Erzincan'da belediyenin çöp alanındaki ölü köpeklerle ilgili soruşturma

Erzincan Belediyesi'ne ait çöp alanındaki ölü köpeklerin görüntüleri, sosyal medyada paylaşılınca tepki topladı. Hayvanseverler, sorumluların tespit edilip, cezalandırılmalarını isterken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Erzincan'da belediyenin çöp alanındaki ölü köpeklerle ilgili soruşturma
Erzincan'da belediyenin çöp alanındaki ölü köpeklerle ilgili soruşturma
GİRİŞ 06.02.2022 16:52 GÜNCELLEME 06.02.2022 16:52

Erzincan'da belediyenin çöp alanında çekilen ölü köpeklerin görüntüleri, sosyal medyada paylaşılırken, hayvanseverlerden tepki geldi.

Esnaflık yapan ve 4 yıldır sokak hayvanlarını beslediklerini söyleyen Yaşar Yıldız, görüntülerin çok üzücü olduğunu belirtirken, "Sokak hayvanlarını besliyor ve ilaç tedavilerini yaptırıyoruz. Elimizden geldiği kadar onlarla yakından ilgileniyoruz fakat geçen günkü olay bizi fazlaca üzdü. Bu gibi olayları daha öncede duyuyorduk, kanıtımız olmadığı için bir şey yapamıyorduk. Bir arkadaşımızın çektiği video bizi çok üzdü. Erzincan Belediyesi'ne ait çöp alanında çok sayıda köpek ölüsü bulundu. Bunlar burada mı öldürüldü yoksa öldürülüp getirip buraya mı atıldı, bilinmiyor. Gereken neyse yapılsın istiyoruz. Suçlular cezasını çeksin çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı. Hayvanların artık ölmesini, üzülmesini, hastalanmasını asla istemiyoruz" diye konuştu.

Erzincan Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise köpek ölümlerine ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilerek, "Sosyal medyada sokak hayvanlarımızın kabul edilmesi mümkün olmayan görüntüleri bizleri derinden üzmüştür. Kurumumuz, konuyla ilgili ivedi bir şekilde tahkikat ve araştırma işlemlerine başlamış olup konu bilgi ve kontrolümüz dışında gerçekleşmiş ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Erzincan Belediyesi olarak sokaktaki canlarımızın sağlığı, güvenliği bizler için son derece ehemmiyet taşımaktadır" denildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak