Ürküten sonuç! Omicron varyantının ana semptomu her 10 kişiden 9'unda görülüyor

Bilim dünyası Omicron'u deşifre etmek için zamana karşı yarış verirken varyantın ana semptomu belirlendi. Omicron varyantı ile enfekte olan kişiyi belirlemekte kilit role sahip olan semptomun her 10 kişiden 9'unda görüldüğü açıklandı.

GİRİŞ 13.12.2021 12:13 GÜNCELLEME 13.12.2021 12:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüste (Kovid-19) korkulan oldu, virüs bir kez daha mutasyon geçirdi.

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve buradan diğer ülkelere yayılan Omicron varyantı kısa sürede dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor.

Türkiye'de de görülen varyant ile ilgili bilim dünyasının araştırmaları sürüyor. ABD'de yapılan araştırma ile Omicron'daki ana semptom belirlendi.

ABD'li araştırmacılar söz konusu semptomun Omicron varyantı ile enfekte olan kişiyi belirlemekte kilit role sahip olduğunu ve vakaların yüzde 89'unda saptandığı bilgisini paylaştı.

BOĞAZDA KAŞINTI-KURU ÖKSÜRÜK

Omicron varyantındaki ana semptomun boğazda kaşıntı hissi ve ona eşlik eden kuru öksürük olduğunu belirlendi.

Bu varyantı saptayan doktor olan Güney Afrika Tabipler Birliği başkanı olan Dr Angelique Coetzee, diğer enfeksiyonlardan ayırt edici semptomun boğazda kaşıntı hissi olduğunu açıklamıştı.

'Hasta boğaz ağrısından değil boğazda kaşıntı hissinden mustaripti' diyen Coetzee, Omicron pozitif bir erkek hastada bu durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirtmişti.

Omicron'a yakalanan 43 hastanın mercek altına alındığı Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) raporunda en sık görülen semptomlar hakkında da bilgi verildi.

Raporda öksürük (yüzde 89), yorgunluk (yüzde 65) ve tıkanıklık veya burun akıntısı (yüzde 59) en yaygın üç semptom olarak sıralanıyor.

Söz konunu raporda nefes darlığı (yüzde 16), ishal (yüzde 11) ve tat veya koku kaybı (yüzde 8) da nadir görülen semptomlar olarak sıralanıyor.

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'nın Danışma Komitesi'nde de yer alan Dr Coetzee, önceki dalgalarda olduğu gibi Omicron'da da önce gençlerin hastalandığını söyledi.

Prof. Dr. Ateş Kara'dan Omicron varyantı uyarısıProf. Dr. Ateş Kara'dan Omicron varyantı uyarısı

Omicron varyantı Türkiye'de görüldü mü?Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir? Omicron varyantı Türkiye'de görüldü mü?Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Hakk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı girip belirtisi test yapmak gerekmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor