ATA AÖF final sınavı sonuçları! Atatürk Üniversitesi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesinde eğitim alan öğrenciler 25-26 Kasım tarihlerinde düzenlenen final sınavlarına katılım gösterdi. Yüz yüze yapılan sınavların ardından gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Final sınavları başarı ortalamasına yüzde 70 etki edecek. Peki ATA AÖF sınav sonuçları nereden, nasıl sorgulanır?

ATA AÖF final sınavı sonuçları! Atatürk Üniversitesi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
ATA AÖF final sınavı sonuçları! Atatürk Üniversitesi sınav sonuçları nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 04.01.2022 14:02 GÜNCELLEME 04.01.2022 14:02

Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi final sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltildi. ATA AÖF final sınavı sonuçları için geri sayım devam ederken öğrenciler bir yandan sonuçların nereden ve nasıl sorgulanacağını araştırıyor. Güz yarıyılında yapılan ara sınavlar yıl sonu ortalamasına yüzde 30 etki ederken, yarıyıl sonu (final) sınavları başarı ortalamasının yüzde 70'ni oluşturacak. Final sınavlarında değerlendirme yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eleyecek. Atatürk Üniversitesi, başarısız olan öğrenciler için bütünleme sınavı tarihlerini açıkladı. ATA AÖF sınav sonuçları üniversitenin resmi internet sayfası üzerinden sorgulanabilecek. Peki 2021-2022 ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? İşte sınava ait tüm detaylar...

ATA AÖF Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

25-26 Aralık tarihinde yapılan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınav sonuçlarının bu hafta içerisinde Cuma gününe kadar erişime açılmış olması bekleniyor. 

Sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar obs.atauni.edu.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası/ kullanıcı adı ve şifresiyle sonuçları öğrenebilirler. Dileyen adaylar e-Devlet giriş seçeneği ile sorgulama işlemi yapabilirler.

Final Sınavları Yüzde 70 Etkili Olacak!

Geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen final sınavı sonuçlarının başarı notuna etkisi yüzde 70 olarak belirlenmiştir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan karara göre ders geçme alt notu 35 olarak belirlenmiştir. Açıköğretim Fakültesinde bir dersin başarıyla geçilmesi için vize ve final sınavı ortalamasının 35'den (otuz beş) yüksek olması gerekmektedir. Sınavlarda puan hesaplaması yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eleyecektir. 35'in altında ortalamaya sahip olan öğrenciler FF harf notu ile başarısız olur.

Bütünleme Sınavları Şubat Ayında Yapılacak!

Mezun olmak isteyen ve güz yarıyılı sınavlarında istedikleri başarıyı elde edemeyenler için Atatürk Üniversitesi sınav takvimini daha önce yayınladı. Buna göre bütünleme sınavları 5-6 Şubat 2022 tarihlerinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!