Son dakika: "Okul öncesi din eğitimi" önerisi sonrası yine Cumhuriyet'ten ses geldi!

Son dakika haberi: 7 yıl aranın ardından düzenlenen 20. Milli Eğitim Şurası'ndaki "okul öncesinde din dersi" önerisine Cumhuriyet Gazetesi'nden yine şaşırtmayan bir tepki geldi.

GİRİŞ 04.12.2021 11:17 GÜNCELLEME 04.12.2021 11:43
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Geçtiğimiz gün 20. Milli Eğitim Şurası'nda reform niteliğinde çok sayıda karar alındı.

Alınan kararlar arasında en dikkat çeken öneri ise Eğitim-Bir-Sen'den geldi.

Şurada Eğitim-Bir-Sen “Okul öncesi öğretim programında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerleri eğitimi yer almalıdır” önerisinde bulunurken, bu öneri oy çokluğuyla benimsendi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer din eğitimi konusundaki öneri için, “Alınan kararlar, bize emanet. Önerinin doğruluğunu veya yanlışlığını Milli Eğitim Bakanı olarak tartışamam. Şura kararları, tavsiye niteliğinde ve yaptırım zorunluluğu yok. Gerek oy birliği gerekse oy çokluğuyla kabul edilen tüm kararları yeniden değerlendireceğiz ona göre yol haritamızı çıkaracağız. Yani burada alınan her kararı, Milli Eğitim Bakanlığı benimsediğimiz, reddettiğimiz veya kabul ettiğimiz anlamına gelmiyor” dedi.

CUMHURİYET'İN TEPKİSİ

Geçmiş yıllarda oluğu gibi okullarda dini eğitime her fırsatta karşı çıkan Cumhuriyet gazetesi, bu karara da tepki göstererek manşetine taşıdı.

Cumhuriyet gazetesi haberinde "okul öncesine din eğitimi” önerisi, usul ve esaslar çiğnenerek genel kurul gündemine alındı" ifadelerine yer verirken; Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ın da açıklamalarına yer verdi.

"BUNUN ADI BEYİN YIKAMA..."

Özbay ise açıklamalarında şunları söyledi;

"Bunun adı eğitim değil beyin yıkama olur. Beğenin, beğenmeyin bu ülke laik bir cumhuriyettir. Anayasaya, laikliğe, çağdaşlığa, insanlığa bu kadar aykırı bir kararı  hayata geçiremezsiniz. Bu skandal, karanlık ajandaya karşı her yönüyle hukuk savaşı vereceğimizi açıkça ilan ediyoruz”

YORUMLAR 88
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayır lı oldu inşallah
    Cevapla
  • Esma 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi düşünüyorum hemde çok güzel yararlı haberleri veriyorsunuz saygılarımla
    Cevapla
  • Edep 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce islam eğitimi ahlâk ondan sonra korkma
    Cevapla
  • Özgür 2 yıl önce Şikayet Et
    Anayasamız KURANDIR hüküm ALLAHINDIR
    Cevapla
  • Pehlivan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yillarca dini ve ahlâkî eğitim den uzak durulduda ne oldu gençliğin hali ortada bir an önce kreşten itibaren tüm okullarda bu eğitimler başlamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor