Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren'den önemli açıklamalar

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren Avrupa'daki Türkiye karşıtlığında Alevilerin de büyük bir kısmının tasvip etmediği "Ali'siz Alevilik'in" Almanya'da bilinçli bir şekilde desteklendiğini ifade etti.

GİRİŞ 09.01.2022 14:46 GÜNCELLEME 09.01.2022 15:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in moderatörlüğünde Başkent Kulisi programının bu haftaki konuğu Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren'di. 

İşte Abdullah Eren'in açıklamalarından satır başları:

TİKA ile Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Avrupa'ya çalışmak için giden vatandaşlarımız ile hükümetlerimizin gündemine geldi. Bununla alakalı bir mekanizma kurulması gündeme geldi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız çok iyi başarı örnekleri göstermişler. Zaman zaman uyum konusunda sıkıntılar da yaşanmış. 7 milyonluk Türk diasporası var. Bu vatandaşlarımız dünyanın farklı ülkelerindeler. Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in geliştirmiş olduğu aşı ile Almanya'daki Türklerin başarısı dünyaya mal oldu. Çok gelişkin bir STK'mız var Avrupa'da.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren

Biz proje destekleri de veriyoruz. İsmimizde akraba topluluğu var. Akraba ibaresi bize has bir ibare. Akraba bizim tarihi kültürel geçmişimize çok yakışan bir kelime. Osmanlı'da aynı dini aynı dili paylaştığımız milletler gibi. Bu sınırların dışında kalan yerlerde de çalışmalarımız var. Bizim STK'larımız başta Afrika olmak üzere faaliyetlerde bulunuyorlar. YTB'nin uluslararası öğrencileri var. Dünyanın en iyi öğrencilerini Türkiye'ye getirmeye çalışıyoruz. Devletimizin bursuyla okuyorlar. 

Türkiye'nin gönül coğrafyası çok geniş. Tüm bunlara yönelik yapılan saldırılar takip ediliyor.

Batı Trakya'daki Türkler 150 bin nüfuslu ve Lozan'dan kaynaklanan hakları olan bir topluluk. 

Yunanistan AİHM kararlarını uygulamıyor. 

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız bir müddet orada çalıştırıp gelip burada hayatlarına devam etmek istiyorlardı. Fakat Türklerin çalışkanlığı ile işleri garanti hale gelmeye başladı ve kalıcı olarak kalmayı düşündüler. Bu süre içerisinde temel ihtiyaçları nasıl karşılayacaklar. Camiler, bir vefat, bayram namazı, cuma namazı gibi sosyal ihtiyaçlar için dernekler kuruldu. 1965 yılında Köln'de bir kilisede bayram namazı kılmışlar. Bu insanlarımız kendi ayakları üstünde durdular. Almanya başta olmak üzere Avrupa'da okullarla açılması konusunda taleplerimiz oldu. Bu süre zarfında bir yandan bu STK'lar çalışmalar yapıyor. 

Camilere domuz kafası bırakılmasından, mezarlıklara saldırılara, boyayla yazılan kötü ifadeler hepsi dahil tüm saldırıları raporluyoruz. 

ALMANYA'NIN ALİ'SİZ ALEVİLİK DESTEĞİ

1980 yılından sonra, 80'i bir çip olarak koyabiliriz, Türkiye'nin içerisinde politik olarak veya ideolojik olarak, radikal hareketlerin içerisinden bulunmuş, maalesef eli silahlı terör örgütüne de destek vermiş bir takım grupların veya kişilerin bu ülkeler tarafından himaye edildiğini görüyoruz.

Alevi vatandaşlarımız bizim için çok değerli. Biz Avrupa'daki Alevi dernekleriyle de yakın bir ilişki içinde olmaya çalışıyoruz. Geçen Tunceli'de dedelerimizle bir buluşma gerçekleştirdik. Ama aynı zamanda Ali'siz Alevilik denilen Alevilerin de büyük bir kısmının tasvip etmediği bir inanç Almanya'da özellikle destekleniyor. 

Almanya'dan FETÖ'ye 10 milyon euroluk destekAlmanya'dan FETÖ'ye 10 milyon euroluk destek

FETÖ kilisede para topluyorFETÖ kilisede para topluyor

Türkiye'den Almanya'ya sert  'House of One' tepkisiTürkiye'den Almanya'ya sert 'House of One' tepkisi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz, Allah'dır. Dinimiz, İslam'dır. Kitabımız Kuran'dır. Yolumuz, Hz. Muhammed (sav)'dir. Hak ve hakikat budur, kim nederse desin diğeri palavra ve masaldır.....
    Cevapla
  • Poyrazim59 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar yüzümüze güler arkamizdan hancerleyen milletir.. Türkiye düşmanı ne kadar varsa hep arkalarinda dirlar...o kadar
    Cevapla
  • Güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Alevi demek Ali taraftarı demek Müslümanlık demek Hz Ali efendimiz 5vakit camiye gidip namazını kılıyordu OYLe cemevi saz çalıp oynamalar yoktur
    Cevapla
  • Murat Sarıkaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen dede denen şahıs Almanya ne işe sende aynisin,nedemek Ali li olsa ne olmasa ne,işte gerçek bölücülük bu,sen ya ben insan olmadan Müslüman olamayız, saygılı ol Efendimizin damadı Hz Ali ye saygılı ol,hepsi bizim değerimiz ,sen çok yanlış yoldasin inşallah çokta devam edersin bu yolda, ayrıca Tunceli dedeleri bizim için Yok hükmünde Kürt ler başka biz baskayiz ama sen onlarla aynisin dede.
    Cevapla
  • Sabit fikir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kafir batiya baksan beyaz gomlek traş olmuş tertemiz tipler fakat beyinleri ortaçağ beyni.Dikkatli olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!