Aralık ayı kira artış oranı ne kadar? İşte, Aralık 2021 kira oranında yaşanan değişim...

Aralık ayının kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bu gelişme, her ay düzenli olarak Türkiye İstatisik Kurumu’nun resmi internet adresinde yayınlanıyor. Kontratı sona eren vatandaşlar, yeni enflasyon oranı ve kira artış oranını incelerken; ev sahipleri de yeni oranları baz alarak zam oranında düzenleme yapıyor. İşte güncel detaylar...

Aralık ayı kira artış oranı ne kadar? İşte, Aralık 2021 kira oranında yaşanan değişim...
Aralık ayı kira artış oranı ne kadar? İşte, Aralık 2021 kira oranında yaşanan değişim...
GİRİŞ 30.12.2021 13:13 GÜNCELLEME 30.12.2021 13:13

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Aralık'ta Türkiye'nin Kasım ayı verilerini kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu veriler doğrultusunda yıllık enflasyon ve diğer alt kategorilerdeki değişim belli olmuştu. Kirada oturan bireyler ve ev sahiplerini de yakından ilgilendiren asıl mesele, Aralık 2021'deki kira artış oranının ne denli değişeceğiydi. İşte, Aralık ayı kira artış oranı...

2021 Aralık ayı kira artış oranı ne kadar?

Aralık ayının kira artış oranı yüzde 17,71 oldu. Her ayın ilk haftasında ekonominin birçok parametresi dahil olmak üzere kapsamlı rapor hazırlayan TÜİK, kira artış oranını kamuoyu ile paylaşıyor. Bu sebeple, yeni zam oranı kiracıları ve ev sahiplerinin gündem maddelerinden biri haline geldi. Yeni kira artış oranı, 3 Aralık Cuma günü TÜİK’in resmi internet adresinden paylaşıldı. Son verilere göre, kasım ayında bir önceki aya kıyasla enflasyon oranında 3,51'lik bir artış meydana geldi. Yıllık enflasyon ise, yüzde 21,31 oranına yükseldi. 

2021 Kasım ayı kira artış oranı ne kadardı?

2021 Ekim ayının güncel enflasyon verileri, TÜİK’in resmi internet adresinden kasım ayının ilk haftasında paylaşılmıştı. Bu gelişmenin akabinde kasım ayında uygulanan kira artış oranı da belirlendi. Önceki aya kıyasla yüzde 2,39 artış gösteren kira fiyatı, kasım ayı için yüzde 17,09 olarak açıklandı.

2021 Ekim ayı kira artış oranı

2021 Ekim ayı kira artış oranı, bir önceki ayın enflasyon oranları baz alınarak hesaplandı. Eylül ayına kıyasla yüzde 1,25’lik bir artış yaşanırken, yılın on iki aylık diliminde yüzde 16,42 olarak duyuruldu. 2021 Ekim ayı kira artış oranı, önceki yılın ekim ayına kıyasla yüzde 19,58 oranında yükseldi.

2021 Eylül ayı kira artış oranı

TÜİK’in yayınladığı 2021 Ağustos ayına ait enflasyon verilerinin akabinde 2021 Eylül ayında uygulanan kira artış oranı belirlendi. Buna göre, eylül ayının kira artış oranı yıllık bazda yüzde 15,28 olarak duyuruldu.

Ağustos ayı oranları

Yine TÜİK’in yayınladığı veriler doğrultusunda, TÜFE on iki aylık ortalaması hesaba katılarak 2021 Ağustos ayı için yüzde 15.15’lik artış oranı uygulanmıştı.

2022 kira zam oranları ne kadar?

Yeni yılın ilk kira zam oranı Aralık ayındaki enflasyon ve yıllık TÜFE on iki aylık ortalaması üzerinden hesaplanacak. 2022'nin ekonomik parametreleri ve diğer detaylar ocak ayından itibaren vatandaşla paylaşılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı