AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında son dakika gelişmesi

Şırnak'ta uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman Aşireti'nin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili bir kişi tutuklandı.

AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında son dakika gelişmesi
AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında son dakika gelişmesi
GİRİŞ 09.12.2021 17:35 GÜNCELLEME 09.12.2021 17:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Cizre ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşiretinin lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili 1'i kadın, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, 4 Aralık akşamı Cizre'nin Cudi Mahallesi Mercan Sokak'ta meydana geldi. Eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven, aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Güven hayatını kaybetti. Ambulansla Cizre Devlet Hastanesi morguna götürülen Güven'in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, önceki gece Cizre kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, HDP Gençlik Meclisi üyeleri Mehmet Miraç Dinç ve Abdullah Kaçmaz ile Sümeyye Gök gözaltına alındı.

Dinç'in Cizre'de birçok yasa dışı olayın örgütleyicisi şüphesiyle polisin takibinde olduğu öğrenildi. Dinç'in yakalandığı evin ise HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın anne, babası ve kardeşlerinin oturduğu bina olduğu öğrenildi. Kaçmaz'ın Cizre'ye geldiğinde Dinç'in yakalandığı evde kaldığı belirlendi. Gözaltındaki 3 şüphelinin emniyetteki sorgusu sürüyor.

SOYLU AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Cizre'de eski AK Parti İlçe Başkanı'nın kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven'in öldürülmesiyle ilgili TBMM'de, "Pusu kuran Mehmet Miraç Dinç'i, HDP'li milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın evinde yakaladık. Hesabını vereceksiniz bunun" açıklamasını yapmıştı.

YORUMLAR 4
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    İDAM şart. BU kardeşlerimizi şehit edenleri gebertin.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti aşiretlerle daha yakın çalışmalı ve aşiretin liderlerine yakın ailesine koruma tahsis edilmeli. Aşiretler Türk boylarını oluşturan büyük geniş ailelerdir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş kesin aydınlatılmalı burdaki vatandaş lar PKK ya bırakılmamalı devletin gücünü yanında bulmalıdır
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Faili meçhul cinayetlerine şimdi de PKK başladı. PKK terör örgütü de derinleşmeye çalışıyor. Bundan sonra PKK adını gündemde tutmak için böyle adilikler yapacak. Adı üzerinde terör örgütü. PKK'ya lanet olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...