Ünlü fast food zinciri Burger King’den Whopper menüsüne indirim! Amerika’da ikonik ücret…

Dünya genelinde şubeleri bulunan ünlü fast food zinciri Burger King, Amerika merkezli yeni bir kampanya geliştirdi. Kampanyaya göre, Whopper menüsünün ücreti 1960’lı yıllardaki fiyata çekildi. İndirimden sadece uygulama üyeleri faydalanabilecekken, 2 gün süreyle devam edeceği duyuruldu. Peki, Whopper menü ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde…

Ünlü fast food zinciri Burger King’den Whopper menüsüne indirim! Amerika’da ikonik ücret…
Ünlü fast food zinciri Burger King’den Whopper menüsüne indirim! Amerika’da ikonik ücret…
GİRİŞ 03.12.2021 15:12 GÜNCELLEME 03.12.2021 15:12

1954’te Amerika’nın Florida eyaletinde James McLamore ve David Edgerton tarafından kurulan Burger King, zamanla dünya genelinde şubeleri bulunan bir işletme devi haline geldi. Kuruluşunun 67. yılında yeni bir kampanya geliştiren şirket, markanın sembol menülerinden Whopper’ın fiyatını 1960’lı yılların fiyatına düşürdü. Burger King Kuzey Amerika Pazarlama Müdürü Zahra Nurani gelişmeyi kamuoyu ile paylaşırken; kampanyadan sadece Royal Perks üyelerinin faydalanabileceğini açıkladı. Peki, önümüzdeki iki gün boyunca Amerika genelinde Whopper menü kaç dolara satılacak? Amerika’da güncel Whopper menü fiyatı ne kadar?

64 yıl önceki tarifeye dönüldü

Burger King’den Zahra Nurani, kararı açıklarken; “1957’de Whopper’ı piyasaya süren Burger King, oyunu değiştirdi. Ve şimdi, 64 yıl sonra Whopper menüyü 37 sentlik orijinal fiyatıyla satışa sunacağız. Kampanyadan sadece Royal Perks üyelerimiz faydalanabilecek ve 2 gün süreyle geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

İndirimden kimler faydalanabilir?

Amerika’da yaşayıp Whopper menüyü sadece 37 sente satın almak isteyen bireylerin aşağıdaki maddelerden haberdar olması gerekiyor. İşte o maddeler:

  • Burger King uygulamasını indirin.

  • Royal Perks’e kaydolun.

  • Sipariş vermeden önce Whopper kodunu unutmayın.

Öte yandan, her hesap sadece 1 defaya mahsus sipariş verebilecek. İkinci siparişlerde normal tarifeye geri dönülecek. Kampanyadan Alaska ve Hawaii bölgeleri faydalanamayacak.

Amerika’da Whopper menü fiyatı ne kadar?

3 Aralık Cuma ve 4 Aralık Cumartesi günü satışa sunulacak 37 sentlik Whopper menünün asıl fiyatı 4.19 dolar civarında. Orijinal menünün bir üst segmentindeki “Whopper – Meal” ise 6.49 dolara satılıyor.

Whopper menünün tarihçesi

Burger King, 1954’teki açılışından sadece 3 yıl sonra piyasaya Whopper adında o dönem eşine az rastlanır bir menü sundu. Whopper’ın Amerika’da başarılı olmasındaki asıl faktör ise, “The Home of The Whopper veya Whopper’ın Evi” tabelasıydı. 1957’deki bu girişim, Burger King’in marka değerini hızla katlarken; şirketin günümüzde 9.6 milyar Dolar değerinde olduğu düşünülüyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Yıldızların altında tarihi yolculuk