AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında 26 kişi gözaltına alındı

AK Parti Cizre eski İlçe Başkanının kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili haklarında teşhis ve ihbarda bulunulan PKK/ KCK terör örgütüne operasyon düzenlendi.

AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında 26 kişi gözaltına alındı
AK Partili Güven'in öldürülmesi olayında 26 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 11.12.2021 12:28 GÜNCELLEME 11.12.2021 17:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Partili Güven'e yönelik düzenlenen silahlı saldırı olayında terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

AK Parti  Cizre eski İlçe Başkanının kardeşi Tahir Güven’e düzenlenen silahlı saldırı olayı ile ilgili haklarında teşhis ve ihbarda bulunulan PKK/ KCK terör örgütünün şehir yapılanması YPS ve gençlik yapılanması DGH’ye yönelik, bugün sabah saatlerinde Şırnak İstihbarat ve TEM Şube Müdürlüklerince operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda; 26 şahıs gözaltına alındı, çok sayıda örgüt propagandası içeren döküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Ayrıca HDP Cizre ilçe binasında  yapılan aramada; terör örgütü  propagandası içeren çok sayıda materyel ve malzemeye el konuldu.

İTİRAF ETTİLER

Şırnak Cizre'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven'in kardeşi ve Meman aşireti lideri Tahir Güven'in (67) ölümüyle ilgili tutuklanan Emin Kalkan'ın ifadesi ortaya çıktı. Kalkan "Tahir Güven'in öldürülmesi olayını Miraz isimli kişi, PKK/KCK terör örgütü faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirmiştir" dedi. 'Miraz' kod adlı Mehmet Miraç Dinç ile 4 ay önce tanıştığını belirten Kalkan, şunları anlattı:

HENDEK İÇİN OLUŞUM

"Bana HDP'de gençlikten sorumlu kişi olduğunu söyledi. Cizre'de gençleri bir araya getirerek, silah, mühimmat ve maddi yardımda bulunarak, tekrar hendek-barikat dönemindeki gibi örgütü güçlendirmeye çalıştıklarını anlattı. Saldırıdan iki gün önce buluştuk. Beni ajanlıkla suçladı, belindeki silahı gösterdi. Korktum, kendisi ile ilgili kimseye bilgi vermediğimi söyledi. Bunun üzerine benden açık hat istedi. Ertesi gün 200 TL karşılığında bir adet açık hat aldım ve kendisine verdim. 4 Aralık'ta tekrar buluştuk. Miraz bana alt sokaklarda bir yerde uyuşturucu baronu olduğunu, görüşmeye gideceğini, benim de yanında olmamı istedi. Korkudan teklifini kabul ettim. Her sokakta telefonla görüştüğünü gözlemledim. Miraz, yan sokağa hızlı adımlarla girdi. 4-5 saniye sonra birden fazla el silah sesi duydum. Kaçmaya başladım. Bizim evin yakınlarına kadar geldik. Burada Miraz telefonumdaki hattı bana verip telefonumu aldı. Ne olduğunu sorduğum zaman, bana gülerek 'benim işim tamamdır' dedi. Eve gittiğim zaman, Cudi'de Tahir Güven'in öldürüldüğünü söylediler. Miraz'ın silahla ateş ettiği kişinin, Tahir Güven olabileceğini orada anladım. Korkudan polise teslim olamadım. Ablamın evinde polis yakaladı. Tahir Güven'in öldürülmesi olayını Miraz yapmıştır. Kendisi bu cinayeti PKK/KCK terör örgütü faaliyeti çerçevesinde gerçekleştirmiştir."

YORUMLAR 10
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    İran bu itleri yakaladığı gibi idam ediyor, bak bir daha yapabiliyorlarmı.
    Cevapla
  • TespiT 2 yıl önce Şikayet Et
    çözüm belli : idam. hem de yağsız ilmek ile.
    Cevapla
  • fatsalı 2 yıl önce Şikayet Et
    teröristlere idam getirilsin hakeden cezası kesilsin zina suç kapsamına alınsın o zaman kadın cinayetlerinin önüne gecçilir
    Cevapla
  • DNA ŞART 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şehit için bir kamyon leş içmi ancak bir damla ferahlatır.
    Cevapla
  • vesselam 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam, idam, idam teröre bulaşmış ve tecavüzcülere idam gelsin artik, yoksa haklarimizi helal etmiyoruz kardeşi daha kaç kisini ocağina ateş düşecek bile varmi ...!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Feci anlar kamerada! Ters rüzgara kapılan paraşütçü yere çakıldı
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...