Kars-Ardahan-Iğdır İzmit'e taşındı

Doğal güzelliği ve temiz havasıyla bilinen Kars, Ardahan ve Iğdır'ın yöresel lezzetleri İzmit'e taşındı. Doğal tatların buluştuğu tanıtım günleri festivalinde; Kaz ciğeri, Kars gravyeri, mağara balı ve tulum peyniri yemek severlerle buluştu

GİRİŞ 14.01.2022 17:15 GÜNCELLEME 14.01.2022 17:29

Türkiye’de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan ve 10 yıl bekletilen mağara balının kilosu 2 bin tl'den satıldı. Kars'ın kekik ve zengin floralı yaylalarında beslenen ineklerin sütünden yapılan 50 kiloluk Gravyer peyniri, verilen büyük emeklerin ardından, satışa sunuldu.

Kars'ın meşhur kaz eti saatlerce haşlandı, suyuna da bulgur pilavı pişirildi. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan kaz ciğeri kilosu 100 liradan satışa çıktı. Doğal antibiyotik olarak bilinen ve keçi derisine sarılıp bekletilen keçi tulumu stantlarda yerini aldı.

Kars - Ardahan- Iğdır günlerinde cennet hurması da büyük ilgi gördü. Güneşte kurutularak yapılan cennet hurması kansızlığa, mide ve bağırsağın temizlenmesine yardımcı üstelik bir tanesi iki bardak süte eşdeğer kalsiyum deposu...

ANNE SÜTÜNE EŞ DEĞER

Doğal sabunlara olan ilgi tanıtım günlerinde de ön plana çıktı. Cildi güzelleştiren, kırışıklıkları gideren, anne sütüne eş değer olarak gösterilen Eşek sütü sabunu büyük rağbet gördü.

DOĞAL ANTİBİYOTİK: ARI POLENİ

Bir damlası bile anti-viral, anti-bakteriyel ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilere sahip olan arı sütü poleni, çocuklar da büyümeye yardımcı olarak da kullanılıyor.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın şifa dolu lezzetleri ve ünlü yemekleriyle Pazar gününe kadar Milli İrade parkı, İzmit Kocaeli Eski Perşembe Pazarı alanında sergilenmeye devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...