Şehit cenazesi için seferber olan Kürtler! Sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntü

Hakkari Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz, el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit oldu. Şehit olan askerin cenazesinin alınması için vatandaşlar olumsuz hava şartlarında seferber oldu.

GİRİŞ 17.01.2022 16:05 GÜNCELLEME 17.01.2022 20:44
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy köyüne ise yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde kazayla el bombasının inflak etmesi sonucu şehit oldu.

Köylüler şehit cenazesi için seferber oldu.

ŞEHİT CENAZI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Şehidin cenazesi bölgede etkili olan tipi nedeniyle alınamadı. Yer yer 1 metreyi aşan kar ve kötü hava şartları nedeniyle helikopter bölgeye gidemeyince devreye yakında bulunan Kadıköy köyünde yaşayan güvenlik korucuları ve vatandaşlar da girdi.

 Sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntü.

O ANLAR CEP TELEFONUYLA KAYDEDİLDİ

Köyden yürüyerek üs bölgesine giden köylüler, bu anları ise cep telefonuyla kaydetti. Şehit cenazesi için seferber olan köylüler, sırtını PKK'ya yaslayanları çıldırtacak görüntüler oluşturdu.

Uzman çavuş, el bombasının kazara patlamasıyla şehit oldu. Köylüler seferber oldu.

VALİDEN KAHRAMAN KADIKÖY HALKINA TEŞEKKÜR MESAJI

Kendisi de cenaze için köye giden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, çekilen bu görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı. Vali Akbıyık, paylaşımında "Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde şehit olan J.Uzm.Çvş Ayberk Soyutemiz‘in cenazesini almak üzere kötü hava şartlarına rağmen seferber olan, çalışmalara katılan kahraman Kadıköy halkına teşekkür ederim" diye yazdı. 

Uzman çavuş Hakkari'de şehit oldu

 

Jandarma Uzmançavuş Ayberk Soyutemiz

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 127
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakamadım gözlerim doldu.
    Cevapla
  • Yozgat 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte vatanımıza sahip çıkan o güzel kardeşlerimizi Şehidimiz için Vatanımız için bir kahramanlık yazdılar hepde yazacaklar çün biz biriz şusu busu yok mekanın Cennet olsun mehmetciğimiz sen sana koşarak gelen kahraman köylülerimiz ićin Şehit oldun O güzel kardeşlerimizde senin için ölümüne yardımına gittiler Allah razı olsun türkiyemi doğusunda batısına yaşayan can kardeşlerim Şehidimiz mekanın cenet ve hep kalbimizdesin rabbim Ailesine sabırlar versin
    Cevapla
  • Yozgat 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz hepimiz hepimiz biz lütven şurası burası ayırmayalım ben türküm hanım kürt böyle yapmayalım biz biriz biz türküyeliyiz bir kimliğimiz var bu dünyanı her yerinde aynı Almanyada yaşayan alman kimliğiyse almandır Elhamdulillah Müslumaniz olay bitmiştir sen şusun ben buyum demele bir yere varamayız haydi hep birlikte türkiyemiz için hep birlikte 2023 çe hazırlanalım inanın 6tısı birbirine benzemeyen fırıldaklar inanın bunlar türkiye düşmanıdırlar reisimizi birkere daha şeçelim
    Cevapla
  • Azm 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Bi. Örnek. Binlercesi var. Allah hepsinden razı olsun.
    Cevapla
  • Mehmet66 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah vatanımızı milletimizi korusun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor