Veliler okulu birbirine kattı

Konya’da bir lisede kavga eden öğrencilerin durumu öğrenen velileri okula geldi. Öğrenci velileri okul bahçesinde tekme tokat birbirlerine girdi.

GİRİŞ 25.11.2021 14:53 GÜNCELLEME 25.11.2021 14:57
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Olay öğle saatlerinde Konya’nın Merkez Selçuklu ilçesi Konevi Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aynı okulda öğrenim gören öğrenim gören iki öğrenci arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Öğretmenlerin müdahalesi ile iki öğrenci sakinleştirildi. Okul idaresi durumu öğrenci velilerine bildirerek iki öğrencinin velisin okula davet etti.

Okula gelen veliler okul idarecileri ile görüştükleri sırada biranda tartışmaya başladılar. Velilerin tartışması kısa sürede önce küfürleşmeye ardından tekme tokat kavgaya dönüştü. Kavgayı öğrenen iki velinin yakınları kısa sürede okula geldi.  İki tarafın okula gelmesi ile kavga şiddetini artırdı. İki taraf öğrencilerin gözü önünde yaklaşık 10 dakika tekme tokat kavga etti. Olay yerine ihbar üzerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırmakta güçlük çekince okula takviye ekipler geldi.  Kavgaya karışan şahıslar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Konevi Anadolu Lisesi öğrencilerimizden iki kız öğrencinin bir süredir devam eden anlaşmazlığına ailelerin karışması üzerine olayın büyüdüğü ve konunun aileler arası husumete dönüştüğü bilgisi iletilmiştir. Her ne kadar aileler bir araya getirilmiş ve anlaşma sağlanmış ise de öğrenciler arasında çıkan yeni bir anlaşmazlık nedeniyle ailelerin tekrar müdahil olduğu okula baskına geldikleri ve okul önünde kavga çıktığı, olaya polisin müdahil olduğu ve okulda güvenlik tedbirlerinin alındığı, öğrencilerle ilgili gerekli rehberlik ve disiplin işlemlerinin başlatıldığı bilgisi alınmıştır.

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürümüz ile yapılan görüşme neticesinde Emniyet Müdürlüğümüz tarafından okulumuzdaki güvenlik tedbirlerinin artırılacağı bildirilmiştir.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN - KANAL 7
YORUMLAR 23
  • ihsan kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Konya halkı kadar ,saygısız, edepsiz bir halk daha yok...Tabi hepsi değil.....Nefret edersiniz....Bunlarda hak,hukuk vs hiç yok....ALLAH fırsat vermesin konya halkının azililarina
    Cevapla
  • Şuhudi Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne zamana geldik, Veliler, büyükler küçüklerden küçük. Eskiden büyükler gerçekten büyüktü, şimdiki büyükler delikanlılardan daha bakımlı daha delikanlı, eskiden yaşlandıkça insanlar durulur ana baba olurlardı ama sadece kendi çocukşarına değil başkasının çocuğuna da kendi çocuğu gibi bakar kollar, sever gerwkirse kızar nasihat ederdi. Şimdi ki büyükler gençlerden daha delikanlı ve çocuk olarak ta bir tek kendi çocukları var başkalarının çocukları çocuk değil sanki. Nasıl bir eğitim sisteminden geçtik de bu hale düştük, ah osmanlının adamları ah ah osmanlı eğitimi ah nerdesin. Gavurun eğitim sistemin de okuya okuya gavurlar gibi olduk, halada devam ediyoruz. Allah hemize akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ya akılsağlıkları bozuk yada psikolojileri allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • Bahtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin veliliğinizi eskiden herkes kendi çocuğunun kulağını çekerdi. Sorun biterdi. Adamız diye ortalarda gezer şimdi bunlar.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkesi zorla okullara toplarsan olacağı bu. O iki kız öğrenci eğitim amaçlı gelmemişler. Ne amaçla geldikleri ortada. Okuldan uzaklaştır. Ayrıca huzuru bozdukları için ailelerine para cezası .. bak bir daha yapar mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı