Başkan Erdoğan açıkladı: Hedef 100 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengezur Koridoru’na büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz." açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan açıkladı: Hedef 100 milyar dolar!
Başkan Erdoğan açıkladı: Hedef 100 milyar dolar!
GİRİŞ 28.11.2021 17:44 GÜNCELLEME 28.11.2021 17:47
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi nedeniyle Türkmenistan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bugün Aşkabat’ta “Birlikte Geleceğe” temasıyla gerçekleştirdiğimiz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15’inci Zirvesi’nin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Başta Dönem Başkanı ve ev sahibimiz Türkmenistan olmak üzere, zirvemizin başarısında emeği geçen tüm üye devletlere ve sekreteryaya teşekkür ediyorum. Türkiye olarak Zirve Dönem Başkanlığı’nı devrettiğimiz dost ve kardeş Türkmenistan’a başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev görüştü

Ortak hedeflerimize ulaşabilmemiz için gerekli yol haritamız 2025 Vizyon Belgesi’nde yer alıyor. Bugün onayladığımız Aşkabat Eylem Mutabakatı, bu doğrultudaki güçlü irademizi ortaya koyuyor.

Bölgemizde ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve modern İpek Yolu’nun canlandırılması gayretlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı bu çabalarımızın en somut tezahürüdür.

"ZENGEZUR KORİDORU'NA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

İslamabad - Tahran - İstanbul karayolunun işlerlik kazanması ve aynı güzergâhtaki demiryolu hattının canlandırılması gayretlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ülkemizle bölgemiz arasında doğrudan karayolu bağlantısı kuracak Zengezur Koridoru’na da büyük önem veriyoruz.

8 milyon kilometrekarelik bir alanda, yaklaşık 500 milyon nüfusu barındıran coğrafyamızın sunduğu yüksek potansiyelden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Ticaret hacmimizi 100 milyar dolar seviyesine çıkartmak için gayretlerimizi yoğunlaştırıyoruz.

İnşallah teşkilatımızı daha çok sahiplenecek, reform sürecini devam ettirecek, güçlü bir bütçeyle daha etkin kılacağız."

Başkan Erdoğan, Tacikistan ve Pakistan Cumhurbaşkanıyla görüştüBaşkan Erdoğan, Tacikistan ve Pakistan Cumhurbaşkanıyla görüştü

Başkan Erdoğan'dan Türkmenistan'da tarihi Kıbrıs çağrısıBaşkan Erdoğan'dan Türkmenistan'da tarihi Kıbrıs çağrısı

Başkan Erdoğan’a 'Devlet İşbirliği Nişanı'Başkan Erdoğan’a 'Devlet İşbirliği Nişanı'

Son Dakika... Başkan Erdoğan Türkmenistan'da: İki ülke arasında imzalar atıldıSon Dakika... Başkan Erdoğan Türkmenistan'da: İki ülke arasında imzalar atıldı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginligimize zenginlik katılması ne güzel
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenistandan Karabağ savaşında çıt çıkmamıştı. Fetönün zaman gazetesi hala bu ülkede basılıyor ve her sayıda ana sayfadan devlet başkanını yalıyorlar.
    Cevapla
  • Küheylan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan ne Türkiye'dir Türklere ne de Türkistan..Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir Turan..CcC
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis Milli Güvenlik Kurulundan fetö terör örgütüdür kararı çıkarttığı zamanda müzmin muhalefet olmak üzere halkında birçok kesimi nasıl terör örgütü oluyormuş silahları neredeymiş demişti. Bu günde Reis, Bahçeli, Destici, Perinçek ülkemiz şimdiye kadar emperyal ülkeler ve küreselciler tarafından düşük kur yüksek faizle sömürüldü buna dur dedilerse doğrudur.
    Cevapla
  • Vatandaş Şaban 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun sonucunda dolar ve altın düşecekmi piyasaya borcumuz bir ayda ikiye katlandı da şimdi sallarlar bana ilaveten şunu yazayım Türkiye'de yaşıyorum ben ama beş vakit namazında olup Yüce Allah'ı taniyanda din ile alakası olmayan akşamları çilingir sofrası Kuran kişide bu ülkede dolar ve altın kur u ile mal satıyor bilginiz olsun hani dedelerimiz su şartlarda yaşadı derseniz ona göre söyleyin savaş çıksa bu tuzukurullar ve klavye delikanlıları gibide kaçmam ulkemden habeiniz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor