MEB öğrencileri kopya konusunda uyarmıştı! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Açık Lise sınavlarının 4-10 Aralık tarihlerinde çevrimiçi düzenlenmesiyle gözler sınav sonuçlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavlarını 100 puan üzerinden değerlendirecek. Online sınavlarda yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemezken ders geçme notu 45 olarak açıklandı. Bakanlık kopya çektiği tespit edilenlerin sınavlarının geçersiz olacağı duyurdu. Peki AÖL 1. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB öğrencileri kopya konusunda uyarmıştı! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
MEB öğrencileri kopya konusunda uyarmıştı! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 17.12.2021 13:43 GÜNCELLEME 17.12.2021 13:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Normal örgün eğitimi tercih etmeyen veya çalıştıklarından dolayı okula gidemeyen yüzbinlerce aday Açık Liselere kayıt yaptırarak, lise mezunu olma fırsatını değerlendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu eğitim yılının ilk sınavının internet üzerinden düzenlenmesi kararını almıştı. Sınavlar Aralık ayının ilk haftası başlarken ayın 10'unda sona erdi. Bakanlık, çevrimiçi sınavlarda kural ihlali yapanlar için sınavların geçersiz olması kararını aldı. Geçer not alıp almadıklarını merak edenler ise Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Çevrimiçi sınav ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunurken, soru kaydetme, paylaşma, bilgi aktarma gibi durumlarda öğrenciler hakkında işlem başlatılabilecek. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman nereden açıklanacak? İşte MEB AÖL sınav sonuçları tarihi...

2022 KYK burs ücretleri: Burs ve öğrenim kredisi ücretleri 800 TL olacak mı? Yeni oranlar açıklandı!2022 KYK burs ücretleri: Burs ve öğrenim kredisi ücretleri 800 TL olacak mı? Yeni oranlar açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenciler Sınav Öncesinde Uyarmıştı!

Bakanlık yayınladığı çevrimiçi sınav duyurusunda sınav kurallarını içeren metni yayınladı. Açık Lise öğrencileri sınavlara başlamadan önce bu kuralları kabul ettiğini onaylayarak sınav ekranına geçiş yaptı. Bakanlığın yaptığı açıklamada öğrencilerin sınav süresinde basılı ve dijital kaynak kullanmayacağı vurgulanırken, ekran görüntüsü alma, aktarma, kopyalama ve yazdırma gibi durumlar ile birlikte ekran dışına çıkıldığında sınavların sonlandırılarak geçersiz sayılacağını duyurdu.

Duyuruda yer alan sınav soru ve cevaplarının sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımın yasak olduğu, öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu ile birlikte paylaşım ihlali yapan öğrencilerin " 6764 sayılı" Kanun hükmünce işlem yapılacağı belirtildi.

Açık Lise 1. Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarının açıklanma tarihi henüz belli olmadı. Ancak geçtiğimiz senelerde yapılan online sınavlar dikkate alındığında sonuçların Aralık ayının 20'sine kadar erişime açılmış olması bekleniyor. Öğrenciler sınav sonuçlarını Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden sorgulayabilecekler. 

Her Doğru Yanıtın Puan Olarak Karşılığı 5 (Beş ) Olacak!

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavlarında adaylara dört seçenekli toplam 20 soru yöneltildi.  Her doğru yanıtın puan karşılığı beş olurken sınav değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılacak. İptal edilen veya geçersiz sayılan sorular değerlendirmeye alınmayacak. Sınav sonuç ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri olmayacak. Açık Öğretim Lisesi ders geçme notu 45 olarak belirlendiğinden 9 soruya doğru cevap veren öğrenciler sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlayacak.

Sınavlara İtirazlar Bugün Sona Eriyor!

Açık lise sınavlarının uygulanmasına veya sorulara yönelik itirazlar sınavların tamamlanmasının ardından 5 (beş) gün içerisinde yapılıyor. İtirazda bulunmak isteyenler devlet bankalarından herhangi birsine giderek T.C. kimlik numarası ile itiraz ücreti (30 TL) yatırarak e-İtiraz modülü üzerinden başvuru yapıyor. Aynı şekilde sınav sonuçları açıklandıktan sonra itirazlar kabul ediliyor. Başvuru / sınavı geçersiz olan, sınavlara katılmayan öğrencilerin itiraz başvurularını kabul edilmeyecek. 

YORUMLAR 12
  • Arya 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar calısarak yüz yüze sınav olup 194 puanla mezun olup emek verenlere bir hakarettir.kopya çekerek hak etmediği bir başarıdan gurur duyulması da haksızlık.mezuniyet puanı da 170e düstü zaten.ama gerçekten hakkıyla kurallarıyla sınava girenleri yürekten alkışlıyorum
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    Örgün eğitimden açık liseye geçen öğrenciler bir işte çalıştıkları için değil, kursta eğitimlerine devam edip sınava hazırlanmak için açık liseye geçtiler. Bu duruma dur denilsin..
    Cevapla
  • Abdürrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok kolay bir sınav pekiştiren sorular gibiydi
    Cevapla
  • Sananesamanye 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım şu benim ulan kanunun bilmem kaçıncı maddesi diyorsunuz hapis diyorsunuz cok çalışıp sınavı geçene de ceza verirsiniz siz 2 yıldan 4 yıla kadar hapismis 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemi sadece ve sadece kanuna göre utandirici suç yapan hırsızlık yapan bir insan için hukuki birseydir bu birtek bu kişilere 2 yıldan 4 yıla kadar hapis verilir okumaya çalışan insanları da hapismis neymiş bu şekilde yargilayamaz kimse ilk önce tecavüz için ve diğer suçları yapan insanları atin okul sistemini zaten batırdılar iyice de batırmaya çalışıyorlar bundan sonra doğan çocuklar artık 1. Sınıfı bile okuyamayacak artık bu gidişle
    Cevapla
  • Özlem 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın
    Cevapla
  • Sen bilirsin beni 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben kopya çekmedim
    Cevapla
  • esra 2 yıl önce Şikayet Et
    merhaba bir şey soracagim ben acik liseye gecmek istiyorum da sinavlari nasildi zor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır