Enver Aysever'in çirkin paylaşımına 4 bin 500 lira para cezası

Enver Aysever, sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle "dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 4 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Enver Aysever'in çirkin paylaşımına 4 bin 500 lira para cezası
Enver Aysever'in çirkin paylaşımına 4 bin 500 lira para cezası
GİRİŞ 21.12.2021 14:56 GÜNCELLEME 21.12.2021 15:02
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Sosyal medya hesabından paylaştığı karikatür nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan gazeteci Enver Aysever'e 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, bu cezanın 4 bin 500 lira adli para cezasına çevrilmesine hükmetti.

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Enver Aysever ile avukatı katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan Aysever, söz konusu paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, beraat kararı verilmesini talep etti.

Cem Yılmaz ve Enver Aysever Twitter'dan birbirine girdiCem Yılmaz ve Enver Aysever Twitter'dan birbirine girdi

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ayveser'in "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Sanık Aysever'e verilen hapis cezasını da 4 bin 500 lira adli para cezasına çevrilmesine karar veren mahkeme, bu para cezasının da 5 taksitle ödenmesine hükmetti.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ!

Aysever, karar sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Karikatür paylaşarak “halkı kin ve nefrete sevk etmek” suçundan 9 ay hapis cezası aldım. İfade özgürlüğü, hukuk, demokrasi adına içler acısı karar. Yorum sizin" ifadelerini kullandı. 

AYSEVER'İN ÇİRKİN PAYLAŞIMI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Aysever'in sosyal medya hesabı aracılığıyla "dini değerleri alenen aşağılama" suçunu içeren paylaşımlar yaptığının ihbar edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

İddianamede, Aysever'in 20 Mart'ta bol giyimli, elinde tespih bulunan sakallı bir şahsın beyin kısmına maskeli bir şahıs tarafından dezenfektan sıkıldığını gösteren Birol Çün imzalı bir karikatürü, "Sadece bu sorun" ve "Neymiş asıl mesele, anladık mı?" ifadeleriyle sosyal medya hesaplarından paylaştığı kaydedilmişti.

Sanık Aysever'in paylaştığı karikatürün "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçu kapsamında değerlendirildiği vurgulanan iddianamede, "Bahse konu bir kesimin benimsediği dini değerlerden maksat inanç sistemi, dini büyükler, ibadet ve yer şekilleri gibi o inanışı temsil eden ve inanlarca dini kıymet atfedilen her türlü şeydir. Örneğin Müslümanlar için oruç tutma, hac farizası, Kurban Bayramı'nda kurban kesmek dince kutsal sayılan değerlerdendir. Dini değer olarak inanışlarla birlikte o dine ait yapılar, ibadethaneler de bu suçun konusunu oluşturabilir." ifadelerine yer verilmişti.

İddianamede, sanık Aysever'in paylaşımını "dini değerleri alenen aşağılama" kastıyla yaptığının anlaşıldığı ifade edilerek, 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 134
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hazreti Ömer geliyor.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulo cumhuriyet kurulalı beri siz sakalsızlar akıllılar grubu niye Türkiyeyi şahlandıramadınız.niye seçimleri kaybediyorsunuz.avrupa 2 kez şavaşda yıkıldı ve tekrar Ayağa kalktı.osıralar sizler yönetiyordunuz.bunun sakalla sakalsızlıkla alakası yok .vatan ve millet sevgisiyle alkali. Koltuk sevdası değil.kendini üstün görmekle değil.
    Cevapla
  • ss2ss 2 yıl önce Şikayet Et
    nokta
    Cevapla
  • Ayısigi 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezaya bak ya bir de 4 taksit ödul gibi gelde suç işle der gibi
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğan görünümlü şahin gibi bunlar.bu ülkede yaşıyorlar ancak ne beyin ne kalp ne de beden bu topraklara ait değil sanki
    Cevapla
  • Sezer pek 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl mesele cehennemde seni bekliyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?