TOKİ Bayburt Merkez kura çekilişi sonuçları! Şingah Mahallesi kura sorgulama ekranı…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Bayburt Merkez ilçesinin Şingah Mahallesinde yapımı devam eden 45 dairenin kura sonuçlarını açıklıyor. Daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 10-14 Ocak tarihlerinde başvurularını tamamlamıştı. Başvuru bedeli Halkbank üzerinden yatırılırken, 2+1 daireler yeni sahiplerini bulacak. Dairelerin peşinat tutarı da, kullanım alanına göre değişiklik gösteriyor. Bayburt Merkez TOKİ kura sorgulama ekranı…

TOKİ Bayburt Merkez kura çekilişi sonuçları! Şingah Mahallesi kura sorgulama ekranı…
TOKİ Bayburt Merkez kura çekilişi sonuçları! Şingah Mahallesi kura sorgulama ekranı…
GİRİŞ 21.01.2022 12:02 GÜNCELLEME 21.01.2022 12:02

TOKİ’nin Bayburt’taki 263 konut projesinin 45 dairelik bölümünün kura sonuçları belli oluyor. “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” devam ederken, yeni ev sahipleri açıklanıyor. 10-14 Ocak tarihlerinde Halkbank’a başvuru bedelini yatıran adaylar, büyük bir heyecan içerisinde kura sonuçlarını takip ediyor. TOKİ, alt gelir grubuna sunduğu evler için başvuru genelgesini yayınladı. Başvuruda bulunan adaylar 1.000 TL ödeme yaparken, kuraların olumlu sonuçlanmadığı takdirde bu ödemeler geri alınabiliyor. Öte yandan, asil hak sahipleri ve yedek hak sahipleri için de sözleşme imzalama takvimi paylaşıldı. Bunun dışında, sözleşmeden caymak için 14 günlük süre verileceği duyuruldu. Bayburt Merkez TOKİ kura çekilişi sorgulama ekranı…

TOKİ Bayburt Merkez Kura Çekilişi Ne Zaman ve Nerede Yapılıyor?

TOKİ’nin Bayburt Merkez ilçesine bağlı Şingah Mahallesindeki 45 dairenin kura çekilişi 21 Ocak Cuma günü saat 11’de başlayacak. Çekiliş, Bilkent Plaza A3 Blok 6. Kat Toplantı Salonunda noter denetiminde gerçekleştirilecek. Ayrıca, TOKİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapılacak. 263 konutlu projenin sadece 45 dairesi satışa sunulmakla birlikte, temin edilen daireler 2+1 büyüklüğünde olacak.

TOKİ Bayburt Şingah Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Başvuru Şartları Neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın iştiraklerinden TOKİ, Bayburt’taki projenin başvuru şartlarını günler öncesinde kamuoyu ile paylaştı. 10-14 Ocak tarihlerinde adaylar 1.000 TL’lik başvuru bedelini Halkbank’ın Bayburt’taki şubelerinde veya e-Devlet aracılığıyla yatırdı. Adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Projenin gerçekleştirildiği ilde (Bayburt) en az 1 yıldır ikamet etmek veya il nüfusuna kayıtlı olmak,

  • Başvuru sahibinin daha önce TOKİ’den mülk almamış olması,

  • Başvuru sahibinin üzerinde daire olmaması,

  • 25 yaşını doldurmuş olmak,

  • Eşi vefat eden, çocuklu ve dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor,

  • Hane gelirinin en fazla 6 bin 500 TL olması,

TOKİ Bayburt başvuru şartları

Bu şartları yerine getiren kimselerin başvuruları işleme koyulur. Diğer başvurular da geçersiz sayılır. Ek olarak, bir haneden en fazla 1 kişi aday olabilir. Birden fazla adayın başvurusu kabul edilmez.

TOKİ BAYBURT MERKEZ KURA ÇEKİLİŞİ SORGULAMA EKRANI

Başvuru İşlemlerinde Gerekli Olan Belgeler

TOKİ Bayburt Merkez Şingah Mahallesindeki projeye başvuruda bulunacak adayların kura öncesi hazırlaması gereken belgeler:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,

  • Başvuru formu (Bankalardan temin edilir)

  • Başvuru bedelinin eksiksiz olarak ödenmiş olması

Bu belgeleri tamamlayan tüm adaylar, TOKİ’nin Bayburt’taki projesine başvurmaya hak kazanır.

Başvuru Bedeli İade Ediliyor mu? İade Tarihleri…

Konut kuralarına binlerce kişi başvuruda bulunduğu için herkes daire sahibi olamayabilir. Bu durumda, TOKİ başvuru bedellerini sahiplerine iade eder. Kura sonuçlarında asil veya yedek hak sahibi olamadıysanız, 25 Ocak tarihinden itibaren 1.000 TL’lik ödemeyi geri alabilirsiniz. Konut alma hakkı kazanan bireyler de, bu haklarından feragat ettikleri durumda 4 Şubat 2022’den sonra iade alır. En son, 14 Şubat 2022’de yedek hak sahiplerine ödeme yapılmaktadır.

TOKİ Bayburt başvuru sorgulama ekranı

TOKİ Bayburt Merkez 2+1 Daire Fiyatları ve Peşinat Tutarı

TOKİ’nin vatandaşa sunduğu daireler 192 bin TL’den başlayıp 295 bin TL’ye kadar çıkıyor. Peşinat tutarı da tüm fiyatlandırmalarda yüzde 12 olarak hesaplanıyor. Buna göre, adaylar en az 23 bin 41 TL, en fazla 35 bin 429 TL peşinat ödemesi yapacak. Aylık ödenen taksitler de 938,72 TL’den, 1,443,44 TL’ye kadar çıkabiliyor. 59.35 net metrekare alana sahip daireler 2+1 olmakla birlikte, yüzde 12 peşinat ödemesinde 180 ay vade tanınıyor.

Konutlar Ne Zaman Teslim Edilecek?

Şingah Mahallesi’ndeki 45 konutun, sözleşme tarihinden 36 ay sonra teslim edilmesi öngörülmektedir. Sözleşmeler, Halkbank’ın Bayburt şubesinde imzalanmakla birlikte 31 Ocak-11 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. Asil hak sahipleri 31 Ocak-3 Şubat’ta, yedek hak sahipleri ise 10-11 Şubat’ta sözleşme imzalayacak. Dairelerin 36 ay içinde temin edileceği hesaba katılırsa, en geç 2025 yılının Şubat ayında evler kullanıma hazır olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'