Kabine Toplantısı hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı bugün mü? Covid-19...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde düzenlenen Kabine Toplantısı hangi gün yapılacak? Vaka sayılarının son haftada 70 bin bandında seyretmesi halkı endişelendirdi. Salgının yeni varyantı omicron, yurt genelinde hızla yayılırken; PCR testi ve diğer konularda da yeni önlemler alındı. Bilindiği üzere, Covid-19 karantina süresi de 2 haftadan 7 güne düşürülmüş; temaslı olan kişilere belirti göstermedikçe karantinaya alınmaması aktarılmıştı. Vatandaş, Kabine Toplantısının bugün yapılıp yapılmayacağını araştırıyor...

Kabine Toplantısı hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı bugün mü? Covid-19...
Kabine Toplantısı hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı bugün mü? Covid-19...
GİRİŞ 17.01.2022 12:23 GÜNCELLEME 17.01.2022 12:23

Türkiye’nin Covid-19’la mücadelesi sürüyor. Yeni yılın ilk günlerinde yapılan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nın akabinde binlerce yurttaş yeni toplantının takvimini araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Beştepe’de düzenlenen son toplantı 3 Ocak Pazartesi günü organize edilmişti. Bu toplantıda alınan kararlar da kamuoyu ile paylaşılmıştı. Daha çok emekli aylığı ve enflasyon üzerinde seyreden buluşmada, Covid-19 vakalarındaki hızlı artış da masaya yatırılmıştı. Vakaların son dönemde 60 binin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Milyonlarca yurttaş, hafta sonu yasağı uygulamasına dönülüp dönülmeyeceğini; uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini irdeliyor. Öte yandan, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? İşte, yeni toplantı için konuşulan takvim…

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

İki hafta süreyle düzenlenen Kabine Toplantılarının sonuncusu 3 Ocak Pazartesi günü yapılmıştı. Yeni toplantının 19 Ocak Çarşamba günü yapılması bekleniyor. Vaka sayılarındaki artış nedeniyle önümüzdeki toplantıda Covid-19 salgınına yönelik kararlar alınması da gündemde.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Önceki dönemde uygulanan uzaktan eğitim, hafta sonu kısıtlaması ve belli başlı tedbirlerin yeni dönemde de tekrar edip etmeyeceği tazeliğini koruyor. Son iki toplantıda ekonomi temelli kararlar alınırken, Covid-19’un ani yükselişi ve omicron varyantının yurt genelindeki yayılımı da değerlendirilmişti.

Kapanma Olacak mı?

Yeni yılda kapanmaya yönelik tüm kararlar ve alınacak yeni tedbirler Bakanlar Kurulu Kabine Toplantıları ile açıklanacak. Hatırlanacağı üzere, önceki yıl Ramazan Bayramı’nı kapsayacak şekilde uzun süreli sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmıştı. Ayrıca, hafta sonu kısıtlamaları da yurt genelinde geçerli olmuştu.

Kapanma olacak mı?

Diğer taraftan, kapalı mekânlarda ve kafeteryalarda yüzde 50 üst limit uygulanmış, akşam saatlerinden itibaren sınırlandırmalar devreye girmişti. 17 Ocak’ta yapılması planlanan Kabine Toplantısı ile beraber, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar vatandaş ile paylaşılacak.

Hangi Tedbirler Alınacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri ve uzmanlar, kapalı mekanlar ile tribünlere yeniden yüzde 50 üst limit sınırlandırmasının getirilmesi konusunda görüş paylaşıyor. Ayrıca, üniversiteler; liseler ve ilkokullarda ilk dönemin bitiminden sonra uzaktan eğitime geri dönüş yapılması da tartışılan diğer başlıklar arasında. 11 Ocak Pazartesi günü 74 bin yeni vaka açıklanırken, 12 Ocak Salı günü (bugün) de 77 bin vaka bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Son Toplantıda Hangi Kararlar Alındı?

Beştepe’deki Kabine Toplantısının akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının 2.500 TL olacağını kamuoyu ile paylaştı. Enflasyon oranında bir artışa gidileceğini belirtirken, toplantının diğer bölümünde vakalara da değinildi. Son günlerde vakaların 70 bin bandında seyretmesi nedeniyle 17 Ocak Pazartesi günü yapılacak toplantının Covid-19 gündemine ilişkin düzenlenmesi bekleniyor.

PCR Testi Zorunluluğu Kalktı mı?

PCR testi zorunluluğu belirli koşullar altında kaldırıldı. Son 180 gün içinde Covid-19 geçirmemiş ve aşı yapmamış kişiler seyahatlerinde test vermeye devam edecek. Son 6 ay içerisinde Covid-19'a yakalanan bireyler teste tabi tutulmayacak. HES kodu aracılığıyla işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti