El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den davet: Türkiye için stratejik uç nokta olabilir

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele "El Salvador küçük bir ülke; ama belki de Türkiye’nin Latin Amerika’daki stratejik noktası için uç nokta olabilir. Gelin beraber geleceği değiştirelim." dedi.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den davet: Türkiye için stratejik uç nokta olabilir
El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den davet: Türkiye için stratejik uç nokta olabilir
GİRİŞ 21.01.2022 20:27 GÜNCELLEME 21.01.2022 20:48
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

EL Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ı ziyaret etti. Prof. Dr. Ünüvar, Bukele'ye 'Dostluk Payesi Beratı' takdim etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın makamında gerçekleşen ziyaretin ardından, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, üniversite senato salonunda Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı, Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, senato üyeleri, büyükelçiler, akademisyenler ile bir araya geldi.

Bukele'nin ziyaretinde gündem Türk İHA'ları: Almak istiyorlar!

Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, El Salvador Devlet Başkanı Bukele'yi Ankara Üniversitesi’nde konuk ettiklerine vurgu yaparak, "Dün Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte çok önemli anlaşmalara imza attılar. 6 tane anlaşma imzalandı. Bunlardan bir tanesi de üniversitemizi ilgilendiren Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Araştırma Merkezi ile olan bir anlaşmaydı. Ankara Üniversitesi olarak bundan çok büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanının Ankara Üniversitesi ziyareti bir tesadüf değildir. Ankara Üniversitesi’nde gerçekten çok önemli bir Latin Amerika Araştırma Merkezi bulunmaktadır. Ziyaretleri ile bizleri onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanına, değerli eşlerine ve tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum" dedi.

"EL SALVADOR TÜRKİYE'NİN LATiN AMERIKA’DAKI STRATEJİK NOKTASI İÇİN UÇ NOKTA OLABİLİR"

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz ziyaretler, El Salvador’un Türkiye'de büyükelçilik açmış olması, Türkiye’nin yakın zamanda El Salvador’da büyükelçilik açacak olması ve Cumhurbaşkanının ülkemize ziyareti bu ilişkilerin daha fazla güçleneceğini bize temin edecek. El Salvador küçük bir ülke; ama belki de Türkiye’nin Latin Amerika’daki stratejik noktası için uç nokta olabilir. Bu bilgi, irfan yuvasında sizlere bir davet sunmak istiyorum. Gelin beraber geleceği değiştirelim, engelleri yıkalım. Tabii ki şimdiyi de kazanalım. Şimdiki zamanı kazanırken geleceği de kazanmaya yönelik adımlar atalım. Geçmişteki düşüncelerimizi ya da yaptıklarımızı bir kenara bırakıp, geleceği de birlikte kazanalım. Eminim birlikte çok fazla şey kazanacağız. Bunu Amerika kıtasının en küçük ülkesinden Türkiye gibi güçlü bir ülkeye yapılmış bir davet olarak sunuyorum. Çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Ünüvar, Bukele'ye 'Dostluk Payesi Beratı' takdim etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 54
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    El salvador şuan dünyada bitcoin resmî para birimi olarak kullanan tek ülke riski var ama bir anda da refah seviyesi artma durumu da var
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    helal sana osmanlı evladı reis sahip çıkalım
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus alanımız genişliyor ama bazıları bundan bile rahatsız. Onların kafası basmıyor.
    Cevapla
  • Yavuztr1 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni nesil üretimlerimiz olan askeri mühummattan buraya gönderip üs kurmalıyız..Iraka gönderdikleri 6bin tır malzemeye cevaben...
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    El Salvador, Orta Amerika'da yer alan yaklaşık 6,9 milyonluk nüfusa sahip bir ülkedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri