Omicron'a karşı yeni tedbir! Bakan Koca'dan son dakika açıklama

Son dakika haberi: Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca'nın başkanlığında toplantısı sona erdi. Bakan Koca yazılı açıklama yaptı. Koca, Omicron varyantına karşı tedbir olarak hatırlatma dozu süresinin üç aya indirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 15.12.2021 20:56 GÜNCELLEME 15.12.2021 21:37
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirlenen Kovid-19 aşı takvimi üzerinden üç aydan uzun süre geçen vatandaşlar için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verildiğini belirtti.

Bakan Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, kurulun Omicron varyantı, aşı programı ve salgının seyri gündemiyle toplandığını belirtti.

Bilim Kurulu'nun Omicron varyantının Türkiye'deki olası etkilerinin değerlendirildiğini aktaran Koca, yeni varyantın, virüsün daha kolay bulaşır hale gelmesine sebep olduğunu, kolay bulaşmasının yanında hasta etme gücünde belirlenmiş olumsuz bir durumun rapor edilmediğini ifade etti.

Koca, bu açıdan Omicron varyantı için tedirgin edici bir durumun söz konusu olmadığına dikkati çekerek, "Omicron varyantının baskın olmasına karşı alınabilecek tedbirler arasında öne çıkan aşı ile koruma kalkanının güçlendirilmesidir. Aşıların varyantlara karşı etkisi ile ilgili yeni çıkan kanıtlar değerlendirilmeye alınmıştır. Ülkemizde görünen günlük vaka sayılarında ani artış olmaması aşılama programının başarısının bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

HATIRLATMA DOZU SÜRESİ 3 AYA İNDİRİLDİ

Türkiye'nin hatırlatma dozlarını en erken uygulamaya başlayan ülkelerden biri olmasının avantajını yaşadığını vurgulayan Koca, aşıların yeni varyantlara karşı etkisini artırabilmek için hatırlatma dozlarının etkisinin son derece önemli olduğuna değindi. Bakan Koca, şöyle devam etti:

"Avrupa'da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir. Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir."

"ÜLKEMİZDE DE VARYANTIN BASKIN HALE GELMESİ YAKIN GELECEKTE GERÇEKLEŞEBİLECEKTİR"

Omicron varyantı sebebiyle referans laboratuvarlarında gen sekanslama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"Avrupa'da yaşanan örnek ve varyantın hızla bulaşması sebebiyle ülkemizde de varyantın baskın hale gelmesi yakın gelecekte gerçekleşebilecektir. Bu duruma karşı hazırlıklı olmak için hatırlatma dozu aşılarının yapılması Bilim Kurulumuzca tavsiye edilmektedir. Tehdit mutasyona uğrasa da tedbirlerimiz geçerliliğini sürdürmektedir. Virüse karşı tedbir elden bırakılmamalıdır. Bireysel hayat ile toplumsal hayatı tedbirlerle bir arada sürdürmek mümkün. Bunu bugüne kadar başardık, bundan sonra da başaracağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 49
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    En son kominizm varyantı gelecek toptan kurtulcağız (!)
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ uygulamaları ve sonuç ekonomik felç oldu. Bilim Kurulu ve DSÖ ülke ofisi kapatılsın.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    hani Turkovak nerde
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu illetin tek etkili ve vurucu varyantı EKONOMİ dir. NET.
    Cevapla
  • Necmettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Henüz planlanma aşamasında sanırım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı