Türkiye'nin en büyük savaş gemisi envantere girecek!

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi ANADOLU LHD, 2022 yılının erken zamanlarında envantere girecek.

GİRİŞ 08.12.2021 07:16 GÜNCELLEME 08.12.2021 09:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı '21 sırasında T.C. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ANADOLU LHD'ye yönelik de açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak LHD ANADOLU'nun inşa faaliyetleri hakkında son açıklama da SSB Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapıldı. Demir, ANADOLU çok maksatlı amfibi hücum gemisinin 2022'de envantere gireceğini ifade etti. Demir açıklamasında ANADOLU LHD gemisinin 2022'nin erken zamanlarında envantere girmesi için yoğun şekilde çalışmaların devam ettiğini belirtti. ANADOLU LHD'nin bazı detay donanımları ise Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildikten sonra icra edilebilecek.

ANADOLU LHD'nin silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisine dönüştürülmesi sürecinde katlanabilir kanatlara sahip olacak 30 ila 50 arasındaki Bayraktar TB3 SİHA platformu gemiye konuşlandırılacak. ANADOLU LHD'ye entegre komuta merkezi ile de aynı anda en az 10 adet Bayraktar TB3 SİHA'nın operasyonlarda kullanılabilecek.

Ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonu tamamlanan L400 TCG ANADOLU Liman Kabul Testlerine (HAT) devam ediyor. 2022 yılı içerisinde ise Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek. Sedef Tersanesi takvim ile ilgili herhangi bir aksaklık olmadığını çalışmaların planlandığı üzere devam ettiğini ifade etmişti. Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğinde amiral gemisi olacak olan TCG ANADOLU aynı zamanda Türk Donanma tarihinin en büyük savaş platformu olacak.

YORUMLAR 8
  • PoYrAz 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum bu ülkenin ekmeğini yiyip nankörlük eden tayfa bu gemi icin ne gibi karalama kampanyasi yurutucekler.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanı çok seviyorumu sadece lafla söyleyen güruh vatan sevgisi savunma hizmet çalışmayla oluyor Durmak yok ülkemize milletimize hizmete devam.
    Cevapla
  • sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    maalesef insanımızın çok büyük kısmı bu hayal dahi edilemeyecek projeleri göremiyor evet ekonomik olarak geri olmamıza rağmen bardağın dolu tarafında aydınlık gelecek nimetler var inşallah
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın hurdaya ayırdığı gemileri boyayıp kullanan Türkiye den Uçak gemisi yapan Türkiyeye...
    Cevapla
  • Şahin akar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemiyi bitirmek, karadenizdeki doğal gazı getirmek, zamanında verimsiz diye kapatılan kuyulardaki petrolü çıkartmak, yerli uçağımızı bitirmek,lu anda üretim aşamasındaki tüm çalışmaları sona erdirmek için, aç kalalım fakat reisi satmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu