Son dakika: Meteoroloji duyurdu kar şiddetli geliyor! İşte haritalı yeni hava durumu

Meteoroloji'nin son hava raporuna göre; Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde de kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İşte Meteoroloji'nin İstanbul, İzmir ve Ankara için tahminleri.

GİRİŞ 05.02.2022 13:52 GÜNCELLEME 05.02.2022 19:41
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimleri ve akşam saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Son dakika haberi... Meteoroloji'nin son yayımladığı rapora göre İstanbul'da 7°C , İzmir'de 14°C, Ankara'da ise 3°C'lik bir hava sıcaklığı bekleniyor. Bu üç büyük ilimizde havanın gün içinde parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor. 

Bitlis'te yoğun kar yağışı sebebiyle tam 250 köy yolunun kapandığı öğrenilirken Bolu Dağın'da da dün akşam ki yoğun kar yağışı sonrası şu saatler itibariyle sis etkili oluyor. Bölgede yola çıkan sürücüler için dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde Kar şeklinde görülecek yağışların sabah saatlerinde Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Son dakika: Meteoroloji yeni hava durumu raporunu yayımladı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Karadeniz’de görülecek yağışların, Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların 800 m. üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar olarak başlaması zamanla havanın soğumasıyla 200 m üzeri yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  HARİTALI GÜNLÜK HAVA DURUMU 

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EDİRNE °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra Güney Ege kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Az bulutlu

HATAY °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 1°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 5°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümü ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek yağışların sabah saatlerinde Trabzon’un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA °C, 3°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT °C, 2°C

Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 7°C

Çok bulutlu, doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, iç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor. Bölgede eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM °C, -4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -5°C

Çok bulutlu ve sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 4°C

Parçalı bulutlu

MUŞ °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

MARDİN °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 8°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz ve Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, akşamdan itibaren güneydoğudan 4 ila 6, öğleden önce 7 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, doğusunda yer yer 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0 m; Görüş: İyi.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güneyi parçalı yer yer çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, geceden itibaren kuzeybatıdan 2 ila 4; Güney Ege'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, güneyi 2,5 m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4; Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,5 m; Görüş: iyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, yer yer doğusu 7 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75 m, doğusu 1,0 ila 1,25 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

BOLU DAĞI'NDA SİS ETKİLİ OLUYOR

Düzce’de akşam saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası Bolu Dağı geçiş güzergahında sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü.
Düzce’de, geçtiğimiz günlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından bazı bölgelerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı.

Bolu Dağı’nda da etkili olan kar yağışının ardından güzergahta sis etkili oluyor. Özellikle, D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde kar yağışı ve sis etkili oluyor.

Sis sebebiyle görüş mesafesinin yer yer 30 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda sürücüler güçlükle ilerliyor.

Sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılıyor. 

BİTLİS'TE 250 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis’te iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 250 köy yolu ulaşıma kapandı.
Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Bitlis’te hayatı olumsuz yönde etkiledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 75 personel ve 50 iş makinesi ile kapalı olan köy yoları için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, bugün itibari ile kapalı olan köy yolu sayısının 250 olduğunu ifade etti. 

ERZİNCAN'DA KARTPOTALLIK KARELER

Aralıklı kar yağışının devam ettiği, dondurucu soğuğun da etkili olduğu Erzincan’da kartpostallık kış fotoğrafları objektiflere yansıdı.

Bu sene Türkiye’nin büyük bir bölümünü etkisi altına alan karakış, birçok olumsuzluğun yanı sıra beyaz güzellikler de sunuyor. Erzincan’da düzenlenen kış temalı foto maratonunda kartpostallık fotoğraflar objektiflere yansıdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama buseferde fransa ve alman b elçisine randevum var mapcaz şimdi en iyisi kar kardeşim bugün git ağustosta gel benim işim var
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Abartmayın bu ne ya sanki kıyamet kopuyor
    Cevapla
  • Nuri 2 yıl önce Şikayet Et
    Haber olsun diye karışık salata.
    Cevapla
  • Refik 2 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a varmı varmı? Başkana balıkçıya randevu, danışmana da en iyisinden bir tatil ayarlayalım. İstanbul nimet nimet
    Cevapla
  • S.A. 2 yıl önce Şikayet Et
    # TAŞ ne zaman yağacak ?.
    Cevapla
  • Toroslu 2 yıl önce Şikayet Et
    Covit 19 bitince sıra taşda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!