Adana'da yasa dışı silah ticaretine 6 yıl hapis!

Adana'da yasa dışı silah ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan sanığa "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Adana'da yasa dışı silah ticaretine 6 yıl hapis!
Adana'da yasa dışı silah ticaretine 6 yıl hapis!
GİRİŞ 25.01.2022 14:07 GÜNCELLEME 25.01.2022 14:07

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanık M.K. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı da mahkemede hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında polis ekiplerince sanığın merkez Seyhan ilçesindeki ikametinde yasa dışı yollardan Gaziantep, Kilis ve Hatay'dan temin edilen uzun namlulu silah ile çeşitli çap ve markada tabanca ele geçirildiğini belirtti.

Savcı, sanığın bu silahları satmak suretiyle silah kaçakçılığı yaptığını aktararak, M.K'nin üzerine atılı "6136 sayılı izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ!

Savunması alınan sanık M.K, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Kimseye silah satmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, "6136 sayılı izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanık M.K'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti