AÖF final sınavları online mı yapılacak? Anadolu Üniversitesi güz dönemi için kararını açıkladı!

Üniversitelerden peş peşe online sınav kararları gelmesiyle birlikte gözler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine çevrilmişti. Yayınlanan takvime göre güz dönemi dönem sonu sınavları 08-09 Ocak tarihinde düzenlenecekti. Öğrenciler pandemi nedeniyle sınavların ertelenmesini veya online olmasını beklerken konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki AÖF final sınavları online mı yapılacak? İşte üniversitenin sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

AÖF final sınavları online mı yapılacak? Anadolu Üniversitesi güz dönemi için kararını açıkladı!
AÖF final sınavları online mı yapılacak? Anadolu Üniversitesi güz dönemi için kararını açıkladı!
GİRİŞ 06.01.2022 09:10 GÜNCELLEME 07.01.2022 16:54
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Pandemi döneminde öğrencilerin mağduriyet yaşamaması adına Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz dönem yaz okulu sınavları hariç tüm sınavları internet üzerinden düzenlemişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk sınav olan ara sınavlar ise yüz yüze imkanlarla Türkiye genelinde yapılmıştı. Dönem sonu ortalamasına %70 etki edecek sınavların nasıl yapılacağına ilişkin oldukça bilgi kirliliği bulunurken Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesi tartışmalara son noktayı koydu. AÖF dönem sonu sınavlarında adaylara 20 soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi verilecek. Öğrencilerin başarılı sayılmaları için dersten en az 35 puan almaları gerekmektedir. Peki AÖF sınavları yüz yüze mi yoksa online mı yapılacak? İşte üniversiteden yapılan o açıklama...

Yarıyıl tatili 15 günden fazla mı sürecek? MEB'den milyonları ilgilendiren Sömestr açıklaması!Yarıyıl tatili 15 günden fazla mı sürecek? MEB'den milyonları ilgilendiren Sömestr açıklaması!

AÖF Sınav Giriş Yerleri Açıklandı!

Anadolu Üniversitesi güz dönemi final sınavı giriş belgesi erişime açıldı. 

AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı

" Sınav Giriş Belgeleri En Kısa Sürede Yayınlanacak"

Anadolu Üniversitesi, resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada sınav giriş belgelerinin en kısa sürede yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı. Sınav giriş belgesinde adayların sınava katılacakları okulların açık adresi, salon, sıra gibi bilgiler yer alıyor. Bu da sınavların yüz yüze yapılacağı anlamını taşıyor. İşte sosyal medya hesabından yapılan o açıklama;

Anadolu Üniversitesi sosyal medya

AÖF Dönem Sonu Sınavları Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Açıköğretim Fakültesinden yayınlanan takvime göre sınavlar 08-09 Ocak tarihinde düzenlenecek. Daha önce yapılan açıklamaya göre sınavların yüz yüze imkanlarla okul ortamında yapılması öngörülüyor.  Anadolu Üniversitesi, ara sınavlar not ortalamasına yüzde 30, dönem sonu sınavları ise yüzde 70 etki edecek. Öğrencilere sorumlu olunan her ders için 20 soru yöneltilecek ve 30 dakika sınav süresi verilecek. Sınavlardan en az 35 alan öğrenciler dersi başarıyla tamamlayacak. Sınav notları girildikten sonra öğrencilerin harf ortalaması belirlenecek. 

Açıköğretim Fakültesi soru sayıları

Anadolu Üniversitesi 2021-2022 Sınav Takvimi Yayınlandı!

Anadolu Üniversitesi güz dönemi, final sınavlarının ardından bahar dönemi sınavları başlayacak. Üniversiteden yayınlanan akademik takvime göre bahar dönemi ara sınavları 02-03 Nisan, dönem sonu sınavları 21-22 Mayıs ve başarısız olan öğrenciler veya mezun olma hesapları yapanlar için yaz okulu sınavları 06 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenecek.

Anadolu Üniversitesi akademik takvim

AÖF Harf Notları Nasıl Belirleniyor?

Anadolu Üniversitesi sınav sonuçları, e-Kampüs üzerinden ilan ediliyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin harf notları belirleniyor.

e-kampüs

Bu harfler öğrencilerin sınavda elde ettikleri başarı puanlarına göre oluşturuluyor. Ara sınav ve dönem sonu sınavları ortalaması alınarak harf notları açıklanacak. 35 puanın altına alan öğrenciler FF harf notuyla başarısız sayılacak. İşte puanların harf olarak karşılığı;

Açıköğretim Fakültesi öğrencisi

AA (84 ile 100 puan arasında )

AB (77 ile 83 puan arasında)

BA ( 71 ile 76 puan arasında)

BB (66 ile 70 puan arasında)

BC (61 ile 65 puan arasında)

Anadolu Üniversitesi harf notları

CB (56 ile 60 puan arasında)

CC ( 50 ile 55 puan arasında)

CD (46 ile 49 puan arasında) koşullu

DC ( 40 ile 45 puan arasında) koşullu

DD (35 ile 49 puan arasında)  koşullu

FF (35 puan altında)

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 209
  • TALEBE 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüz yüze sınav yapılıyorsa bari hiç olmazsa sınav yeri evine en çok 10-5 dakika yürüme mesafesine verilmeli evimin etrafında AÖF sınav merkezi olan 10 dan fazla okul varken ama tam tersi yapılıyor bana her sefer evimden ancak birkaç toplu taşıma vasıtası ile gidebileceğim en az 40-50 km uzak adını sanını bilmediğim yerler reva görüldü ! Üstelik de iki gün sınav ve hepsinde de sabah ayrı öğleden sonra ayrı yer olarak. Üstelik de yoğun kovid-19 salgını sürerken ! Bu şartlarda mecburen kaydımı sildirdim ve bu dertten kurtuldum !
    Cevapla
  • Artık Yeter Diyen 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de 2 ci üniversite kapsamında AOF lisans programına kaydoldum 240 kredinin neredeyse 3/4 bölümünü bitirmeme rağmen sadece 2 dönemde rahatlıkla bitirebileceğim derslerim kalmış iken, uzak sınav yerleri vermelerinden dolayı önlisans diploması ile yetinerek kaydımı sildirdim. Bari covid-19 döneminde bu kadar uzak sınav yerlerine vermeseydiniz ! Canımı sokakta bulmadım !
    Cevapla
  • Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam olarak aynısını yaptım
    Cevapla
  • Yasemin 2 yıl önce Şikayet Et
    Vakalar almış başını herkes sağlık diyo ama sınavlar yuzyuze nasıl olacak onu yetkililere sormak lazım
    Cevapla
  • Muhteber uysal 2 yıl önce Şikayet Et
    70 bin vaka oldu artık lütfen online olsun sınav
    Cevapla
  • Gokboru 2 yıl önce Şikayet Et
    Vaka sayilari bu kadar artmisken insan canı bu kadar mi ucuz ya sirf Para kazanmak adina sinavlari yuzyuze yapiliyor
    Cevapla
  • Pınar Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen onlayn olsun 3 çocuğum var evde birakip gidiyorum 2 otobüs değiştirip yardimci olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı