Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yine tatmin olmadı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Faz 3 sonuçları bugün açıklanan Turkovac, için Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda kullandığı ifadeler herkesi şaşırttı.

GİRİŞ 12.01.2022 17:42 GÜNCELLEME 12.01.2022 17:50
Bu Habere 315 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal ile Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Turkovac'ın Faz-3 sonuçlarını açıkladı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  açıklanan sonuçlar için Sözcü Gazetesi'ne konuştu. Daha önce Turkovac için "önümde veri olmadan kimseye yaptırın diyemem" açıklamasında bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bugün de açıklanan verileri beğenmedi.

3. FAZ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal, Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver bir basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Tanrıöver, 1182 gönüllü üzerinde çalışma yaptıklarını kaydederek, “Bu ara analizden elde ettiğimiz bilgiler ışığında şunu çok net söyleyebiliriz: Turkovac en az Coronavac kadar güvenli ve etkin bir aşıdır. Ancak güvenlik, etkinlik ve İmmünojenitesi çalışmalarının halen devam ettiğini bir kez daha belirtmeliyim” dedi. 

Son dakika haberi: Turkovac'ın Faz-3 sonuçları açıklandıTurkovac'ın Faz-3 sonuçları açıklandı

MEHMET CEYHAN: BİLİM DÜNYASI İÇİN BİR ANLAM TAŞIMAZ!

Açıklanan verileri yorumlayan Mehmet Ceyhan, “Hiç yoktan iyidir diyelim ama projenin başında 40 bin 800 vakayla çalışacaklarını açıkladılar. Açıkçası 1182 vaka bilimsel anlamda uluslararası bilim dünyası için bir anlam taşımaz" ifadeleriyle şaşırttı. Ceyhan, özetle şunları söyledi:

  • Çalışmaların başında uluslararası ilgili yerlere gönderilen projede vaka hedefi 40 bin 800 olarak açıklandı. Bunun belgesi elimizde. 1182 vakayla Faz3 aşı çalışması olmaz.
  • Yani bu önveri olarak son derece yetersiz. Ama şu ana kadar bu bilgi de elimizde yoktu. Bunu daha yeni açıklıyorlar. Bazı detaylar da eksik… Turkovac aşısı, acil kullanım onayı sonrası kaç kişiye yapıldı bilmiyorum… Eğer varsa bu verilerin yayınlanması iyi olur. 
  • Zaten aynı ekip Sinovac çalışması sırasında, 10 bin üzerinde vaka aldıklarında, o bile yetersiz dedik. Dolayısıyla tek başına çıkan sonuçlar yanıltıcıydı. Sinovac yüzde 83 etkin denildi, sonra Şili'de 10 milyon kişinin üzerindeki veri açıklandığında bunun yüzde 60'lar civarında olduğu görüldü. O yüzden 1182 vakalı Faz3 çalışması olmaz.  

ATEŞ KARA'YI HEDEF ALMIŞTI

Mehmet Ceyhan geçtiğimiz günlerde de Prof. Dr. Ateş Kara'nın Turkovac için yaptığı “Elde ettiğimiz antikor seviyeleri Omicron’a karşı koruyuculuk sağlayacak şekilde görünüyor. Bu yönde çalışmalarımız ve bilimsel verileri bir araya getirme çalışmalarımız sürüyor. Turkovac’ı mevcut elimizdeki verilerle karşılaştırdığımız zaman Omicron’a karşı da koruyuculuk sağlıyor ama bunun süresi ne kadar olacak, bunu şimdi söylemek mümkün değil” açıklamasını da hedef almıştı.

Prof. Dr. Ateş Kara

Ceyhan, Prof. Ateş Kara'yla ilgili, "Ateş Bey benim yanımda çalışan bir öğretim üyesi… Hayatında aşıyla ilgili bir faaliyeti olmadı. Açıklamalarını ciddiye almıyorum" yorumunda bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 315
  • REİxrsS 4 ss 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözcüye konuşandan hayır gelmez tam tersini yaparım
    Cevapla
  • mesut 2 yıl önce Şikayet Et
    alman aşısı için aynı çekinceleri sundumu, hee sinovac neredeyse ilk olarak türkiyede kullanıldı. ona itazını da görmedim, bunlar hep aynı zihniyet ttb ile aynı kafa.
    Cevapla
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    boş teneke sadece ses çıkıyor. gerisi boooooş.
    Cevapla
  • Erdoğan Demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Mehmet bey doğruyu söyleyemeyeceği için aksini düşünmek daima doğrudur. İpleri birilerinin elinde olabilir.
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama herkes gibi bende fitilim fakat dediklerinde bir absürtlük yok, yada şöyle söyleyelim acil eylem olarak kullanılabilir fakat genel için tamamdır denilmesi için daha fazla incelemesi olması gerekiyor diyor, Ateş Kara için söyledikleri ise kendi kumaşını gösteriyor söyleyecek bir şey yok, Sözcü'nün bu durumdan çamur çıkartması normal bir şey, olanı kötüleyen tabiki yeni birşeye fırsatı varken saldırmak ister he kozu kullanır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular