Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? (2022) İşte, celp, sınıflandırma ve sevk tarihleri…

Bedelli askerlik 2022 yerleri ne zaman belli olacak? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, askerlik yükümlülüğü bulunan vatandaşların önemli bir kısmı bedelli askerlik hizmetini tercih ediyor. Sürenin bir ayla kısıtlı olması ve temel askerlik eğitiminin yine öğretilmesi gibi durumlardan ötürü her yıl binlerce kişi bu uygulamadan faydalanıyor. İşte, 2022 yılında beklenen celp; sınıflandırma ve sevk tarihleri…

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? (2022) İşte, celp, sınıflandırma ve sevk tarihleri…
Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? (2022) İşte, celp, sınıflandırma ve sevk tarihleri…
GİRİŞ 06.01.2022 17:40 GÜNCELLEME 06.01.2022 17:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülkemizde 2018 yılından bu yana yürürlükte bulunan bedelli askerlik hizmetine her yıl binlerce er adayı başvurmaktadır. Adaylar, e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebildiği gibi doğrudan şubeler aracılığıyla da taleplerini iletebilir. Başvuru sonrasında da celp; sınıflandırma ve teslim olma işlemleri geliyor. Peki, bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? Konuyla ilgili binlerce aday, internet üzerinden araştırmalarını sürdürürken; Milli Savunma Bakanlığı'nın takvimini inceliyorlar. İşte, bedelli askerlik yerlerine ilişkin merak edilen detaylar...

Bedelli askerlik yerleri ne zaman duyurulacak?

Bedelli askerlik yerleri önceki yıl 20 Ocak günü açıklanmıştı. Bu yıl da, yerlerin 20 Ocak Perşembe günü açıklanması bekleniyor. Ancak, Milli Savunma Bakanlığı'ndan şimdiye dek konuya ilişkin herhangi bir duyuru yapılmadı.

Celp nedir? Olası celp tarihleri…

Celp, askere çağırma işlemidir. Milli Savunma Bakanlığı’nın alt kolu Askeralma Genel Müdürlüğü, askerlik çağına gelmiş; yaşını doldurmuş ve askerlik yapmasının önünde hiçbir engel bulunmayan er adaylarını celp eder, yani askere çağırır. Bedelli askerlik adayları ise, gerekli ödemeyi yaptıktan sonra celp tercihini; diğer bir deyişle askere gidişini e-Devlet veya askerlik şubelerinden belirleyebilir. Bakanlık’ta, celp sonuçlarını “Sınıflandırma ve Seçim Sonuçları” başlığı altında yayınlar. Geçtiğimiz yıl, celp sonuçları 29 Temmuz’da açıklanmıştı.

Sınıflandırma ve sevk tarihleri

Celp sonuçları açıklandıktan sonra asker adayları için geriye bir adım kalır, o da sınıflandırma ve sevk tarihleri. Yukarıda, sınıflandırma tarihlerinin Ocak ayında adaylara duyurulduğunu belirtmiştik. 2022 yılında da bir aksilik olmadığı sürece sınıflandırma tarihleri Ocak ayında duyurulacak. Peki, sevk olma işlemi ne zaman? İşte, 2021 yılındaki Milli Savunma Bakanlığı’nın uyguladığı sevk tarihleri:

  • 01, 02, 03 Nisan 2021

  • 13, 14, 15 Mayıs 2021

  • 17, 18, 19 Haziran 2021

  • 05, 06, 07 Ağustos 2021

  • 16, 17, 18 Eylül 2021

  • 21, 22, 23 Ekim 2021 

  • 25, 26, 27 Kasım 2021

Bedelli askerlik hizmetinden faydalanacak er adaylarından, sevk tarihinden hemen önce PCR testi yapılması şart koşuluyor. Sonucunuzun negatif çıkması durumunda bir aylık askerlik hizmetine başlayabilirsiniz.

Bedelli askerlik sonuçları nereden öğrenilir?

Bedelli askerlik başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamladıysanız, sonuçların; yani diğer bir deyişle yerlerin nerede açıklanacağını merak edebilirsiniz. Bedelli askerlik yerini öğrenebilmek için e-Devlet hesabınızın olması gerekiyor. E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan arama butonuna “Bedelli Sınıflandırma Sonuç Sorgulama” yazın. Buradan bedelli sınıflandırma ve sevk işlemlerinizi yürütebilirsiniz.

Bedelli askerlik ücreti 2022!

Bedelli askerlik hizmeti, 2018 yılında 15 bin Türk Lirası ile başlangıç yapmıştı. Bu rakam, Temmuz 2021 itibariyle 43 bin 150 Türk Lirası bandına yükseldi. 2022 yılında uygulanacak rakamın, Ocak 2022 itibariyle açıklanması düşünülüyor.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar zamlanacak? (2022) Ocak ayında bedelli askerlik başvurusu yapacaklar...Bedelli askerliğe dair merak edilen her şey! 2022...

Başvurular nasıl yapılır?

Askerlik hizmetinizi bedelli askerlik statüsünde yapmak ve 1 ay içerisinde bu yükümlülükten kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin:

  • Aile hekiminizden sağlık raporu alın.

  • E-Devlet’ten askerlik hizmetine başvurun.

  • Milli Savunma Bakanlığı’nın belirlediği kamu bankalarına gerekli ödemeyi peşin olarak yapın.

  • Celp tercihini yapın.

  • Kura çekimi ve sınıflandırma işlemlerini eksiksiz olarak yerine getirin.

  • Celp duyurusunu takip edin.

  • Birliğinize sevk olun.

Birliğinize sevk olduktan 1 ay kadar sonra terhis olmaya hak kazanacaksınız.

Bakaya nedir? Kimler bakaya sayılır?

Bakaya kelimesi, askerlik çağına geldikleri ve askerlik yoklaması aldıkları halde; yani, askerliğe çağrıldıkları halde askerliğe gitmeyen kimseler için kullanılır. Hiçbir kanuni mazeret olmaksızın birliğine sevk olmayan kişiler, bakaya olarak tanımlanmaktadır.

Kimler dövizli askerlik yapabilir?

Yurt dışında yaşayan Türk asıllı yurttaşlar dövizli askerlik hizmetinden faydalanabilir. 2021 yılında dövizli askerlik için belirlenen meblağ 4 bin 402 Euro civarındadır. Ancak, içinde bulunduğumuz 2022 yılında bu rakamın ne olacağı henüz açıklanmadı.

YORUMLAR 1
  • melek 2 yıl önce Şikayet Et
    paralı askerlık en ıyısı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız