Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bu hafta olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan…

İki hafta arayla Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı Şubat ayında yapılacak mı? Hatırlanacağı üzere son toplantı 31 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilmişti. Bu nedenle yeni toplantının iki hafta içerisinde düzenlenmesi bekleniyordu. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Covid-19’a yakalanmasından sonra Kabine’nin ne zaman ve ne şekilde yapılacağı merak ediliyor.

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bu hafta olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan…
Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Bu hafta olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan…
GİRİŞ 05.02.2022 17:45 GÜNCELLEME 05.02.2022 17:45

Türkiye’de günlük Covid-19 vaka sayısı 100 bin bandına ulaştı. Vakaların hızla artmasından ötürü uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceği, yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı vatandaş nezdinde merak ediliyor. Pandeminin ilk günlerinden itibaren bu kararlar, Kabine Toplantısı aracılığıyla vatandaşa duyuruluyordu. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi hesabından eşiyle birlikte Covid-19 testinin pozitif sonuçlandığını açıklaması akıllara soru işareti getirdi. Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak veya yapılacak mı? Yeni toplantının gündem maddeleri arasında neler var? Son toplantıda hangi kararlar alınmıştı? İşte, Kabine Toplantısına dair tüm detaylar…

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Normal takvimde Kabine Toplantısı 2 haftalık arayla Beştepe’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu’nun katılımıyla gerçekleştiriliyordu. Son toplantı da 31 Ocak Pazartesi günü yapılmıştı. Yeni toplantının 14 Şubat Pazartesi günü yapılması bekleniyor. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’la birlikte Covid-19’a yakalanmasından ötürü toplantının akıbeti halk nezdinde merak ediliyor. Kabine Toplantısı 14 Şubat’ta yapılacak mı?

Kabine Toplantısı ne zaman?

Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı Yapılacak Mı?

Sağlık Bakanlığı’nın karantina süreciyle ilgili yayınladığı yeni genelgeye göre 14 günlük izolasyon süreci 7 güne düşürüldü. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karantina süreci 12 Şubat Cumartesi günü sona erecek. 12 Şubat’ta negatif test etmesi durumunda toplantıya katılması bekleniyor. Nitekim Cumhurbaşkanı da çalışma sürecine ilişkin bilgilendirme de bulundu.

Kabine Toplantısı yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Görevimizin Başındayız…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevinin başında olduğunu aktardı. Erdoğan, çalışmalarına evden devam edeceğini belirtirken, “Dualarınızı bekliyoruz” notunu düştü.

Yani, 12 Şubat’ta yapılacak testin negatif sonuçlanmaması durumunda Kabine Toplantısı’nın telekonferans yöntemiyle yapılması gündemde. Peki, yeni toplantının gündem maddeleri arasında neler var?

Kabine Toplantısı’nın Yeni Gündem Maddeleri

Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nda her zaman pandemiye yönelik tedbirler alınmıyor. Bu toplantılar da Türkiye’nin gündemine ilişkin maddeler de değerlendirilip halkın huzurunda yeni kararlar açıklanıyor. Örneğin, 31 Ocak’taki toplantıda elektrik kullanım bareminin 150 Kwh’den 210 Kwh’ye çıkarıldığı duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Yeni toplantıda da gündeme ilişkin maddelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca, vakaların 100 bin bandında seyretmesinden ötürü yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı belirsizliğini koruyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in uzaktan eğitime dönülmeyeceğini vurgulamasından sonra öğrencilerin yüz yüze eğitime devam edeceği düşünülüyor. Ancak, konuya ilişkin son kararlar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın sunumundan sonra verilecek.

Bir Önceki Toplantıda Hangi Kararlar Alınmıştı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ocak Pazartesi günü düzenlenen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısı’nın akabinde alınan kararları ve yeni gelişmeleri vatandaşla paylaştı. Bu kararlardan birkaçı şu şekilde…

  • İran’dan doğalgaz alımı tekrar başladı.

  • Azerbaycan’dan gelen doğalgaz miktarı arttırıldı.

  • Elektrik tüketim baremi 150 Kwh’den 210 Kwh’ye çıkarıldı.

  • Yangın söndürme uçaklarının sayısı 20’den 55’e yükseltildi.

  • Dezavantajlı ailelerin çocuklarının eğitim masrafları için 500 milyon liralık bütçe hazırlandı.

  • KOBİ’lere yönelik 60 milyar lira ölçütünde 3 yeni destek paketi açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi