Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11. sınıf öğrencileri dikkat! Öğrencilere 460 TL burs verilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında düzenlenecek İOKBS tarihlerini duyurdu. Ortaokul ve lise kademelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim masraflarını karşılaması bursluluk sınavı düzenleyecek. Sınavda başarılı olan adaylara her ay 460 TL’ye varan burs ödemesi yapılacak. Peki bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? İşte MEB’den yapılan açıklama…

Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11. sınıf öğrencileri dikkat! Öğrencilere 460 TL burs verilecek!
Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11. sınıf öğrencileri dikkat! Öğrencilere 460 TL burs verilecek!
GİRİŞ 31.01.2022 09:28 GÜNCELLEME 31.01.2022 11:01
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Bursluluk sınavına her yıl 1.5 milyonu aşan öğrenci katılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınavlara müracaat edeibliyor. Öğrencilere 100 sorudan oluşan bir test yapılırken, sınav sonrasında başarılı olan adaylara her ay düzenli olarak ödeme gerçekleştiriliyor. 2021 yılında bu miktar 360 TL olurken, yeni yıl ile beraber bu ücretin 460 TL seviyelerine çıkması öngörülüyor. Başvuru sırasında öğrencinin ailesinin yıllık gelirinin fert başına düşen miktarı dikkate alınıyor. Okul değiştirme cezası alanlar, 2022 bursluluk sınavına müracaat edemezler. Özel okul, açık öğretim ortaokulu ve lisesi öğrencileri de benzer şekilde sınava katılamıyor. Sadece MEB’e bağlı okullarda 5,6,7,8 ile lise 9,10,11. sınıf öğrenciler sınava katılabilirler. Peki 2022 İOKBS (bursluluk sınavı) başvuruları ne zaman? İşte MEB tarafından açıklanan takvim…

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!Okullar ne zaman açılacak? MEB 2021-2022 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı!

2022 İOKBS (Bursluluk Sınavı) Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre 4 Eylül'de bursluluk sınavı düzenlenecek. Sınava katılan öğrencilere 100 sorudan oluşan test uygulanırken sınav süresi 120 dakika olarak belirlenmiştir.

2022 Yılında Burs Ücretleri Zamlanacak!

2021 yılında ortaokul 5,6,7,8 ile lise 9,10 ve 11'nci sınıf öğrencileri burs olarak 360 TL ücret alıyordu. Burs ödemeleri her ay gerçekleştirilirken 2022 yılı itibariyle burs ücretleri zamlanacak. Yeni burs ücretleri Ocak ayı burslarının hesaplara yatırılması ile belli olacak. 2022 bursluluk ücretinin 460 TL olması bekleniyor.

Bursluluk Sınavı Başvurular Ne Zaman?

Bursluluk sınavı başvuru tarihleri, yayınlanacak başvuru kılavuzu ile belirleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, henüz başvuru tarihlerini duyurmadı. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmişti. Normal şartlarda başvuru işlemleri e-Okul üzerinden veya okul yönetimleri tarafından yapılıyordu. Ancak geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle başvuru işlemleri e-Okul'dan gerçekleştirildi. Bu yılda benzer şekilde başvuruların e-Okul VBS üzerinden alınması bekleniyor.

Bursluluk Sınavında Başarılı Nasıl Olunur?

Bursluluk sınavında öğrencilerin eğitim aldıkları sınıflara göre sorular hazırlanıyor. Sınavın başarı kriterleri her yıl sınava katılan öğrenci sayısına göre değişkenlik gösteriyor. 2021 yılında yapılan sınavda 79 ile 94 net arasında başarı sağlayan adaylara burs hakkı tanınmıştı. Bursluluk sınavında tüm derslerin kat sayıları eşit orana sahiptir.

Bursluluk sınavı değerlendirmesi 500 puan üzerinden yapılır. Sonuçlar meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanırken bursluluk sınavı kazanan öğrencilere Ekim ayı başından itibaren ücretleri ödenir. İşte 2022 bursluluk sınavında öğrencilere sorulacak soru sayıları ve detaylar;

Burs Ücretleri Artık PTT Üzerinden Yatırılacak!

Bursluluk sınavı ücretleri, eskiden Vakıfbank üzerinden öğrenci hesaplarına yatırılırdı. Yapılan değişiklikle beraber burs ücretleri her ayın 20'si ile 25'i arasında PTT üzerinden alınabiliyor. Bursluluk ücretinin yatırılıp yatırılmadığı e-Okul üzerinden görüntülenebilir. Burs almaya yeni hak kazanan adaylar en yakın PTT merkezine başvuruda bulunarak hesap kartı temin edebilirler.

YORUMLAR 61
  • Gizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretim öğrencisi alamazmış, siz zaten anca ihtiyacı olmayanları düşünün hiç sormayın onların da ihtiyacı olabilir mi diye hiç sormayın neden açığa geçtiler diye
    Cevapla
  • Cennet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde daha yatmadı
    Cevapla
  • Ayşe 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl alınıyor bize neden çıkmıyor
    Cevapla
  • Özlem 2 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl başvuru yapılıyor acaba
    Cevapla
  • Niçir 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık öğretim lisesi den okyan olormo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?