İstanbul için büyük tehlike: Balıklar yüzüyordu şimdi keçiler otluyor

İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 41,44'e geriledi. Doluluk oranının yüzde 17,03 olarak ölçüldüğü Alibeyköy Barajı'nda eskiden su dolu alanlar keçilerin otladığı meralar haline geldi.

GİRİŞ 27.11.2021 13:00 GÜNCELLEME 27.11.2021 14:36
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

İstanbul'un barajlarında İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 41.44 olarak kayıtlara geçti. Verilere göre son bir hafta içinde barajlardan 5 milyon 82 bin metre küp su eskildi. İstanbul'un barajlarında geçtiğimiz yıl Nisan ayında yüzde 80.82 olan doluluk oranı daha sonra düşmeye başlamıştı. Son on yılda ölçülen bu tarihteki doluluk oranı 2015 yılında yüzde 64.1 olarak kayıtlara geçmişti.

KEÇİLER OTLUYOR

İstanbul'da yaşanan kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Alibeyköy barajı oldu. Alibeyköy barajında doluluk oranı bugün itibariyle  yüzde 17.03 olarak ölçüldü. Barajın eskiden suyla dolu balıkların yüzdüğü alanlarda artık keçilerin otladığı meralar haline geldi. Barajda son 10 yılın en düşük ikinci seviyesi yaşanıyor. Geçen yıl aynı dönemde doluluk oranı yüzde 15.6'ya gerilemişti. Bu rakam son 10 yılın en düşük oranı olarak tarihe geçmişti.

İKİ BARAJ GÖLÜ  ADETA KURUDU

İSKİ verilerine göre İstanbul'a su sağlayan barajlardan Kazandere ve Papuçdere barajları adeta kurudu. Kazandere barajında doluluk oranı 4.62'ye Papuçdere barajında yüzde 2.77'ye kadar geriledi. İstanbul'un doluluk oranı en yüksek baraj gölü ise Ömerli Barajı oldu. Ömerli barajında doluluk oranı  yüzde 67.49 olarak ölçüldü.

YORUMLAR 33
  • Muhammed Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Biriside cikip dememiski tasalanmayin rabbimiz var o rizkimiza kefil diye Elhamdulillah
    Cevapla
  • Alın 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun sonumuz hayır olsun bireysel önlemler alın
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok çoğaldık su yetmiyor mültecilerde bizim kadar nufüsa sahip birde müsrüfler var şakır şakır akıtıyor ısraf haramdır
    Cevapla
  • Alpagu 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Faşist kafayla çözüm üretilmez, İstanbul'da senin gibi düşünenler kadar sığınmacı yok yalancı sözde Vatan severmiş
    Cevapla
  • Alp mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen vicdani bir konu..herkes damla damla kullanmali..alimler evliyalar daho abdest alirken her uzuv arasinda muslugu kapatiyor..dikkat edelim..lutfen Israf etmeyelim..o su hepimize fazlasiyla yeter
    Cevapla
  • Ayannn 2 yıl önce Şikayet Et
    Alim yapacak ki örnek olacak
    Cevapla
  • Lıselı ögrencı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ögretmenımız anlatıyor ulkemız artık kuraklık kusagında yanı uzun kuraklık anı yogun yagmurlar olacak. Ve ıstanbul korkunc bır betonlasmada sorun bızde bırde yogun nufus. Istanbul artık bu kalabalıgı kaldırmıyor. Suyu ıyı kullanır bol yesıl cevre temızlıgı sart . Yuce dınımız temızlıgı emreder bırakın o partı bu partıyı . Hangınız torunlarına cocuklarına suyu az kullanın cevrenızı temız tutun dıyor???? Aklın yolu bır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu