Ayasofya-i Kebir Camii’ndeki 12 hat üstadının sergisi büyük ilgi gördü

Ayasofya-i Kebir Camii’nde 12 hat üstadının oluşturduğu hat eserleri sergileniyor. 28 Aralık Salı günü ziyarete açılan sergiye siyaset ve sanat dünyasından katılım sağlandı.

GİRİŞ 29.12.2021 13:28 GÜNCELLEME 29.12.2021 13:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Haber7 - Ramazan Dengiz - Mutlu Şahin

Albayrak Grubu, bu yıl sekizincisini düzenledikleri hat sergisini Ayasofya-i Kebir Camii’nde organize ediyor. 28 Aralık’ta vatandaşın ziyaretine açılan etkinlikte, 12 farklı hat üstadının çizimini yaptığı eserler sergileniyor. “2022 Albayrak Hat Takvimi” olarak da nitelendirilen eserler, sergiyi ziyaret eden vatandaşlara da dağıtıldı.

Etkinliğe, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Albayrak CEO’su Profesör Doktor Ömer Bolat, hat; ebru sanatçısı ve yazar Profesör Uğur Derman ve şirketin yönetim kurulu üyeleri açılış gününde yer alan isimlerdendi.

Sergide, Said Abuzeroğlu, Ali Toy, Ahmed Faris Rızk, Davut Bektaş, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Sami Naddah, Mehmed Özçay, Hakan Arslan, Abdurrahman Depeler, Ahmet Koçak, Osman Özçay ve Zeki Seyidoğlu'nun eserleri yer alıyor.

ÖMER BOLAT ETKİNLİĞİN AMACINI AÇIKLADI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Albayrak Grup CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat, "Buradaki amacımız yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'deki iman ayetlerinin hat çalışması ile bir sanat eseri olarak daha fazla yayılmasını, daha iyi anlaşılmasını, sanatla kültürle buluşmasını sağlamaktır." dedi.

Albayrak Grup CEO’su Prof. Dr. Ömer Bolat

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ: "KALPLERİMİZE NÜFUZ EDECEK" 

“İman Ayetleri” başlıklı hat sergisinde konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bizim medeniyetimize ait dilin kuşaktan kuşağa anlatılması, evimizin duvarında iman ayetlerinin olması umuyorum ki kalplerimize nüfus edecek." ifadelerini kullandı.

PROFESÖR UĞUR DERMAN: "BU MÜZEYİ CAMİYE ÇEVİRENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN" 

Ayasofya-i Kebir Camii’ne çocuk yaşta geldiğini ve camiyi müze halinde gördüğünü belirten Profesör Uğur Derman şunları söyledi:

“Geçmiş yıllarda bize Ayasofya'nın cami olacağını söylediklerinde katiyen böyle bir şeye ihtimal vermezdik, düşünemezdik. Allah bu müzeyi camiye çevirenlerden Allah razı olsun. Hat ile ilgili böyle bir sergide bulunmak da ne büyük bahtiyarlık. Bunun için tekrar sebep olanlara teşekkür ediyorum.” 

“Ey iman edenler” temalı hat sergisi, 7 Ocak Cuma gününe kadar vatandaşın ziyaretine açık olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    ''Sanat, meğer Allah'ı aramakmış, Gerisi çanak çömlek !'' N.Fazıl Kısakürek Albayraklara teşekküreler. Ömer Bolat Üstadıma selam durmak yok yola devam...
    Cevapla
  • Çelik 2 yıl önce Şikayet Et
    YARABBİ bizi fitneci ve bozgunculardan uzak eyle devletimizi milletimizi müslümanları koru YARABBİ
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Yavv buralar mescid tir Allah Teâlâ ya ibadet edilen yer, bu kadar gösterişli şatafatlı yapmak kıyamet alametlerindendir. Açın okuyun biraz
    Cevapla
  • EJDER 2 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya yı camiye çevirenlerden râzı ol Yâ Rabbî
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    sen karamolla oğluyla devam et
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    örtülü faizi, devlet garantili faizi getirenlerden mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşe kadar sıkı para politikası sürecek
Şampiyonlar Ligi yarı finali yıldızlar geçidi: 1.2 milyar euroluk kadro