MEB'den öğrenci ve aileleri sevindiren kritik hamle! Tüm devlet okullarında ücretsiz olması...

Milli Eğitim Şûrası 7 yıl aranın ardından MEB Bakanı Mahmut Özer Başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla bir araya gelen şûrada önümüzdeki dönemde eğitim politikasında yapılacak yenilikler 3 gün boyunca masaya yatırılacak. Bakanlığın yeni yol haritasını belirlemek için birçok kesimden önerileri aldı. Ana teması temel eğitimde fırsat eşitliği olan toplantıdan öğrencileri ve aileleri sevindirecek konu gündeme geldi...

MEB'den öğrenci ve aileleri sevindiren kritik hamle! Tüm devlet okullarında ücretsiz olması...
MEB'den öğrenci ve aileleri sevindiren kritik hamle! Tüm devlet okullarında ücretsiz olması...
GİRİŞ 03.12.2021 09:31 GÜNCELLEME 03.12.2021 09:31
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığının en yüksek danışma kurulu olarak tanımlanan Milli Eğitim Şûrası 20.kez bir araya geldi. Bakanlığın, Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek ve yeni kararlar almak amacıyla bir araya getirdiği şûraya katılan üyelerin inisiyatifiyle gelen tavsiyeler değerlendirilerek karara bağlanacak. MEB toplantı düzenlenmeden önce birçok kamu kurumu, yerel yönetim, meslek odaları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşu, öğrenci ve aile temsilcilerinden konuyla ilgili tavsiyeler aldı. Okul öncesi eğitim, mesleki eğitim, dezavantajlı ve özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler ile öğretmenlere yönelik bir çok konu üç gün boyunca devam edecek şûrada görüşülürken, sevindiren bir gelişme yaşandı. Bakanlık eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ailelerin maddi yükünün azaltılması için özel bir çalışma yapacak. İşte okullarda bundan sonra ücretsiz olması planlanan konuyla ilgili yaşanan önemli gelişme...

Ücretsiz Öğle Yemeği ve Beslenme Desteği Yolda!

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. 20. kez düzenlenen Milli Eğitim Şûrasında ailelerin maddi yükünün azaltılması amacıyla çalışma yapılabilmesinin önü açılacak.

Bakanlık 7 yıl aranın ardından toplanan şûrada farklı kurumlardan gelen 32 bin görüş ve öneriyi değerlendirmeye aldı. Gelen görüşlerden en dikkat çekeni ise tüm devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği ve beslenme desteği oldu. Konuyla ilgili detaylar henüz belli olmazken Milli Eğitim Bakanlığının 3 Aralık'ta sona erecek şûra sonrasında okullarda ücretsiz öğle yemeği konusunda somut adımlar atması bekleniyor.

Gelişim Çağındaki Çocuklar İçin Beslenme Oldukça Önemli!

Öğrenciler gün içerisinde beslenme ihtiyaçlarını evlerden getirdikleri yemeklerle veya okul kantinlerinden satın aldıkları ürünlerle karşılıyor. Özellikle gelişim çağında olan İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin okul kantinlerinden aldıkları atıştırmalıklar bir çok beslenme uzmanı tarafından sağlıksız bulunurken, Milli Eğitim Şûrasında da gündeme gelen okullarda ücretsiz öğle yemeği konusu kritik bir önem taşıyor. Toplantıya katılan üyelerin kararı ile birlikte MEB önümüzdeki süreçte beslenme desteğiyle ilgili çalışma yapacak.

Meslek Liselerinde İhtiyaca Göre Eğitim Programı Üzerinde Çalışacak!

Bakanlık sadece normal okullar değil mesleki eğitimin genişletilmesi için önemli konular üzerinde görüşüyor. Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu Teknik programlarındaki derslerin yüzde 30'unun yabancı dil olarak verilmesi, mesleki yabancı dil derslerinin içeriğinin genişletilerek güçlendirilmesi ve işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan becerilere yönelik kısa süreli meslek ve teknik eğitim programlarının gerçekleştirilmesi için alan açmaya çalışıyor. Meslek liselerinin araç gereç, bina altyapı eksikliklerinin tespit edilerek bu eksikliklerin ortadan kaldırılması için kamusal desteğin artırılması gündemde olan başka bir konu olarak dikkat çekiyor.

Kırsal Alandaki Öğrenciler Unutulmamalı!

Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılında açıkladığı verilere göre Türkiye'de toplam 67 bin 125 okul bulunuyor. Bu okulların büyük bir çoğunluğunu devlet okulları oluştururken 4 tane de Açık öğretim okulu eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ankara, İzmir, İstanbul gibi kalabalık nüfuslu şehirlerde okullaşma oranı yüksekken Bayburt, Tunceli, Ardahan, Gümüşhane, Kilis gibi nüfusun daha az yoğunlaştığı illerde birçok okul ve öğrenci bulunuyor. Bakanlık eğitim öğretim planlaması için toplanan şûrada kırsal bölgedeki öğrencileri unutmayarak bu çocukların kültürel gelişimlerinin arttırılması için planlama yapıyor. Bu bölgelerde eğitim alan öğrenciler için  tiyatro, sergi ve müze gibi programların düzenlenmesi amaçlanıyor.

" Eğitim Sisteminin Çok Güçlü Olması Gerekiyor"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Milli Eğitim Şûrasında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bölgesinde lider, dünyada iddia sahibi olabilmesi için eğitim sisteminin çok güçlü olması gerektiğini hatırlatan Bakan Özer, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. Milli Eğitim Şûrasının izleme ve değerlendirme raporlarını her 3 ayda bir yayımlanacağına dikkat çeken Özer, oy birliği ve oy çokluğuyla alınan kararlarda hangi mesafenin alındığını şura üyeleri ve kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Amaçlarının eğitim sisteminin kalitesini artırmak ve geleceği inşa eden gençleri yetiştirmek olduğunun altını çizen Bakan " Milli Eğitim Bakanı olarak da söz veriyorum, burada alınan kararların hepsini izleme değerlendirme raporlarımızı hepinizle paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 58
  • Hatice 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulla ilgili düzenlemeler yapılırken acaba okulu öğrencileri müdürleri öğretmenleri koruyan görevlerini titizlikle ve özveriyle yapan okul güvenlikleri de varmıdır acaba Devletimizden okul güvenlikleri adınada düzenleme bekliyoruz Artık birileri 30 bin güvenliğin sesini duysunlar lütfen mağduruz Devletimizden çok bir beklentimiz yok aynı şartlarda aynı okullarımızda göreve devam etmek istiyoruz
    Cevapla
  • Nare 2 yıl önce Şikayet Et
    Şırnak İdil oyalı köyü nde de olur mu acaba
    Cevapla
  • İsimsis biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu dersleri 30 dakka yapın ya yane çok bişey de istemiyoruz yapılması zor bişeyde değil hem faydalı bişey aynı bu ücretsiz yemek yaptığınız gibi madem eğitim olacak O Zaman #DERSLER30D.K.OLSUN
    Cevapla
  • Betül 2 yıl önce Şikayet Et
    9 ders işliyoruz 40 ar dakika dayanamıyoruz 30 ar dakikadan 6-7 ders yapılsa enazından biraz daha rahat ederiz
    Cevapla
  • İsimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Cocuklar cok zor surecten geciyor lisede sinifta kalma kaldirilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...