Üniversiteler kapanacak mı? YÖK 2021-2022 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitime...

Güz yarıyılı ile birlikte üniversitelerde yüz yüze eğitim dönemi başladı. Okulların açık kalıp kalmaması tartışmaları devam ederken bir yandan yaklaşık 8 milyon üniversite öğrencisi önümüzdeki dönemde eğitimlerin nasıl verileceğini merak ediyor. Üniversitelerden ardı ardına hibrit eğitim açıklamaları gelirken, güz dönemi sınavlarının online olarak yapılması gündemde. 3 Ocak tarihi itibariyle günlük vaka sayısı 44 bine yükseldi. Peki YÖK üniversiteler kapanacak mı?

Üniversiteler kapanacak mı? YÖK 2021-2022 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitime...
Üniversiteler kapanacak mı? YÖK 2021-2022 eğitim öğretim yılında uzaktan eğitime...
GİRİŞ 06.01.2022 09:10 GÜNCELLEME 06.01.2022 10:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye'de aşı çalışmalarının hızlanması ve vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle birlikte 2021-2022 eğitim öğretim yılı üniversitelerde yüz yüze olarak yapılmaya başlanmıştı. Sınavlar ve dersler normal akıbetinde devam ederken Omicron varyantının Avrupa ve Türkiye'de etkisini göstermesiyle birlikte gözler tekrar eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğü okullar ve üniversitelere çevrildi. Son olarak Haliç Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gedik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi yeni aldıkları kararları duyurdu. Türkiye'de yaklaşık olarak 5 milyon üniversite öğrencisi örgün eğitim alıyor. Üniversitelerde final sınavları yapılmaya başlanırken, sınavlardan sonra yaşadıkları şehirlere dönecek öğrenciler üniversiteler tekrar kapanacak mı? sorusuna cevap arıyor. İşte konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınav ve başvuru tarihleri 2022!Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? MEB bursluluk sınav ve başvuru tarihleri 2022!

2021-2022 Bahar Döneminde Üniversiteler Kapanacak Mı?

Güz döneminin sona ermesine kısa bir zaman kaldı. Öğrenciler dönem sonu olarak bilinen final sınavlarına katılım gösteriyor. Üniversiteler özerk yapıda bulundukları için üniversitelerin eğitim faaliyetlerine yüz yüze devam etmesi veya hibrit eğitime geçme kararı üniversitelerin kendisi tarafından alınıyor. Bu nedenle  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) genel bir kapanma olup olmayacağına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Üniversiteler kendi eğitim şekillerini sosyal medya hesaplarından veya üniversitelerin resmi internet sitesinden yayınlıyor. İşte şimdiye kadar üniversitelerden yapılan o açıklamalar;

 

Beykoz Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Omicron varyantının yayılma hızı ve riskleri göz önünde bulundurularak üniversite senatosunun 4-9 Ocak tarihleri arasında geçerli olmak üzere lisansüstü, lisans, ön lisans seviyesi ile hazırlık sınıflarında uygulamalı derslerin haricinde diğer tüm derslerin çevrimiçi yapılması kararı alındığını duyurdu.

Haliç Üniversitesi

Haliç Üniversitesinin resmi internet sitesinden yayınlanan bilgiye göre teorin derslerin online yapılması, uygulamalı ders ve stajların yüz yüze yapılması kararı alındığını duyurdu. Haliç Üniversitesi alınan senato kararı gereği güz yarıyılı sınavlarını yüz yüze olarak gerçekleştirecek. 

Beykent Üniversitesi

Beykent Üniversitesinden yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim yılı güz döneminde Tıp Fakültesi 4. ve 5. sınıfların tüm dersleri, Diş Hekimliği Fakültesinin tüm uygulamalı dersleri ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin bazı uygulamalı derslerinin dışında kalan tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programı ile Yabancı Diller Yüksekokulu derslerinin 3 Ocak itibariyle güz dönemi sonuna kadar çevrimiçi yapılacağı duyuruldu.

Gedik Üniversitesi

Gedik Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada güz döneminin 12. haftasından itibaren üniversitenin tüm bölüm ve programlarında teorik derslerin dönem sonuna kadar çevrimiçi yapılacağı, uygulamalı derslerin ise yüz yüze programlandığı şekilde devam edileceği duyuruldu.

Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi 7 Ocak tarihine kadar Tıp ve Hukuk Fakültesi uygulamalı dersleri hariç tüm derslerin online düzenlenmesi kararı aldı. Yapılan açıklamada güz dönemi final sınavlarının online (çevrim içi) yapılacağı hatırlatıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörünün yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılında güz yarıyılı sonuna kadar yüz yüze verilen derslerin hibrit yöntemle yürütülmesi kararı aldıkları duyuruldu. Derse gelme durumu bulunan öğrenciler için yüz yüze eğitimin devam edeceği bilgisi de paylaşılırken dileyen öğrenciler evlerinden internet aracılığıyla canlı yayınlanan dersleri takip edebilecek.

Vaka Sayılarındaki Artış Korkuttu!

Sağlık Bakanlığı genel koronavirüs tablosunda yaşanan artış vatandaşları korkuttu. Rahatlatan açıklama ise Bakan Fahrettin Koca'dan geldi. Sağlık Bakanı Koca, vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatış oranlarına yansımadığına dikkat çekti. 3 Ocak itibariyle son açıklanan rakamlara göre vaka sayısı 44 bin seviyelerine çıktı. 

YORUMLAR 20
  • İstanbul aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    #iaüonlineistiyor
    Cevapla
  • Nurettin Akbıyık 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulları en son kapatılması gereken. Yerlerdir online eğitime dönüldüğü zaman herkes kopya çekerek derslerden aldığı puanları yüksek tuttular yüzyüze eğitime geçildiği zaman bu notlar düştü neden peki? Lafa gelince okullar kapansın eksik bilgiyle yol almak ne yazıkki bizim turk milletimizin huyu herkes kendi önlemini kendi almasi gerekirken devletin sizin sağlığınızı dusunmesini bekliyorsunuz
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kopya çekerek sınıf geçmeyi ya da yüksek puan almayı başarısızlık sayıyorsunuz ama torpille adam kayıyararak hiçbir vasfı olmayan insanların iyi mevkilerde olması sizi rahatsız etmiyor. Her gün bir sebepten temaslı sayılıp test veriyoruz. Temaslı olduğumuz için de 5 gün izolasyonda kalıyoruz hayatımız tehlikedeyken sizce verimli bir eğitim süreci mi oluyor bu?
    Cevapla
  • fevzi 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite öğrencilerimizin uzaktan eğitime geçilmesi ve böyle devam etmesi gerekiyor gençlerimizin sağlığını bizim için daha önemli
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sesimizi duyan yok yeter AÖF sınavları online olsun SAĞLIK BAKANI DUY BİZİ!!!!!
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aof online yapılsın bizim suçumuz neee SAĞLIK BAKANI GÖRMÜYOR MU DUYMUYOR MU BİLMİYOR MU BUDURUMU!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!