2022 köprü ve tünel ücretleri ne kadar oldu? 15 Temmuz, Avrasya, Fatih Sultan Mehmet köprüsü...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2022 yılında İstanbul’da geçerli olacak olan köprü ulaşım ücretlerini açıkladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde çift yönlü ücretlendirme olacak ve Avrasya Tüneli’nde tarifeli geçiş olacak. Peki 2022 köprü ücreti ne kadar oldu?

2022 köprü ve tünel ücretleri ne kadar oldu? 15 Temmuz, Avrasya, Fatih Sultan Mehmet köprüsü...
2022 köprü ve tünel ücretleri ne kadar oldu? 15 Temmuz, Avrasya, Fatih Sultan Mehmet köprüsü...
GİRİŞ 03.01.2022 08:58 GÜNCELLEME 03.01.2022 09:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yeni yılla birlikte köprü ve tünel ücretleri de zamlandı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden çift yönlü ücretlendirme olacağını belirtirken, tek yön ücretini 8,25 TL olarak belirledi. Ayrıca Bakanlıktan yapılan açıklamada, Avrasya Tüneli'ni kullanan araçlar için 05:00 - 24:00 saatleri arasında 53 TL ücret alınacağı 00:00 - 05:00 saatleri arasında ise yüzde 50 indirim uygulanarak 26,50 TL olacağı bildirdi.

2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? 2022 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

2022 KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU!

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildi. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlendi. 

AVRASYA TÜNELİ'NDE TARİFELİ UYGULAMA

Avrasya Tüneli’nde otomobil geçiş ücreti 05:00 24:00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00:00 - 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlenmiştir.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ GEÇİŞ ÜCRETİ

KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE UYARI!

FSM ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerinden Ukome Kararında izin verilen araçlar geçebilmektedir. Geçiş iznine sahip olmayan araçlar geçiş ücretinin yanında cezalı geçiş ücretlerinide ödeyecektir. 

Motosikletler KGM işletimindeki serbest geçişlerde, HGS aboneleri ve OGS aboneleri köprülerde 6. sınıf araç ücreti ödeyecektir.

Ukome Kararına göre; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanabilecek  araçlar aşağıdadır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsünü; 1. Sınıf araçlar,  Tüm yolcu servis araçları, (Turizm, Personel, Okul vb.) Toplu Taşıma Araçları (IETT ve  Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş. vb. Taksi dolmuş) ve N1 Sınıfı acil yardım ambulansı ve Acil Sağlık Araçları kullanabileceklerdir.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü; 1. sınıf araçlar, 2. sınıf araçlar(Kamyon ve Otobüsler hariç), Tüm servis araçları (Turizm, Personel, Okul vb.), Karavanlar, Toplu Taşıma Araçları(IETT ve Halk Otobüsü, Otobüs A.Ş.  vb. Taksi dolmuş) ve KGM'den izinli kamu kurum ve kuruluşlarının resmi plakalı hizmet araçları kullanabileceklerdir.

Köprüleri kullanımına izin verilen araçların dışındaki  2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile Kimyasal ve Tehlikeli Madde Taşıyan araçların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanması gerekmektedir.

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü ise bütün araç sınıfları kullanabilecektir. Ancak Özel Yük Taşıyan Araçlar ile Kimyasal ve Tehlikeli Madde Taşıyan araçlar için bazı kriterler doğrultusunda izinler verilmektedir.

 

YORUMLAR 5
  • aziz y 2 yıl önce Şikayet Et
    elektrik su gaz herseye 25-50 arası zam..ama kiraya tefe tufe!!satılığa cıkarıyorum dairemi.17 maksimum zam oranı!!ama ptt yuzde yuz zam yapıyor..elektrik gaz 50.su 25.her sektör 50 vurdu zaten..vicdan yaptık devlet dedik..z.burnunda 130 m2 dairemin kirası 1.400..satıyorum..tefe tüfe sadece evsahibinemi ? devlet belediyelerde tefe tüfeye uysa ya!!dürüst devletini düşünen vatandaşı kimse düşünmüyor..vegimi zamanında öderim..ödemeyene af!!ya bana!!ceza varsa mükafatda lazım
    Cevapla
  • a.a. 2 yıl önce Şikayet Et
    kirada gerçekten de tefe tüfe yaptınız mı ? çoğu ev sahibi %50 yaptı ama konuşurken mangalda kül bırakmıyorlar bir de dindar ayağına ... hepsi de ağlıyor !!!
    Cevapla
  • HAKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Zam da zam .Ne guzel her yil yeni zamlar.
    Cevapla
  • Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Boğaz köprüleri ben gidiş hem de dönüş ücretleri alınmaya başlanmış, amaç millete az görünmesi herhalde
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    yo amaç adalet. Çok saçmaydı.Herkes gün içinde gidiş dönüş yapmıyor kimisi tek yönlü yolculuk yapıyor. Anadoludan gelen bedava geçiyordu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ