Yarıyıl tatili okullarda erken mi yapılacak? MEB Sömestr tatilinin öne çekilmesi...

Yükseköğretim Kurumlarından peş peşe yüz yüze eğitime ara haberlerinin gelmesiyle birlikte gözler 6 Eylül'de tam kapasiteyle açılan okullara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanacak çalışma takvimini açıklamıştı. Yayınlanan tarihe göre okullar 21 Ocak tarihinde kapanıyordu. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosunda yaşanan ani yükseliş sonrası aileler ve öğrenciler Yarıyıl tatili önemi çekilecek? sorusuna cevap arıyor. İşte MEB'den yapılan yüz yüze eğitim açıklaması...

Yarıyıl tatili okullarda erken mi yapılacak? MEB Sömestr tatilinin öne çekilmesi...
Yarıyıl tatili okullarda erken mi yapılacak? MEB Sömestr tatilinin öne çekilmesi...
GİRİŞ 06.01.2022 09:11 GÜNCELLEME 06.01.2022 10:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Omicron varyantının özellikle Avrupa ülkelerinde etkisini hissedilir derecede artırmasıyla kısıtlayıcı tedbirler tekrar gündeme geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayılarının 10 günde 5 katına çıktığını açıkladı. Vatandaşları tedbirli olmaya davet eden açıklama sonrası eğitim öğretim faaliyetlerinin verildiği okullar ve üniversiteler için alınacak kararlar merak ediliyor. Üniversiteler özerk yapıda olduğu için yüz yüze eğitime ara verilmesine kurumlar kendi senatoları aracılığıyla karar veriyor. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile birlikte 1,2 milyon öğretmeni ilgilendiren karar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınıyor. MEB'in açıkladığı takvime göre okullar yaklaşık 18 gün sonra yarıyıl tatiline gidecek. Günlük vaka sayındaki artışın 30 bin seviyelerini geçmesiyle okulların Sömestr tatiline erken gitmesi gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilerin beklediği kritik açıklama geldi. Peki okullar erken mi kapanacak? İşte MEB'in yayınladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi...

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınav ve başvuru tarihleri 2022!Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınav ve başvuru tarihleri 2022!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması!

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitim gündemine dair öğretmen ve öğrencileri ilgilendiren konu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin en az 2 doz aşılanma oranının İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerin üzerinde olduğunu hatırlatan Erdoğan " Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Okullar 15 Tatile Erken Mi Gidecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, çalışma takvimine göre İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bir eğitim döneminde 4 kez tatil yapıyor. Öğrenciler bu yıl 15-19 Kasım tarihlerinde birinci ara tatili yaptı. Birinci dönemin sona ereceği yarıyıl tatili ise 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının gündeminde okulların kapanması veya yarıyıl tatilinin erkene alınması gibi bir madde bulunmuyor. Bakan Mahmut Özer, yüz yüze eğitime ara verilmesinin gündemlerinde olmadığını hatırlatarak Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile birlikte okulların açık ve güvenli tutulacağını söyledi. Vaka nedeniyle kapatılan sınıfların oranının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Bakan, 850 bin sınıf ile kıyaslandığında bu rakamın az olduğunu vurguladı.

Okullarda 2021-2022 eğitim öğretim yılında birinci dönem 21 Ocak Cuma günü sona erecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Sömestr tatilinde hafta sonları dahil olmak üzere toplam 16 gün tatil yapacak.

Vaka Sayılarındaki Artış Dikkat Çekti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazeteci Fatih Altaylı'ya gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. " Şu anda İstanbul'da Omicron'a bağlı vakaların oranı çok yüksek" ifadelerini kullanan Koca, İstanbul'un çevre illerle en fazla temas halinde olan il olduğuna dikkat çekti. Vaka sayılarının 10 günde 5 katına çıktığını vurgulayan Bakan Koca " Tek tesellimiz vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara ve yoğun bakımlara ve tabii vefatlara aynı oranda yansımıyor olması." ifadelerini kullandı.

31 Aralık Cuma günü uzun bir sürenin ardından vaka sayısı tekrar 40 bin seviyelerine yükseldi. Aralık ayının son haftasına kadar 20 bin seviyelerinde seyreden vaka sayılarında yaşanan ani yükseliş sonrası gözler Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun konuyla ilgili alacakları kararlara çevrildi. Şu an için vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatış oranına etki etmemesi nedeniyle kısıtlayıcı tedbirlerin alınması gündemde değil. İşte son 5 güne ait güncel vaka sayıları;

2 Ocak Pazar Test sayısı :362 bin 836 Vaka Sayısı: 33 bin 520

1 Ocak  Cumartesi :Test sayısı:369 bin 027: Vaka Sayısı: 36 bin 731

31 Aralık Cuma: Test sayısı: 372 bin 516: Vaka Sayısı: 40 bin 786 

30 Aralık Perşembe Test Sayısı: 369 bin 647: Vaka Sayısı: 39 bin 681

29 Aralık Çarşamba Test Sayısı: 366 bin 363: Vaka Sayısı 36 bin 684

Öğrenciler Basılı Karne Alacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz dönemde okullarda yoğunluk oluşturmaması adına karne ve başarı belgelerini tüm öğrencilere dağıtmamıştı. Talepte bulunan aile ve öğrenciler okul yönetimlerinden basılı karneleri temin etti. Diğer öğrenciler ise başarı notlarını içeren karneleri e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden erişime açıldı. Bu dönem 6 Eylül'de okulların açılması ve tam zamanlı eğitim verilmesi sebebiyle öğrencilere basılı karneleri dağıtılacak.

Not ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler Teşekkür Belgesi almaya hak kazanırken 85 ve üzeri başarı ortalamasına sahip İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Takdir Belgesi Alacak. Okullarda karneler 21 Ocak Cuma günü dağıtılacak. Davranışlarıyla arkadaşlarına örnek teşkil eden öğrencilere ise Onur Belgesi verilecek.

Okullarda Sınıfta Kalma Geri Dönüyor!

Pandemi nedeniyle başarısız olan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmişti. Bakanlık öğrencilerin pandemi koşullarından en az şekilde etkilenmesi için böyle bir karar almıştı. Yüz yüze eğitime devam edilmesi göz önünde bulundurularak bu yıl sınıfta kalma olacak. Yönetmelik gereği İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda tekrar olmuyor.

Ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıflarda bir dersten yıl sonu başarı puanı 45'den az olan öğrencilerin sınıf geçmesine Şube Öğretmenler Kurulu karar veriyor. Lise 9,10,11 ve 12'nci sınıflarda ise yıl sonu başarı ortalaması 50'nin  (elli) altında olan ve 3 dersten geçer not alamayan öğrenciler sınıf tekrarına bırakılıyor.

Sömestr Tatilinde Öğrenciler Dinlenmeli

Okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 6 Eylül itibariyle tam zamanlı olarak başladı. Yaklaşık 1.5 senenin ardından çok özledikleri okullarına kavuşan öğrenciler yorucu bir eğitim dönemini geride bırakmak üzere. Özellikle ilkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin pandeminin olumsuz etkilerinden arınması için uzman isimler öğrencilerin tatil dönemlerinde iyice dinlenmeleri gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar 7-14 yaş aralığındaki çocuklar, 15 tatil olarak bilinen yarıyıl tatilinde ders çalışmaktan ziyade, aileleri ile birlikte vakit geçirmesi tavsiyesinde bulunuyor.

YORUMLAR 25
  • Şenay 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar hastalikdan kırılıyor bir hafta geçiyor 2.hafta antibiyotik onu bitiriyoruz 2.hafta tekrar antibiyotik Çocuklar da bobrek kalmadi camlar bu sogukda surekli acik kapilar acik okulda saglam cocuk kalmadi
    Cevapla
  • Derya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakan bey ESKİSEHIŔ devlet okullarini da gezin kizimin okulu tam gün öglen arasinda eve geliyorlardi.Bu sene yasaklandi 45 dakika sinifta geciriyor çocuklar temizlik yok kizim wc ye giremiyor ögle arasinda eve gelmeleri neden yasaklandi
    Cevapla
  • Güneş 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar yüksek benim ortaokul ve liseye giden çocuklarım var . Hasta hasta okula gidiyor lar.okulda herkes hasta öksürük v.b okullar kapansin uzaktan eğitim istiyoruz .
    Cevapla
  • ilknur 2 yıl önce Şikayet Et
    bende kapansın istiyordum taki kızım ortaokulu bitiremeden liseye başlayınca çocuklar evde yeterli eğitim alamıyor omicron sadece okulda değil heryerde tamamen kapansakta kurtuluş yok insanlar hemen memleketine parası olan tatile gidecek okusunlar fazlasıyla geri kaldılar eğitimden
    Cevapla
  • Kevser Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakaları görmüyolar galiba çocuklarımız ölsün diye bekliyorlar herhalde vaka sayısı gitti gidebileceği yere kadar Mahmut Özer Bey Duy bizleri bu yıl kapansın şu okullar artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi