İsmail Demir: F-35'in imalat yerinin çöpünü dahi Türkiye'den götüreceklerdi

Savunma Sanayi Başkanı Demir, F-35'in Türkiye'de üretilecek parçalarının yapılacağı tesisdeki bir bölüme hiçbir Türk yetkilinin sokulmayacağı, bir bölümünün atıklarının dahi kendi ülkelerine görülecekleri şartını getirdiklerini anlattı.

GİRİŞ 18.12.2021 00:40 GÜNCELLEME 18.12.2021 01:19
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

TÜRKİYE MİLLİ MUHARİP UÇAKTAN VAZGEÇER Mİ?

CNNTürk'teki canlı yayında  Savunma Sanayi'ne yönelik projeler ve gerçekleştirilenleri anlatan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir,  kendisi için en önemli projenin Milli Muharip Uçak olduğunu anlattı. Demir,  "Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi  2025'te bunu yarı fiyata size verelim  böyle bir projeden vazgeçin derlerse" sorusuna ise " O devir geçti. Ona her halde Türkiye'de evet diyecek hiç kimse yoktur" dedi. 

"TÜRKİYE KIBRIS HAREKATINDA BİR UÇAK LASTİĞİNE MUHTAÇ KALDI"

Milli Muharip Uçak varken F-35 alınabilir mi sorusuna da değinen Demir, ihtiyaç sahibi adına konuşamayacağını belirterek "Savunma Sanayi Başkanlığı olarak bu yolculuktan dönüş olmaz. Ara ihtiyaçlar açısından birşey diyemem ama herhangi bir geri adım düşünülemez. Ayrıca o adımın bizi ne kadar bağımlı kılacağını unutmayalım. Birşeyi almak önemli mesele değil onun oluşturacağı bağımlılık çok önemli. Biz Kıbrıs harekatında uçak lastiğinden dolayı sıkıştık kaldık." dedi. 

F-35 İÇİN KURULACAK TESİSTEKİ İMALAT VE BOYA ATIKLARINI DAHİ GÖTÜRECEKLERDİ

Kısıtlamalardan bahseden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü "F-35 motorlarının ABD dışındaki tek bakım onarım ve final montaj tesisi Türkiye'de  kurulacaktı. O sistem görüşmeleri sürerken pat diye bir şart geldi . Bu tesisleri yaparken özel bir bölüm yapacaksınız, kafesli kilitli olacak. Biz oraya bir Amerikalı koyacağız.  Orada motorun sıcak bölümlerindeki malzemelerin olduğu yere girmeyeceksiniz ve dokunmayacaksınız. diye bir şart getirdiler."

Demir "Bununla birlikte radar görünmezlik sağlayan boyanın değişmesi sırasındaki atıklarını ellemeyeceksiniz biz alıp Amerika'ya götüreceğiz" demişlerdi. " diye anlattı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 73
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin dostu yoktur uşağı ve pazarı vardır bunu görüp tedbir alan yönetici hemen uşakları kanalıyla hain ve hırsız ilan edilir. abd nin etrafındaki ülkelerin haline bir bakın örneğin petrol ülkesinde yakıt yoktur altın ülkesinde altın yoktur ama ihtilal ve kaos vardır.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    F.35 lerin çöpünü türkiye 'den getirecekler ama türkiye'nin F.35 için ödediği 1.5 milyar doları geri ödemeyecekler
    Cevapla
  • Baltazar 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiye nin en azılı düşmanıdır .nokta.
    Cevapla
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD bize asla dost olmadı. Yıllardır kendi eyaletiymis gibi herseyimize burnunu soktu ve bize başımızı kaltirmadilar. Bence Türkiye ABD ile askeri tüm irtibatını kesmeli ve ABD nin tüm üs lerini kapatmaliyiz. Darbelerin arkasında olanda onlar hiç gerek yok. Rusya'ya İşbir ligi bizim için çok daha hayırlı en azından aynı coğrafyada kültür benzerlikleri miz ve komsuulgumuz var en azından.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD yıllarca müttefik ayağına ülkemizi oyaladı hiçbir yatırım yapılmasına müsaade etmedi laf dinlemeyip itaat etmeyen bağımsızlık yanlısı olan idarecileri ihtilalle devirdi olmazsa astırdı.Ülkemizdeki bu zamana kadar yapılan tüm ihtilallerde parmağı var.Dost görünümlü sinsi düşmandır.
    Cevapla
  • Gürsel 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd bütün bunları nasıl yaptı Abd ye zemin hazırlayan yardımcı kuvvetler vardı bunlar da içimizde ki vatan hainleriydi işadamından gazetecisine bürokratından sanayicisine siyasetçisine yargı mensubuna bir çok hain vardı Abd nin hizmetçisi olan yoksa yapamazdı.Abd ile hertürlü ilişki kesilmeden Türkiye rahat etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil