Omicron varyantı Türkiye'de görüldü mü?Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

Covid-19'un yeni varyantı bu kez de Güney Afrika'da tespit edildi. Dünya Sağlı Örgütü'nün yaptığı araştırmaların neticesinde omicron varyantı, diğer varyantlara göre çok daha bulaşıcı olduğu ortaya çıkmıştır. Peki Omicron varyantı Türkiye'de var mı? Omicron varyantı hangi ülkelerde görüldü?

Omicron varyantı Türkiye'de görüldü mü?Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir?
Omicron varyantı Türkiye'de görüldü mü?Omicron varyantı nedir, belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 13.12.2021 10:20 GÜNCELLEME 13.12.2021 10:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Covid-19'un hayatımıza girdiği günden beri hayatımızda köklü değişiklikler yapılıyor. Birçok alışkanlığın değişmesine ve yeni yeni önlemlerin alınmasına rağmen covid-19, her geçen gün yeni bir varyantı ile karşımıza çıkıyor. Bilim insanlarının son yaptığı araştırma sonucunda Güney Afrika kökenli yeni bir covid-19 varyantı tespit edildi. Omicron adını verdikleri bu varyant, diğer varyantlara göre bulaşma oranı daha yüksek olmasının yanında semptomları arasında, covid-19'dan farklı olarak tat ve koku kaybının bulunmadığı tespit edildi. 

BioNTech aşısının yan etkileri nelerdir? BioNTech aşısı sonrası nelere dikkat edilir?BioNTech aşısının yan etkileri nelerdir? BioNTech aşısı sonrası nelere dikkat edilir?

Omicron Varyantı Hangi Ülkelerde Görüldü

Güney Afrika kökenli bir varyant olan omicron ilk kez Belçika'da ardından Almayan, Çek Cumhuriyeti, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Danimarka, Avusturya, Japonya, Kanada, Nijerya, Norveç, Portekiz, Arabistan, Yunanistan, İspanya ve Avusturalya'da görüldü. Omicron varyantı Türkiye'de henüz görülmedi. Omicron varyantına yakalanan hastaların büyük bir çoğunluğunu ise aşı olmayan kişilerin oluşturduğu ayrıca belirtilmektedir. İsrail, omicron varyantına karşı büyük bir darbe almamak adına yurt dışı seyahatlerini 2 haftalığına kapattığını duyurdu. 

Dünya Sağlık Örgütünden Omicron Açıklaması

DSÖ, Güney Afrika kökenli omicron varyanta karşı alınması gereken en önemli tedbirin aşı olmasını belirtirken aşılama çalışmalarının tüm dünya genelinde yaygınlaşması neticesinde bu tip varyantların önüne geçilebileceğini açıkladı. Seyahat kısıtlamalarıyla ilgili henüz bir önlemin önerisini sunmayan bilim insanları, dünya genelinde aşılamaların hızla artmasını önerdir. 

Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Covid-19'un diğer varyantlarının semptomlarıyla hemen hemen aynı olan omicron varyantı, şiddetli kas ve eklem ağrılarıyla kendini belli eder. Bunun yanında hafif ve kuru öksürük de belirtileri arasında yer alır. Omicron varyantı, covid-19'un en belirgin semptomu olan tat ve koku kaybının görülmediğine da rastlanmıştır. 

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun Omicron Varyantı Açılaması...

Osman Müftüoğlu’nun covid-19’un yeni varyantı omicron ile ilgili yaptığı açıklamada ‘mutasyonlar, virüsleri güçlendirerek yayılma hızını arttırdığını’ belirtir. Virüs yayılmaya devam ettikçe mutasyona uğrar ve bu mutasyon da virüsün daha güçlenmesine neden olmaktadır. Bir virüste mutasyon sayısı ne kadar çok ise virüsün bulaşma ve yayılma hızı o kadar artar.

İlk kez Güney Afrika’da görülüp seyahatler ve başka sebeplerle yavaş yavaş farklı ülkelere yayılmaya başlayan omicron varyantının hücrelerimize girmesini sağlayan reseptörlere bağlanma bölgesinde de ‘10 adet mutasyon’ tespit edildi. Omicronun bu kadar fazla mutasyon sayısına sahip olması bilim insanlarını hayli korkutuyor…

YORUMLAR 1
  • Düşünüyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah dan gayri zarar ve menfaat verecek hic kimse hiç birsey yoktur rahat olun Rabbim bizleri muhafaza eylesin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor