Üniversiteler tekrar kapanıyor mu? Yükseköğretim Kurumları ön lisans ve lisansta devam zorunluluğu...

Omicron varyantının ülkemizde de görülmesinin ardından nasıl önlem alınacağı herkes tarafından merak ediliyordu. Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi yüz yüze olarak başladı. Ancak vaka sayılarında yaşanan artış ve yeni varyant sebebiyle üniversitelerden yeni kararlar peş peşe geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Koç Üniversitesi uzaktan eğitimi kararlarına bir yenisi daha eklendi. Bu gelişmelerin ardından üniversitelerde devam zorunluluğu olup olmadığı araştırılıyor. Peki üniversiteler kapanacak mı?

Üniversiteler tekrar kapanıyor mu? Yükseköğretim Kurumları ön lisans ve lisansta devam zorunluluğu...
Üniversiteler tekrar kapanıyor mu? Yükseköğretim Kurumları ön lisans ve lisansta devam zorunluluğu...
GİRİŞ 31.12.2021 08:46 GÜNCELLEME 31.12.2021 08:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan yüzbinlerce öğrenci 2021-2022 eğitim yılında güz dönemi ile birlikte çok özledikleri kampüslerine kavuşmuştu. Vize sınavlarını geride bırakan öğrenciler özellikle Avrupa'da etkisini artıran Omicron varyantı sonrası üniversiteler için yeni bir karar alınıp alınmayacağını araştırmaya başlamıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde vaka sayılarının arttığını vurgulayarak, yüz yüze eğitime hibrit olarak devam edeceklerini açıkladı. Koç Üniversitesinden yapılan açıklamada ise Tıp ve Hukuk Fakültesinde uygulama dersleri hariç diğer derslerin online olarak internet üzerinden yapılması kararı aldığını duyurdu. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'nin dört bir yanında üniversite eğitimi alan öğrenciler araştırma yapmaya başladı. Peki üniversitelerde tekrar kapanacak mı? İşte üniversiteler için alınan o karar...

MEB yeni eğitim modelini hayata geçirdi! Tüm öğrencilerin ücretlerini devlet karşılayacak!MEB yeni eğitim modelini hayata geçirdi! Tüm öğrencilerin ücretlerini devlet karşılayacak!

Üniversiteler Tekrar Kapanacak Mı?

Şuan için üniversitelerin tamamının kapanmasına veya uzaktan eğitime geçmesine yönelik resmi bir açıklama bulunmuyor. Üniversiteler, özerk yapıda bulunduğu için üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerinin nasıl verileceğine kendi senatolarında alınan kararlar neticesinde yön veriyor. Şuana kadar Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi eğitimlerinin online olarak devam etmesi kararını aldı. Üniversitelerde devam zorunluluğuna derste eğitim veren akademisyenler karar veriyor. Diğer üniversitelerden konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Gedik Üniversitesi Dönem Sonuna Kadar Uzaktan Eğitim Yapacak!

Gedik Üniversitesinden yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminin 12. haftasından itibaren tüm bölüm ve programlarında teorik derslerin dönem sonuna kadar çevrimiçi yapılmasına, uygulamalı derslerin daha önceden alınan karar doğrultusunda yüz yüze devam etmesi kararını aldığını duyurdu.

Koç Üniversitesi Final Sınavlarını Online Düzenleyecek!

Koç Üniversitesi, yaptığı açıklamada 7 Ocak 2022 tarihine kadar Tıp ve Hukuk Fakültesinde uygulama dersleri hariç diğer tüm derslerin online yapılması kararını aldı. Alınan karar doğrultusunda güz dönemi final sınavları internet üzerinden gerçekleştirilecek. 

İTÜ Rektörü Koronavirüse Karşı Alınan Tedbirleri Açıkladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Koyuncu, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüse karşı alınan yeni önlemleri açıkladı. Özellikle son 1 haftada yaşanan vaka artışına dikkat çeken Koyuncu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında güz yarıyılı sonuna kadar yüz yüze verilen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesi kararı aldıklarını kamuoyu ile paylaştı.

İstanbul Teknik Üniversitesinde dersler sınıfta işlenecek. Sınava gelebilme imkanı bulunan öğrenciler dersleri yüz yüze olarak dinleyebilirken, gelemeyen öğrenciler için eş zamanlı olarak zoom uygulaması üzerinden yayınlanacak. Üniversitenin çalışma alanlarında seyreltilmeye gidilirken, kampüs içerisinde bulunan binalarda maske kullanımı konusunda önlemler alınacak. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavları ise üniversitelerde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı 27 Aralık Koronavirüs Tablosunu Yayınladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Aralık Pazartesi günü koronavirüs tablosu açıklandı. 362 bin 535 test yapılırken pozitif olan hasta sayısı 26 bin 99 oldu. Koronavirüs sebebiyle dün 157 kişi hayatını kaybetti. Özellikle son 2 gündür artış eğilimine giren vaka sayısı dün itibariyle zirve yaptı. En son 24 Kasım tarihinde vaka sayıları 27 bin seviyelerine yükselmişti. İşte açıklanan 27 Aralık tablosu;

YORUMLAR 15
  • Nasihatçı 2 yıl önce Şikayet Et
    Değerli ve kıymetli büyüklerimiz eğitimin telafisi olur lakin hayatın telafisi olmaz.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yurtdun cogusu Corona oldu ben ve odadakilerde geçirdi omicronu kusura bakma ama dönüp bidaha olduk hasta yurtta kurtulma şansımız sıfır vaka sayısı çok kimsenin hayatından daha önemli değildir okul.
    Cevapla
  • Ayşe can 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler kapatilsin
    Cevapla
  • Büşra 2 yıl önce Şikayet Et
    Sınava altı gün kaldı karantinam sınava denk geliyor luften hassasiyet gösterin Anadolu final sınavları online olsun insan sağlığını düşünün lütfen hazneye gelicek olan para insanin hayatından daha önemli değil sayın milli eğitim bakanim cumhurbaşkanım lütfen kulak verin cagrimiza
    Cevapla
  • Ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite de maske masafe yok kurallar yok kapansa herkes evde az gezer vakalar düşüşe geçer yurtlarda da aynı durum söz konusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması