Eren Kış operasyonları PKK'nın barınma planlarını bozdu!

Eren Kış operasyonlarında 2 terörist etkisiz hale getirildi, 177 mağara, sığınak ve depo imha edildi Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan operasyonlar PKK'nın barınma planlarını bozdu.

GİRİŞ 21.11.2021 11:54 GÜNCELLEME 21.11.2021 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığınca 14 gün önce başlatılan Eren Kış operasyonlarıyla bugüne kadar PKK'nın çok sayıda barınma alanı imha edildi, çeşitli türlerde silah ve mühimmat, patlayıcı madde ile uyuşturucu ele geçirildi.

Bakanlık koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce, Şırnak'ta "Eren Kış-1 Bestler-Dereler Operasyonu", Hatay'da "Eren Kış-2 Amanoslar Şehit Jandarma Er Esat Mengilli Operasyonu", Diyarbakır ve Bingöl'de "Eren Kış-3 Şehit Jandarma Binbaşı Ercan Kurt Lice-Sağgöze Operasyonu", Hakkari'de "Eren Kış-4 Şehit Jandarma Komando Er İbrahim Doğu (Kazan Vadisi-Han Yaylası) Operasyonu", Siirt'te "Eren Kış-5 (Bağgöze) Şehit Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici Operasyonu", Tunceli'de de "Eren Kış-6 Mercan Dağları Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu Operasyonu" başlatıldı.

İlk operasyonun başladığı 7 Kasım'dan bugüne kadar 522 timden oluşan 7 bin 371 jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusunun yer aldığı Eren Kış operasyonlarında 177 mağara, sığınak ve depo imha edildi.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda çok sayıda silah ile çeşitli tür ve çapta 3 bin 320 mühimmat, 80 kilogram patlayıcı madde, 19 el yapımı patlayıcı, 10 el bombası, 2 keskin nişancı tüfeği, 867 kilogram uyuşturucu ve yaklaşık 1,5 ton yaşam malzemesi ele geçirildi.

OPERASYONLAR GENİŞLETİLECEK

İçişleri Bakanlığı kaynakları, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik Eren Kış operasyonlarının, milletin desteğiyle inançlı ve kararlı şekilde genişletilerek sürdürüleceğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ......... 2 yıl önce Şikayet Et
    ismet inönü chp sinin bütün silah fabrikalarını kapatması vecihi hürkuş ların nuri demirağların uçak fabrikalarını chp inönü kapatmasaydı şu an dünyanın en kaliteli en sağlam en fonksiyonel milli yerli uçakları üretiyorduk en ileri teknoloji füzelerimiz...çok çok daha ilerideydi şu an RT Erdoğan sayesinde 15-18 senede ihadan sihaya Tihaya dünyayı hayran bırakıyoruz birde 1940 larda inönü değilde Menderesler olup bu güne kadar devam etseydi savunma sanayimizde RT Erdoğanın atılımlarıyla şu an nerede olurduk kim bilir Allah pkk pyd haçlı siyonist batı lgbt ...dostu chp başta millet ittifakından ümmeti korusun inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti