Başkan Aktaş'tan CHP'ye: BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BESAŞ'la ilgili "CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın BESAŞ ile ilgili basın üzerinden yaptığı açıklamaların da tamamı gerçek dışıdır. " dedi.

Başkan Aktaş'tan CHP'ye: BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!
Başkan Aktaş'tan CHP'ye: BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!
GİRİŞ 01.01.2022 18:02 GÜNCELLEME 01.01.2022 18:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başkan Aktaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'nın daha önce defalarca başvurduğu gerçek dışı açıklamalarında olduğu gibi, BESAŞ ile ilgili basın üzerinden yaptığı açıklamaların da tamamı gerçek dışıdır.

1- 400 gramı 2 TL'den satılan BESAŞ ekmek, Karaca'nın iddia ettiği gibi piyasaya kısıtlı sayıda verilmemektedir. Yanı sıra vatandaşa büfelerden sınırlı sayıda ekmek satışı yapıldığı bilgisi de doğru değildir. BESAŞ, Bursa'daki ekmek ihtiyacının %25'ini karşılamaktadır. BESAŞ aracılığıyla halkımıza sağlıklı ve lezzetli ekmek sunulmaktadır. Diğer büyükşehirlerde bu oranlar İstanbul'da %12, Ankara'da %15 olmakla beraber, İzmir'de ise halk ekmek uygulaması bulunmamaktadır. Sayın Karaca bu verilerden ekmeği kimin karneye bağladığını rahatlıkla görebilir.

2- Karaca, BESAŞ ekmeğin piyasadan 50 kuruş daha ucuz olduğunu ifade ederek konuyla ilgili ya yeterli araştırmayı yapmamış veya kasıtlı olarak manipülasyonu tercih etmiştir. 400 gr. Besaş Ekmek fiyatı 2 TL, 250 gr. normal ekmek fiyatı ise 2,5 TL'dir. Bu bilgiler ışığında; ortalama bir matematik bilgisiyle hesap rahatlıkla ortaya çıkacaktır.

3- BESAŞ, şehrin dört bir yanındaki 550 satış noktasıyla Bursa'dan daha fazla nüfusu bulunan İstanbul ve Ankara halk ekmek fabrikalarından daha geniş bir ağa sahiptir.

Sözün özü; BESAŞ'tan size ekmek çıkmaz!

YORUMLAR 17
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Saat 13.30 da 3 tane besaş satış yerinde ekmek bulamıyorum bunun bir nede ni varmı acaba
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ekmek ucuz olunca kalmıyor. Birde Besaş satıcı büfelerinde komşusuna akrabasına ekmek ayırıp ekmek kalmadı diyenler var. biz 30 yıldır bu sorunu görüyoruz. ama bunun için besaşı değil satıcıyı suçlamak lazım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Nilüfer Ahmet Yesevi Mah. de Besaj ekmeği tüketiyoruz. Ekmek çok kaliteli ve doyurucu. Fiyatı da çok uygun. Vaktinde gittiğimiz zaman istediğimiz sayıda veriyorlar. BESAŞ tan çok memnunuz.
    Cevapla
  • timsah 2 yıl önce Şikayet Et
    kendini sevdirmeye ve bir dönem daha nasıl seçilirim de ona bak
    Cevapla
  • erkam 2 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki haberle bir alakası olsun yorumunuzun. Körü körüne muhalefet olmaz
    Cevapla
  • Enes 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir Bursalı olarak %25 ini değil % 50 sini karşılayacak şekilde üretilmersini istiyoruz . Fırında 200 gram kabartma tozuyla şişirilmiş ekmek 2,5 lira ama besaş hem doyurucu hem lezzetli 2 lira . Belki fırıncılar odası karşı çıkacak ama fırınların halkı sömürmesine izin vermeyin .
    Cevapla
  • Hakim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanın twit altına insanlar ekran görüntüleri ve yer isimleri ile işin doğruluğunu yazmışlar. Girip okuyalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe