Doğalgaz ve fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 doğalgaz yardımına kimlere verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrasında ihtiyaç sahibi aileler için doğalgaz ve fatura desteği verileceğinin müjdesini verdi. Peki nasıl başvuru yapılacak. İşte detaylar...

Doğalgaz ve fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 doğalgaz yardımına kimlere verilecek?
Doğalgaz ve fatura desteği başvurusu nasıl yapılır? 2022 doğalgaz yardımına kimlere verilecek?
GİRİŞ 06.01.2022 10:35 GÜNCELLEME 06.01.2022 10:36

Doğalgaz desteği ve fatura desteği konusunda hazırlıklar tamamlanıyor. 3 Ocak 2022 tarihinde Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği veya fatura yardımı yapılacağını açıkladı. 
Bilindiği üzere ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yani kömür yardımı yapılıyordu. Daha öncesinde soba ile ısınma sağlanan birçok bölgede arttık doğalgaz bulunuyor. Söz konusu yardımların ailelerin taleplerine göre doğalgaz desteği veya fatura yardımına dönüştürülmeleri mümkün hale gelecek. Peki doğalgaz desteği kimlere verilecek? Nasıl başvuru yapılacak? İşte merak edilen soruların cevapları...

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK? 

Doğalgaz veya fatura desteği daha öncesinde kömür desteği alan ve artık bölgesinde doğalgaz kullanılan veya başvuruda bulunun ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek. 

Lakin doğalgaz desteği başvuru şartlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın yapılması ile birlikte fatura desteğinden kimlerin yararlanabileceği belli olacak.

DOĞALGAZ VE FATURA DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Doğalgaz veya fatura desteği başvuruları uygulamaya geçtiğinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve e-Devlet aracılığıyla yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞANDAN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ihtiyaç sahipleri için yapılacak doğalgaz desteğine ilişkin şu açıklamada bulundu. İşte açıklama;

"Geçtiğimiz yıl hepimizin canını yakan yüksek enflasyon ve onun ötesinde bir vakayı gösteren fahiş fiyat artışlarıdır. Öyle ki salgın döneminde dünyada petrol fiyatları 2 katına, doğalgaz fiyatları 6 ile 10 katına çıkarken, yarım ürünleri %25 arttı. Biz her konuda olduğu gibi enerji fiyatları hususunda vatandaşımızı koruyacak bir yol izledik.

Geçtiğimiz yıl elektrik fiyatını yarı fiyatına, akaryakıt fiyatlarında da oldukça düşük fiyat sağladık. Doğalgazda 80 milyar, elektrikte 25 milyar, akaryakıtta 60 milyar liralık kamu maliyeti yaptık. Ülkemizde 2002 yılında 150 KW elektrik ve 125 m3 doğalgaz kullanımı karşılığında asgari ücretin %47'sini oluşturuyordu. Şimdi ise aynı kullanım asgari ücretin %13'ü sevisindedir. Görüldüğü gibi vatandaşımızı fiyat artışına yönelik ezdirmemeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlara kömür yardımını. doğalgaz faturası desteği olarak da verebileceği haberini sizlerle paylaşmak istiyorum"

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?