Son dakika: İstanbul Havalimanı'nda iniş ve kalkışların iptal saati 13.00'e kadar uzatıldı

Son dakika: İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışına bağlı olarak İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar saat 13.00'a kadar uzatıldı.

GİRİŞ 25.01.2022 03:47 GÜNCELLEME 25.01.2022 10:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika: Türk Hava Yolları’nın (THY) 16 uçağı başka havalimanlarına yönlendirildi. Havalimanına gelen ve giden yolların da ulaşıma kapanmasından dolayı havalimanından çıkış yapamayan yolcular geceyi, terminaldeki banklarda ve buldukları boş alanlarda uyuyarak geçiriyor.

İstanbul’da etkili olan şiddetli kar yağışına bağlı olarak İstanbul Havalimanı’ndaki uçuşlar saat 13.00'a kadar uzatıldı.

Uçuşlar durdurulunca yolcular da geceyi terminalde geçiriyor. Havalimanına gelen ve giden yolların da ulaşıma kapanmasından dolayı havalimanından çıkış yapamayan yolcular geceyi, terminaldeki banklarda ve buldukları boş alanlarda uyuyarak geçiriyor.

UÇUŞLAR 13.00'A KADAR DURDURULDU

İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda seferler sabah saat 13.00’a kadar durduruldu. Bu nedenle havalimanındaki binlerce yolcu uçuşunu gerçekleştiremedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DA UÇUŞLAR DURDURULUDU

Öte yandan İstanbul Havalimanı'nda kar fırtınası nedeniyle uçuş operasyonlarının durdurulmasından sonra SHGM'den Atatürk Havalimanı ile ilgili de açıklama geldi.

SHGM'den yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı 05/23 pistinin 25 Ocak 2022 tarihi 04:00'e kadar kapalı olduğuna dair NOTAM yayınlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

YOLCULAR TERMİNALDE GECELİYOR

İptal olan seferlerin yanı sıra havalimanına geliş ve gidiş istikametindeki yollar da kapanınca yolcular çareyi geceyi terminaldeki banklarda ve yerlerde uyumakta buldu. İptal olan uçuşlarının biletlerini değiştiren yolcuların, havalimanındaki boş alan buldukları yerlerde ve oturma gruplarında uyudukları görüldü.

Belçika’nın Brüksel şehrine gitmek istediklerini ancak hava muhalefeti nedeniyle uçuşlarının iptal olduğunu belirten yolculardan Eyşan Daştan: “Bir hafta boyunca İstanbul’da konakladık. Her normal vatandaş gibi uçağımıza binmeye geldik. Öğlen saat 12.00’den beri havalimanındayız. Önce zaten 3,5 saat rötar oldu. Daha sonra uçağın iptal olduğunu mail yoluyla öğrendik. Otele yerleşilecek dendi ama giriş çıkış hiçbir şey yok her yer kapalı kardan dolayı” diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • Mehmet Öztabak 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul havalimanının kapalı olmasını düşünemiyorum,bu nasıl bir aymazlıktır ,ulaştırma bakanı acilen istifasını sunmalıdır,Dünyanın en büyük havalimanını kapalı tutmak çok büyük bir fiyaskodur.Cumhurbaşkanı acilen olaya müdahele etmeli gereken çalışmalar başlatılmalıdır.
    Cevapla
  • misafirim ben 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın parasını harcadılar amma pistin buzlanmaya karşı ısıtılmasını yapmamışlar kargo binası ile bazı ek binaların çatısını tenekeyle kaplamışlar mühendisler çatıya hiç eğim vermemiş
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    bir tane çomar havalimanının kapalı olmasını normal karşılamış
    Cevapla
  • Ahmet erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanını eleştiren çomarlar kendi bld binasının önünü temizleyememiş birde utanmadan konuşuyolar
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kıskandığı istanbul havalimanı uçaşlara kapandı. bu mu tam bir fiyasko yoksa belediye önündeki kar mı?
    Cevapla
  • millet 2 yıl önce Şikayet Et
    bu havalimanından kalkamayan uçaklar içinde imam oğlu ve cehepeyi suçlayalım yapanın suçu yok dağın başına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu