Son dakika: 19 Ocak koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayıları yeniden yükselişte

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

GİRİŞ 19.01.2022 19:36 GÜNCELLEME 19.01.2022 23:17
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 412 bin 31 Kovid-19 testi yapıldı, 72 bin 615 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden paylaştı.

Buna göre, son 24 saatte 412 bin 31 Kovid-19 testi yapıldı, 72 bin 615 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı 84 bin 426 oldu.

18 yaş ve üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,10, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 92,31 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 140 milyon 87 bin 559 doza yükseldi.

18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN 65 YAŞ VE ÜSTÜNE UYARI

Sağlık Bakanı Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Son verilere göre, 65 YAŞ VE ÜSTÜ, vakaların %8’ini oluşturuyor. Tüm vakalar içinde hastaneye yatış oranı %1,45 iken bu gruptakilerin HASTANEYE YATIŞ ORANI %10’un üzerinde. 65 yaş üstünün riskten kaçınması, yatırılarak tedavi gerektiren bir hastalıktan kendini koruması gerekir."

YORUMLAR 21
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    İngiktere zorunlu maske ve aşı pasaporunu 27 ocaktan itibaren kaldırıyor anlayana büyük ders...
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Küresel güçlerle uğraşmak zor. Bu korona zaten bir laboratuvar üretimi, bunu tüm dünya artık biliyor. Dolayısıyla Ingiltereyede çabuk U dönüşü yaptırtırlar.
    Cevapla
  • efgan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda bu hastalığa herkes yakalanacak Aşı olanlar rahat atlatacak olmayanlar ağır geçirecek bazıları ve bazı yaşlıları mız vefat edecek.Şimdiye kadar vefat edenlere Allah dan Rahmet hasta olanlara da açil şifa dilerim.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite yurtlarındaki öğrencilerin çoğunluğu hasta. Vaka sayıları almış başını gidiyor. Üniversiteler uzaktan eğitime geçmelidir.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hatta kapatılmalı. Ne gerek var üniversiteye falan diye devam etmeliydin bence. Bu okul vs. yerlerin kapatılmasını isteyenler, Başta Milli eğitim bakanlığı olmak üzere (okullar kapatılınca gerek kalmayacak) , tüm eğitimcilerin de işine son verin. Acun bey bir kanal kursun çok değil 10 tane öğretmen işe alsın. Dönemsel olarak dersleri uzaktan yapsınlar. Böylece okullar kapatılsın diyen öğretim görevlileri de ekonomiye katılsın, yastık altında kalmasınlar.
    Cevapla
  • Çağrı 2 yıl önce Şikayet Et
    Okullar kapanmadan vaka sayıları asla düşmez , kapanmasın önlemler okullarda sıkı olsun düşüncesi de bizim ülkede olmaz, bizde yasalar sadece kağıt kalıyor, uygulama denetleme arkasında durma asla yok, mesala bir tane PCR yaptırma yan , asi vurunmayi reddeden bir öğretmene soruşturma var mı soruyorum?
    Cevapla
  • Vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben de aynı soruyu toplumun diğer kesimleri için soruyorum. Öğretmenlerin %94'ü aşılı. Çatlasanda patlasan da okullar en son kapanacak yerlerdir. Hani çarşıda pazarda, Avm de geziyorsun, düğüne, maça gidiyorsun oralarda virüs yok, bir tek okul ve öğretmende var, öyle mi? Hadi ordan,... Hadi ordan
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen git asini ol.. başkasının olmadığı asi seni neden korkukutur.. biraz TV seytetmeyi n... Asi olmayanlari dinlerseniz sebebi vardır...
    Cevapla
  • serap 2 yıl önce Şikayet Et
    okullarda çocuklar hiç dikkat etmiyor. öğretmenler ne dese çocuklar bildiğin okuyor. özellikle lise kademelerinde maske takan nadir. olacağı buydu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...