İBB cami inşaatını durdurdu: İSKİ bile "yok" dedi ama inatla bekletiyorlar

İBB yönetimi, Göktürk'te yapımına başlanan ruhsatlı cami inşaatını durdurdu. Cami mimarı, İBB'nin inşaat alanı için "dere yatağı" dediğini ancak İSKİ'de böyle bir bilgi olmadığını belirtti.

İBB cami inşaatını durdurdu: İSKİ bile "yok" dedi ama inatla bekletiyorlar
İBB cami inşaatını durdurdu: İSKİ bile "yok" dedi ama inatla bekletiyorlar
GİRİŞ 27.11.2021 17:28 GÜNCELLEME 27.11.2021 17:33
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi Eyüpsultan Belediyesi'nin öncülüğünde Göktürk'te yaşayan bir hayırsever tarafından yaptırılan caminin yapımını zabıta marifetiyle durdurduğu öğrenildi.

27 Temmuz 2020 yılında yapım ruhsatı alınan caminin bulunduğu araziye daha önceden konulan yağmur suyu borusu nedeniyle kanal sayılabileceği belirtilerek durdurulduğunu aktaran caminin Mimarı Mehmet Osmanlıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Temmuz 2020'de buranın bütün yasal prosedürleri yeri getirilerek ruhsatını alıp inşaata başlandı. Neticede projenin onay görebilmesi kanalı, altyapısı gibi teknik işlerde onay gerekiyordu. Gerek Eyüpsultan Belediyesi'nden gerekse ilgili tüm kurumlardan onaylar alındı.

PHOTOSHOPLA DERE YATAĞI YAPMIŞLAR!

Bu cami inşaatı başladıktan sonra İBB yönetimine şikayet gidiyor. Çok eskiden arsanın bir noktasından 10-15 santim çapında bir kanal borusu geçmiş. En sonunda bu caminin yapını durdurmak için İSKİ'ye bakıyorlar. İSKİ'den de onaylı bu iş. Ama büyükşehir belediyesi bu küçük kanal borusunu gerekçe göstererek 'burası dere yatağı sayılır bu bina yapılmaması lazım' diyor. Hatta photoshopla caminin yapılmış bodrum katını bir dere içinde gösteriyorlar. Süreç içerisinde bu görsellerin sahte olduğu ortaya çıktı. Ancak neticede kendi iddialarını güçlendirdi. Sonuç olarak 'Biz bunu durduruyoruz' dediler ve zabıta gücüyle durdurdular."

'ONAYLAR VE KARARLAR OLSUN BEN İZİN VERMİYORUM'

Sabah gazetesinin haberine göre, konunun yargıya taşındığını, mahkemenin konuyu incelemek için bilirkişi tayin ettiğini aktaran Mimar Osmanlıoğlu, "İstanbul Teknik Üniversite'sinden gelen bilirkişi heyeti yaptıkları incelemede herhangi bir tehlike olmadığını, bölgenin dere yatağı olmadığı raporlayıp caminin yapılmasına engel teşkil edecek unsurların olmadığını belirterek olumlu görüş bildirdi.

Zaten kanal yok, yağmur borusu gibi bir şey var o bahane ediliyor. İSKİ'yi devreye koyuyorlar ancak İSKİ zaten 'caminin yapımına engel teşkil edecek bir şey yok' diyerek onay vermiş. Hem İSKİ onayı hem mahkemenin atadığı bilirkişi raporuna rağmen inşaata başlatılmadı. 'İstinaftan dönsün, oraya itiraz ederiz buraya itiraz ederiz' diyerek süreci uzattılar. Bu durum böyle devam edince de hayırsever olan kişi inşaat için bekletilen 50 ton civarındaki demir çürüdüğü için satmak zorunda kaldı. Camiyi yaptıracak kişi de çok mağdur edildi. Bu durum nedeniyle çok morali bozuldu. Şu anda da hala bu şekilde çözümsüz olarak duruyor. Yani büyükşehir belediyesinde bir niyet var ve kasıtlı olarak burayı yaptırtmıyor. Ruhsatı olduğunu mahkeme, bilirkişi, İSKİ tüm yasal prosedürlerin olduğunu defaten söylüyor ama 'Olsun ben izin vermiyorum' diyor." diye konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 114
  • Mendes.26 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihniyet bunu hep yapar zaten huyları öyle
    Cevapla
  • Saadet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların.hepsi din düşmanı tasmalarını kimin tuttuğu belli Allah fırsat vermesin
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun
    Cevapla
  • Recep 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman lar çoğalmış
    Cevapla
  • Gönül 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi orası dere yatağı diyelim esenlerin orta göbeğinde ki cami yapımı ne gerekçeyle durduruldu ne tesadüf başa gelir gelmez oy verenlerin vicdani sizlasin
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Onların vicdanı olsa oy vermezlerdi menderesi asan insanlarda vicdan olurmu
    Cevapla
  • Nurgül kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Dini siyasete ne güzel alet ediyodu ekrem bey kuran okumalar kameraları çağırıp namaz görüntüleri inanan saflar vicdanınız rahat mi ekrem din düşmanlığına devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi