Prof. Dr. Teoman Duralı için taziye masajları

Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın vefatından sonra peş peşe taziye mesajları geldi.

Prof. Dr. Teoman Duralı için taziye masajları
Prof. Dr. Teoman Duralı için taziye masajları
GİRİŞ 07.12.2021 01:54 GÜNCELLEME 08.12.2021 01:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türk felsefe profesörü, biyolog, akademisyen ve düşünür olan, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı 74 yaşında hayatını kaybetti. Felsefe tarihi, biyoloji felsefesi, dilbilim, siyaset felsefesi, savaş felsefesi gibi alanlarda çok sayıda kitabı ve makalesi olan Duralı için peş peşe taziye mesajları geldi.

Teoman Duralı kimdir ve aslen nerelidir? Şaban Teoman Duralı'nın ölüm nedeni... Teoman Duralı kimdir ve aslen nerelidir? Şaban Teoman Duralı'nın ölüm nedeni...

Prof. Dr. Teoman Duralı için gelen taziye mesajları;

KALIN: AKLIYLA, KALBİYLE, DUYGUSU VE DURUŞUYLA GÜZEL BİR İNSANDI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Duralı'nın vefatı sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Muhterem hocam Teoman Duralı bey ebediyete yürüdü. Aklıyla, kalbiyle, duygusu ve duruşuyla nasıl da güzel bir insandı. Üniversite yıllarımın en güzel derslerini onunla yaptık. İlminden, irfanından her zaman feyiz aldım. Allah gani rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

OKTAY: TÜRKİYE'NİN YETİŞTİRDİĞİ MÜSTESNA ŞAHSİYETLERİNDEN...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 74 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Teoman Duralı için taziye mesajı yayımladı.

Oktay, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Türkiye'nin yetiştirdiği müstesna şahsiyetlerinden, tefekkür dünyamızın önemli ismi Prof. Dr. Ş. Teoman Duralı Hakk'a yürüdü. Ülkemize yaptığı hizmetler ve çalışmalarıyla geride büyük bir miras bıraktı. Mekanı cennet, makamı ali olsun." ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: FİKİR DÜNYAMIZIN ÖZGÜN VE ZİRVE İSMİ...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, vefat eden, bilim dünyasının önde gelen isimlerinden Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Teoman Duralı için taziye mesajı yayımladı.

Şentop, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Fikir dünyamızın özgün ve zirve ismi, akademimizin müstesna hocası Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Milletimize, talebelerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Cenab-ı Allah makamını ali, mekanını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ: CESARETLİ DURUŞUYLA GERÇEK BİR MÜTEFEKKİR

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Eserleri ve hayatı ile ortaya koyduğu, köklerimiz üzerinden fikren yeniden dirilişimiz mücadelesinde cesaretli duruşuyla gerçek bir mütefekkir, büyük bir felsefeci ve yol göstericiydi. Prof. Dr. Teoman Duralı hocamıza Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

ÜNAL: ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ DÜŞÜNÜRLERİNDEN

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli düşünürlerinden gerçek bir münevver ismi, Şaban Teoman Duralı hocamızı kaybettik. Onu hep, bilime katkıları ve yetiştirdiği öğrencileri ile hatırlayacağız. Allah mekanını cennet eylesin" dedi.

ÇELİK: BÜYÜK BİR ALİM, KIYMETLİ BİR FELSEFECİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylaştığı taziye mesajında, "Büyük bir alim, kıymetli bir felsefeci göçtü bu dünyadan. İnsanlık biraz daha eksik artık. #TeomanDuralı hocamıza Allah rahmet eylesin. Fikir namusunun abidelerindendi. Mekanı cennet olsun. Fikir çilesiyle yoğrulmuş onurlu duruşu hep bizimle olacak" ifadelerini kullandı.

TURAN: ÖMRÜNÜ İLME VE TALEBELERİNE VAKFETMİŞ...

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan paylaştığı mesajında, "Kıymetli büyüğümüz Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Hocamız da rahmeti rahmana kavuştu...Ömrünü ilme ve talebelerine vakfetmiş, fikir dünyamızın münevver şahsiyetlerindendi...Allah rahmet eylesin...Mekanı cennet, kabri pür nur olsun…" ifadelerini kullandı.

SOYLU: FİKİR DÜNYAMIZIN ÖNCÜLERİNDEN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ülkemizde felsefeyi yerlileştirmenin öncüsü, müstesna kişiliği ve eserleriyle hepimize örnek teşkil eden, fikir dünyamızın öncülerinden, Ş. Teoman Duralı hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum Rabbim, mekanını cennet, makamını ali eylesin inşallah." paylaşımında bulundu.

GÜL: DÜŞÜNCE DÜNYAMIZIN MİMARLARINDAN...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül paylaştığı mesajında, "Düşünce dünyamızın mimarlarından Prof. Dr. Teoman Duralı Hocamız ebediyete göç eyledi. Bir arifi, bir erdem anıtını yitirmenin üzüntüsü içindeyiz. Eserleri, medeniyetimizi inşa etmeye hep devam edecek. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

KOCA: SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Büyük bir hayat son buldu. Biyoloji Felsefesi konulu teziyle felsefe doktoru olan, eserleri ve yetiştiği yeni felsefecilerle öncü akademisyenler arasında yer alan Prof. Dr. Teoman Duralı artık aramızda değil. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

ÖZER: ÜLKEMİZİN DEĞERLİ BİLİM VE FİKİR İNSANLARINDAN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Ülkemizin değerli bilim ve fikir insanlarından Prof. Dr. Teoman Duralı Hocamızın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Değerli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun." ifadesini kullandı.

KASAPOĞLU: İLMİ VE FİKİRLERİYLE VATANA SONSUZ HİZMETLER VEREN...

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu paylaştığı mesajında, "Ülkemizin önemli fikir insanlarından Prof. Dr. Teoman Duralı’yı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. İlmi ve fikirleriyle vatana sonsuz hizmetler veren, nice genç nesillere irfan aşılayan Duralı hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

YANIK: MEKANI CENNET, MAKAMI ALİ OLSUN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık paylaştığı mesajında, "Ömrünü ilme ve talebelerine adayan gerçek bir entelektüel Prof. Dr. Teoman Duralı’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

YERLİKAYA: BİLİM DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya paylaştığı mesajında, "Bilim dünyasının önde gelen isimlerinden, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi Prof. Dr. Teoman Duralı Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Ailesinin, yakınlarının ve bilim dünyasının başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

AKTAŞ: KEDERLİ AİLESİ VE SEVENLERİNE SABIRLAR DİLERİM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş paylaştığı mesajında, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun... Bir alim, bir düşünür rahmet-i Rahman'a yürüdü. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine sabırlar dilerim. Mekânı cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN: ACIMIZ BÜYÜK, MEKANI CENNET OLSUN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Hayatı boyunca felsefeyi yerlileştirmeyi dert edindi, “kültür soykırımına uğramış bir milletiz” diyerek mücadele etti. Son kitap fuarımızın Onur Yazarını Üsküdar’da defalarca ağırladığımız Teoman Duralı Hocamızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Acımız büyük. Mekanı cennet olsun." mesajını paylaştı.

KABAKTEPE: TEFEKKÜR DÜNYAMIZDAN BİR YILDIZ KAYDI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefatı sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kabaktepe paylaşımında, "Tefekkür dünyamızdan bir yıldız kaydı. Ülkemizin yetiştirdiği önemli fikir insanlarından Prof. Dr. Teoman Duralı’nın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Yetiştirdiği binlerce öğrenci ve düşünce dünyamıza katkılarıyla unutulmayacak bir insandı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.

GÖKSU: AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yapmış olduğu paylaşımda, "Rahmet-i Rahman’a kavuşan ülkemizin önemli bilim insanlarından, felsefe profesörü Prof. Dr. Teoman Duralı hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

ERBAKAN: ÜLKEMİZİN YETİŞTİRDİĞİ ÖNEMLİ İLİM VE FİKİR İNSANLARINDAN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, paylaştığı mesajında, "Ülkemizin yetiştirdiği önemli ilim ve fikir insanlarından Prof. Dr. Teoman Duralı’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet makamı alî olsun.." ifadelerini kullandı.

BIYIKLI: MENZİLİ MÜBAREK, MEKANI CENNET

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı ve Haber7 yazarı Mahmut Bıyıklı yapmış olduğu paylaşımda, "Ülkemizin önemli akademisyen ve fikir adamlarından Muhterem Teoman Duralı Hocamız da Hakk'a yürüdü. Menzîli mübârek, mekânı cennet, makamı âlî, rûhu ilâ yevm'el kıyâme şâd ü handân olsun İnşallah" ifadelerini kullandı.

TRT2: HOCAMIZI KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇERİSİNDEYİZ

TRT2 ekranlarından programda yapan, Teoman Duralı için TRT2 resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaşıldı. Paylaşılan mesajda, "Prof. Dr. Teoman Duralı hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ardında kıymeti biçilemeyecek ilmî bir miras bırakan hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun." ifadeleri kullanıldı.

IŞILAK: BİR GÜZEL ADAM...

Bir dönem AK Parti'de milletvekilliği de yapan sanatçı Uğur Işılak, Teoman Duralı için taziye mesajı paylaştı. Işılak paylaştığı mesajında, "Teoman Duralı… Bir güzel adam. Mekânı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir deniz bir okyanus Bir gerçek dev çınar. Müthiş cesareti ile İnanılmaz akıcı ve güzel uslubu ile Hep hatırlanıcak. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • aysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Çok değerli bir insandı birkaç sohbetini dinleme fırsatım oldu.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim rahmetiyle muamele eylesin.Makamı cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkes taziye yayınlamış, aldığı ödüllerden bahsetmiş. Allah rahmet eylesin. Ancak, Teoman Hocanın farkını insanlar atlıyor; Düşünce sistemi çok farklı bir insandı. Çok iyi analiz yapar ve kavramları doğru kullanırdı. O yüzden zaten bu ödülleri aldı. Bunu atlamayın. O yüzden felsefeci oldu. Bizde özellikle muhafazakar kesimde dışlanan felsefe aslında tefekkürün karşılığıdır. Doğru düşünen insan insandır.
    Cevapla
  • Zafer 13 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan geldik, Allah'a döneceğiz. ALLAH RAHMET EYLESİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı