Konya kar tatili açıklaması! Gözler Valilikte: 11 Şubat Cuma günü okullar tatil edilecek mi?

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Konya kar tatili açıklaması dört gözle bekleniyor. Gece etkisini hissettiren don hadisesi ve yeni günde görülen tipiden ötürü okullara ara verilip verilmeyeceği gündemde. Özellikle gece yarısı sıcaklıkların 0'ın altına düşmesinden ötürü şehirdeki caddelerde buzlanma vakaları ortaya çıkıyor. 11 Şubat Cuma günü Konya'da okullar tatil edilecek mi? Öğrenciler Valilikten yapılacak açıklamayı dört gözle bekliyor...

Konya kar tatili açıklaması! Gözler Valilikte: 11 Şubat Cuma günü okullar tatil edilecek mi?
Konya kar tatili açıklaması! Gözler Valilikte: 11 Şubat Cuma günü okullar tatil edilecek mi?
GİRİŞ 10.02.2022 12:43 GÜNCELLEME 10.02.2022 12:43

İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı vilayetlerde okullar tatil edildi. Konya'da da etkisini arttıran don ve tipi olaylarından ötürü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Şehirde akşam saatleri hava sıcaklıklarının 0'ın altına düşmesi nedeniyle bazı caddelerde buzlanma örneklerine rastlanıyor. Öte yandan, kar tatili sürecinde eğitime uzaktan eğitim metoduyla devam ediliyor. Bu gibi etmenlerden ötürü binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Konya'da 11 Şubat Cuma günü kar yağışı tatili yapılacak mı? Valilikten şimdiye dek herhangi bir açıklama gelmezken, öğrenciler haber bekliyor.

Konya'da Kar Tatili Yapılacak Mı? "Buzlanma Tehlikesi..."

Türkiye'nin eğitim yuvalarından Konya'da binlerce öğrenci 11 Şubat Cuma günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini araştırıyor. 7 Şubat Pazartesi günü Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Valiliğin ortak açıkladığı metinde şehirde buzlanma görüleceği duyurulmuştu. Ancak, şimdiye dek kar tatiline ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Konya kar tatili 11 Şubat Cuma

11 Şubat Cuma Günü Tatil Edilecek Mi?

Konya Valiliği'nden 11 Şubat Cuma günü kar tatiline dair herhangi bir duyuru yapılmadı. Konya Valiliği'nin resmi internet sitesinde konuya ilişkin açıklamalar yayınlanmaktadır.

Konya kar tatili olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava raporuna göre, şehirdeki sıcaklık oranı 24.00'dan sonra -3 seviyelerinde seyredecek. Sıcaklık derecesinin sabah saat 07.00-08.00'e kadar bu düzeyde ilerlemesi bekleniyor. Yani, okul servislerinin caddeye çıkacağı zaman diliminde buzlanmalarla karşılaşılabilir. Öte yandan, kar yağışının da gün boyu etkili olması öngörülüyor. 

Vali Özer Şehri Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz gün (8 Şubat Salı) Konya'yı ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan ile görüşme gerçekleştiren Bakan Özer, 31 İlçenin Eğitim Müdürü ile istişare etti. Vilayetteki yatırımlara dair görüş alan Milli Eğitim Bakanı, Selçuklu Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi'nin programına katıldı. 

10 Şubat Perşembe kar tatili açıklaması

Hangi Şehirlerde Okullar Tatil Edildi?

İç Anadolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 Şubat Çarşamba günü Çankırı, Uşak ve Çanakkale şehirlerinde okullara 1 günlüğüne ara verildi. Bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle devam edecek. Doğu Anadolu'da da kar yağışının etkili olması nedeniyle bazı şehirlere bağlı ilçelerde uzaktan eğitim metodu kullanılmaktadır.

10 Şubat Perşembe günü için şimdilik 3 şehirde kar tatili ilanı açıklandı. Karaman ve Niğde vilayetlerinde, kar yağışı gerekçesiyle eğitime 1 günlük ara verildi. Hava durumundan ötürü okulların tatil edildiği Isparta'da da tatil sürüyor. Bu süreçte öğrenciler uzaktan eğitim formatıyla derslerine devam ediyor.

11 Şubat Cuma günü için şehir valiliklerinin akşamüstü açıklama yapması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz