Osmangazi Köprüsü 2022 geçiş ücreti ne kadar?

Birçok vatandaş 2022 yılıyla beraber Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretinin ne kadar olduğunu merak ediyor. Bursa, Balıkesir ve Çanakkale gibi şehirlere geçişi kolaylaştıran köprünün bir ayağı İstanbul'a diğer ayağı Yalova'ya çıkıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından busene açıklanan yeni köprü ücretleri belli oldu. Peki, Osmangazi Köprüsü 2022 geçiş ücreti ne kadar?

Osmangazi Köprüsü 2022 geçiş ücreti ne kadar?
Osmangazi Köprüsü 2022 geçiş ücreti ne kadar?
GİRİŞ 03.01.2022 11:25 GÜNCELLEME 03.01.2022 11:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2022 yılına giriş yapılmasıyla beraber, 2021'de köprülere yapılan fiyat düzenlemesinin üzerine, bu seneki köprü fiyatlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. İstanbul'un boğazda bulunan 3 önemli köprünün ötesinde, bir ayağı Yalova'da, diğer ayağı İstanbul'da olan ve çok kullanılan köprülerden bir diğeri Osmangazi Köprüsünün geçiş ücretine de yeni bir fiyat düzenlemesi geldi. Köprünün yeni geçiş ücretinin ne kadar olduğu, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla belli oldu. Peki, 2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte detaylar...

2022 köprü ve tünel ücretleri açıklandı! 15 Temmuz, Avrasya, Fatih Sultan Mehmet köprüsü ücretleri..2022 köprü ve tünel ücretleri açıklandı! 15 Temmuz, Avrasya, Fatih Sultan Mehmet köprüsü ücretleri..

2022 Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti Belli Oldu!

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla beraber köprü geçiş ücretleri belli oldu. En çok merak edilen köprülerden biri ise Osmangazi Köprüsüydü. Alınan bilgiye göre 1. Sınıfta bulunan binek araçlarda geçiş ücreti 184,50 TL, diğer sınıf araçlarda ise şu şekilde,

  • 2. Sınıf Araç - 295 TL

  • 3. Sınıf Araç - 350 TL

  • 4. Sınıf Araç - 464,50 TL

  • 5. Sınıf Araç - 585,50 TL

  • 6. Sınıf Araç - 129 TL


Hangi Otomobil Hangi Araç Sınıfına Dahildir?

1. Sınıf Araç, AKS aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre altında olan araçlar 1. sınıf araçtır. Otomobiller bu sınıfta yer alır.

2. Sınıf Araç, AKS aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç 2. sınıf araçtır. Minibüsler 2. sınıf araç kategorisine giriyorlar.

3. Sınıf Araç, AKS adedi (dingil sayısı) 3 tane olan her türlü araç 3. sınıf araçtır. Yolcu otobüsleri 3. sınıf araç kategorisine giriyor. 

4. Sınıf Araç, AKS adedi (dingil sayısı) 4 ve 5 adet olan her türlü araç 4.sınıf araçtır. Kamyonlar 4. sınıf araçlar arasında.

5. Sınıf Araç, AKS adedi (dingil sayısı) 6 ve daha fazla olan araçlar 5. sınıf araçlardır. Tır ve dingil sayısı 6'dan fazla olan kamyonlar, treylerler buna uyuyor. 

6. Sınıf Araç, Motosikletler 6.sınıf araçtır. (OGS alırken 1. sınıf olarak sayılırlar ve köprü - otoyollarda araç ücretinin yarısı kadar öderler)

YORUMLAR 4
  • İlyas Tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle medeniyetin göstergesi olan köprüler insanların hizmetine sunulan önemli tesislerdir. Bunları cazip hale getiren de geçiş ücretleridir. Maalesef, bu köprüler gereği gibi kullanımdan uzak duruyor. Nedeni çok basit; geçiş ücreti. Mutlaka her hizmetin bir bedeli olacak, fakat bu kadar fahiş fiyatla insanları caydırıyorsunuz. Köprü süs için yapılmadı, özendirici bir ücret politikası ile bu sorun kökünden çözülür. Önümüzdeki mart ayında 15 mart Çanakkale köprüsünün de açılışı yapılacak, buradan geçiş görünüşe göre otomobillerin geçiş ücreti tahmini olarak 400 lira olabilir. Hayırlı olsun diyemiyorum.
    Cevapla
  • Hacı Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar vergi veriyoruz yine de parayla geçiyoruz, birde; Geçmediğimiz bu yolların, bu köprülerin vergisini de biz garibanlar ödüyoruz :((((((
    Cevapla
  • Yasin okur 2 yıl önce Şikayet Et
    Ücret fazla olunca geçenlerin sayısı azalır. Ve toplam gelir düşer. Bilin istedim
    Cevapla
  • Arif Abi 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok pahalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!