Yarıyıl tatili 21 gün mü yapılacak? MEB Bakanı Özer'den 18 milyon öğrencinin beklediği açıklama!

Normal şartlar altında Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre yarıyıl tatili hafta sonları da dahil olmak üzere 16 gün sürüyor. Vaka sayılarındaki artış sebebiyle geçtiğimiz yıl ikinci dönem yapılacak ara tatil öne çekilerek Sömestr tatili 21 güne uzatılmıştı. Bu yılda Omicron varyantı sonrası günlük vaka sayılarında yaşanan artış çocukları ve aileleri tedirgin etti. 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin beklediği yarıyıl açıklaması Bakan Özer'den geldi. Peki yarıyıl tatili uzatılacak mı? İşte yapılan açıklama...

 Yarıyıl tatili 21 gün mü yapılacak? MEB Bakanı Özer'den 18 milyon öğrencinin beklediği açıklama!
Yarıyıl tatili 21 gün mü yapılacak? MEB Bakanı Özer'den 18 milyon öğrencinin beklediği açıklama!
GİRİŞ 23.01.2022 12:30 GÜNCELLEME 23.01.2022 12:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Eylül ayında başlayan yüz yüze eğitimi kararla bir şekilde sürdürdü. Bakan Mahmut Özer, yarıyıl tatili açıklamasında ikinci dönemde de yüz yüze eğitime devam edeceklerinin altını çizdi. Alınan kararları tüm okullarda öğretmenlerin kontrolüyle başarılı bir şekilde yürüttüklerini vurgulayan Özer, 2 haftalık tatilde okulları elden geçirerek bakım ve küçük onarımların yapılacağını söyledi. Okullarda 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönem yarın sona erecek. Ders zili ilk dönem için son kez çalarken MEB Bakanı Mahmut Özer, ailelere ve velilere seslenerek, öğrencilerin karneleri nasıl olursa olsun, ödüllendirmeleri gerektiğini ifade etti. 2 haftalık tatil öncesinde en çok merak edilen konu ise yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı oldu. Peki yarıyıl tatili 21 gün mü olacak? İşte MEB Bakanı Mahmut Özer'in yarıyıl tatili açıklaması...

"Uzatmamızı Gerektirecek Bir Durum Söz Konusu Değil"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. 7 Şubat’ta kaldığımız yerden yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Mahmut Özer'den Yarıyıl Tatili Açıklaması Geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili öncesinde eğitim gündemine dair kritik açıklamalarda bulundu. öğretmenlerin yarıyıl tatilinde izinli olduğuna dikkat çeken Bakan, yeni geliştirilen ÖBA'ya vurgu yaparak öğretmenlerin 9 farklı temada isteğe bağlı olarak eğitim alabileceklerini söyledi. Öğretmenlerinden istekte bulunan Özer " Öğretmenlerimizden istirhamımız, öğrencilerin bu 2 haftalık tatili doya doya yaşamaları." ifadelerini kullandı. Tatilde, öğrencilerin sağlık kurallarına riayet ederek vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini dileyen Özer, "  kitapları okusunlar, gezsinler, aileleriyle daha fazla vakit geçirsinler" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Yarıyıl Tatili 1 Hafta Daha Uzatılacak Mı?

Bakan Özer, açıklamasının devamında ikinci dönemde de birinci dönemde olduğu gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edileceğinin altını çizdi.  Bakanlığın gündeminde yarıyıl tatilinin uzaması, ara tatilin öne çekilmesi veya uzaktan eğitim gibi konu başlıkları bulunmuyor. Bakan Özer yukarıdaki bulunan açıklamada temennide bulunurken " 2 haftalık tatil" ifadelerini kullandı. Dolayısıyla tatilin uzaması gündemde değilOmicron varyantının pik yapmasının ardından vaka sayıları tekrar düşüşe geçti. MEB takvimine göre yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okullarda 2. dönem ise 7 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönem başlangıç tarihi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Açıkladı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen şiddetli kar yağışı sebebiyle okulların yarıyıl tatiline erken gireceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından milyonlarca öğrenci için açıklama yapan Yerlikaya, 21 Ocak Cuma günü İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle normal eğitim yapan okullarda 10.00, ikili eğitim yapan okullarda sabahçılar 10.00, öğlenciler 14.00'ten sonra yarıyıl tatiline başlayacağını duyurdu. İşte yapılan o açıklama;
 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya
 

Vaka Sayıları Tekrar Düşüş Eğilimine Girdi!

Özellikle Ocak ayının ilk haftasından itibaren Omicron'unda etkisiyle vaka sayılarında ciddi bir yükseliş yaşanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada aşı ve alınan tedbirlerin etkisiyle bu artışın hastaneye yatış oranlarına yansımadığına dikkat çekmişti. 19 Ocak itibariyle açıklanan verilere göre pozitif çıkan hasta sayısı 72 bin 615 oldu.  Son 2 günde vaka sayıları yükselse de ilerleyen günlerde vaka sayılarının düşüşe geçmesi bekleniyor. İşte son 1 haftaya ait güncel koronavirüs vakaları;

Tarih Vaka Sayısı Test Sayısı
19 Ocak Çarşamba 72 bin 615 412.031
18 Ocak Salı 69 bin 658 418.253
17 Ocak Pazartesi 64 bin 935 403.836
16 Ocak Pazar 54 bin 100 364.426
15 Ocak Cumartesi 63 bin 967 384.263
14 Ocak Cuma 67 bin 857 392.438
13 Ocak Perşembe 75 bin 564 410.116


Okullardaki Kütüphaneler Desteklenecek!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açıklamasının devamında 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesini 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlattı.  16 bin 361 okula kütüphane kurduklarını söyleyen Özer, her geçen gün kütüphaneleri zenginleştirmeye devam ettiklerini vurgulayarak 2022 yılı hedefinin kitap sayısının 42 milyondan 100 milyona çıkartmak olduğunu söyledi. Özer " Bunun için de her ay yaklaşık 5 milyon kitapla okullarımızı desteklemeye devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.

kitap desteği

Okullar Kendi Hedeflerine Göre Karar Verecek!

Mahmut Özer, eğitim alanında diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Mahaldeki yerel eğitimlerin okul bazlı şekilde gerçekleştirebilmek için adım atılacağına değinen Bakan, her okulun kendi hedeflerine göre öğretmenlerin alması gereken eğitime karar vereceklerini söyledi. MEB olarak okulları destekleyeceklerini sözlerine ekleyen Mahmut Özer, " Bakanlıktan bütçesini isteyecekler ve biz onları destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul Öncesi Eğitimde Yeni Dönem!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her açıklamasında eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmek adına hamleler yapılacağını belirtmişti. Bakan Özer, göreve başladıktan bu yana 5 aylık süre boyunca yapılan çalışmaların sonucunu aktardı. 2022 yılının sonuna kadar 3 yaşındaki öğrenciler için yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye, 4 yaşındaki yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70'e, 5 yaştaki yüzde 78 olan  okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı, 2022 yılında 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni anasınıfı sisteme katmayı hedeflediklerini vurguladı. 

anaokulu

YORUMLAR 10
  • Hilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Okulların kapatılmaması lazım bence çünkü okul önemli isteyen gelsin isteyen gelmesin okula
    Cevapla
  • Neslihan yaprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatilin uzatılması hava şartlarından dolayı bence gerekli zaten 1 gün okul 3gun evdeyiz çocuklar hasta hep soğuktan birde vakalar artı herkeste duymaya başladık yani ya ikili azaltılmış sınıf sistemine gecikmeli yada hava şartları düzelene kadar uzaktan eğitime geçilmeli evdede yeterli oluyor biz hiçbir şeyden geri kalmadık hiçte hasta olmamıştık ama şuan 4 haftadır geçmiyor hastalığımız.
    Cevapla
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce sağlık sonra eğitim!
    Cevapla
  • Derya 2 yıl önce Şikayet Et
    Okular tatil olsun
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatil olmasın yeter bu kadar ztn bir sürü eksiğimiz var ancak onları kapatırız
    Cevapla
  • okulu seviyorum 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatilin uzatılmasının söz konusu degil bana kalsa tatil yapmayın bize isteyen gitsin istemeyen gitmesi bukadar basit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti