapısı hâline gelen dev sitelerde şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye gazetesinin gündeme getirdiği “Dev Siteler Mafyaya Teslim” haberi ile ayyuka çıkan durum, Bakanlığı harekete geçirmiş ve site yönetimlerinde sertifikalı dönem başlatılmıştı. Ancak hâlen zorbalıkla yönetimde kalmaya çaba gösteren kişiler, vatandaşları canından bezdirmeye devam ediyor. Küçükçekmece’de yer alan 700 dairelik bir sitede olanlar ise yaşanan durumu özetliyor.

Yaklaşık üç sene önce bu siteden ev aldığını ifade eden site sakini, yaşanan durumun olağandışı olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Site yönetimimizi profesyonel olduğunu düşündüğümüz kişilere teslim ettik. Ancak bu kişilerin hizmetten ziyade para kazanmak amacında olduğunu anladık. Bunun en basit bir örneği ise otoparkımızın galericilere kiralandığını öğrenmemiz ile oldu.

Yakın zamanda otoparkımızda birçok sıfır kilometre araç ile karşılaştık. Bunu yönetime sorduğumuzda mantıklı bir cevap alamadık. Ev sahiplerinin kendi otoparkları bile gasbedildi. Sonradan öğrendik ki, bayilerden yüzlerce araç alan ikinci el galericiler, bu araçları koyacakları yer bulamadıklarından bizim site yönetimi ile anlaşmışlar. Araç başı belli bir ücret alarak anlaşma imzalanmış. Kendi otoparkımıza giremez olduk. Durumu mahkemeye taşıdık ama şiddete maruz kaldık."

Bazı site yönetimlerinin site otoparkını vatandaşın haberi olmadan oto galericilerine kiraladığı ortaya çıktı.

YÜZLERCE ŞİKÂYET GELİYOR

Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD) Başkanı Suat Sandalcı, her gün yüzlerce şikâyet aldıklarını ifade ederek “Bize gelenlerin tamamını Bakanlığa iletiyoruz. Bilgisiz ve eğitimsiz olarak yöneticilik yapılıyor. Bazı illegal gruplar, kendileri için gelir kapısı olarak gördükleri site yönetimlerine âdeta çöküyorlar. Yakın zamanda İstanbul Esenyurt’ta yer alan bazı siteler denetlendi. Yönetimler maalesef bilgisiz, eğitimsiz kişi ve kurulların elinde. Cezai işlemler uygulandı. 13 site yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu ile yaptığımız görüşmede ‘mafyatik’ hâle dönüşen site yönetimlerinin de mercek altına alınacağı gündeme geldi. Hatta ilerleyen günlerde bu çarpıklık Türkiye genelinde operasyonlara konu olabilir” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 49
  • GENERAL 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkedeki insanlarda karekter kalmadı dolar 50 kuruş artıyor ikinci el araç fiyatlarına 10 bin zam yapıyorlar keşke covid bunları alsaydı
    Cevapla
  • ek9 2 yıl önce Şikayet Et
    devlet hangi biriyle ugrasacak ugrastında ufak bedelle kurtarmamaları lazım agır bedel ödetsinler
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlarla aynı ulkede yaşamaktan utanıyorum artık.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Araç Lara el koyun
    Cevapla
  • BİROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Site yönetimi yapan firmaların devlet tarafından denetlenmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!