Uzaktan sağlık hizmeti hakkında Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzaktan sağlık hizmeti altyapısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm standarların bakanlık tarafından belirleneceğini söyleyen Bakan Koca, uzaktan sağlık sistemi yazılımının kullanılacağını ifade etti.

Uzaktan sağlık hizmeti hakkında Bakan Koca'dan açıklama
Uzaktan sağlık hizmeti hakkında Bakan Koca'dan açıklama
GİRİŞ 11.02.2022 12:28 GÜNCELLEME 11.02.2022 15:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Koca, sağlık hizmeti altyapısıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

UZAKTAN SAĞLIK HİZMETİ ALTYAPISI
Hizmetlerin sunumunda, Sağlık Bakanlığınca üretilen veya tescil edilerek kullanılması onaylanan yazılı, sesli veya görüntülü iletişime imkân sağlayan Uzaktan Sağlık Bilgi Sistemi yazılımı kullanılacak. Tüm standartlar Bakanlıkça belirlenecek.

Takip için bazı klinik parametreler değerlendirilebilecek, tedavi ve ilaç yönetimi sağlanabilecek. Sağlıklı yaşamın desteklenmesine, psikososyal destek hizmetlerinin sağlanmasına yönelik hizmet verilebilecek. Riski olan veya ileri yaştaki kişilerin çok yönlü takibi yapılabilecek.

UZAKTAN SAĞLIK HİZMETLERİNDE KAPSAM
Kişinin tıbbi gözlem, izlem ve takibi ile değerlendirmesi yapılabilecek, teşhis edilmiş hastalıkları kontrol edilebilecek, tıbbi danışmanlık verilebilecek. Gerekli durumlarda, kişiye bir sağlık kuruluşuna bizzat müracaat etmesi önerilecek.

BAKAN KOCA: USH HAYIRLI OLSUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün de uzaktan sağlık hizmeti uygulamasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi;

Uzaktan sağlık hizmeti başlıyor. Uzaktan Sağlık Hizmetinin Sunulmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Bakanlığımız, sağlık kurumunda hasta olarak bizzat bulunmadan, çağdaş bilişim teknolojileri kullanarak sağlık hizmeti almanın kurallarını belirledi. Uygulama zaman kaybını önleyecek.

Uzaktan Sağlık Hizmetini, sadece gerekli bilişim teknoloji alt yapısına sahip, Bakanlıkça ruhsatlı sağlık kuruluşları sunabilecek. Uzaktan sağlık hizmeti gereklerini yerine getirmek koşuluyla artık hastalara E-REÇETE YAZMAK, RAPOR VERMEK mümkün olacak. USH hayırlı olsun!

YORUMLAR 2
  • SİVASLI 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan uzaktan muayene diyorsunuz siz şu an hastanelerde doktorlar grev var diye randevusuz hasta bakmıyor randevusuz hastadan alınan parayı kaldırdılar bakamayız deniyor e nabızdan randevuya bakıyoruz 10 gün sonraya ancak yer var on gün sonunda zaten insan ölür mü kalır mı belli olmaz insanlar zengin değil ki özel hastanelere gitsinler bu konuda bir şeyler yapın lütfen
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Randevu sistemini düzeltin önce …
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak