Ünlü isimlerden İdlib’e iyilik çıkarması

Kış şartları nedeniyle zorlu günler geçiren İdlib’deki mülteciler için harekete geçen Hakkı Alkan, Mustafa Akan, Deniz Satar ve Adem Metan, çadır kentleri ziyaret ederek mağdurlara insani yardım malzemesi dağıttı.

Ünlü isimlerden İdlib’e iyilik çıkarması
Ünlü isimlerden İdlib’e iyilik çıkarması
GİRİŞ 11.02.2022 17:31 GÜNCELLEME 11.02.2022 17:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Teknoloji Editörü Hakkı Alkan, İş İnsanı Mustafa Akan, Spor Spikeri Deniz Satar ve Dijital Yayıncı Adem Metan, Suriye’nin İdlib kentine iyilik çıkarması yaptı.

Kentin çeşitli bölgelerindeki çadır kentleri ziyaret eden iyiliksever ünlüler, AFAD ve İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriyeli muhtaçlara insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Yoğun yağışlar nedeniyle çamur içinde yaşamak zorunda kalan çocuklara bot ve mont ulaştıran ünlüler ayrıca mağdur ailelere de battaniye ve yatak yardımında bulundu.

Programa, AFAD Hatay İl Müdürü Ercan Akar, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Nergis, İHH Medya Koordinatörü Mustafa Özbek ve AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Eren Aşçı da katıldı.

“İSTİYORUZ Kİ ÇOCUKLAR HAYAL KURABİLSİNLER"

Alan el ile veren el arasında bir köprü vazifesi görmekten dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Adem Metan, bu tarz iyilik kampanyalarına devam edeceklerini söyledi. Kampanyaya nasıl başladıklarını anlatan Metan, “İdlib'le tanışmam 5 yıl öncesine dayanıyor. Bir kardeşimizin sosyal medyadaki üzüntülü görüntülerini görmem sonucunda buraya gelmeye niyet etmiştim. Sonrasında, her yıl çeşitli ve farklı kampanyalarla bu bölgelere gelmeye devam ettik. En son arkadaşlarımla konuşurken ‘Aslında bu bölgeye bir kampanya yapsak, malum hava şartları çok sert geçiyor’ dedik. 'En azından kendi çocuklarımızı ısıtırken başkalarını da ısıtabiliyorsak ne mutlu bize' diyerek yola çıktık. Sevgili Hakkı Alkan, Mustafa Akan ve Deniz Satar'la birlikte güzel bir kampanya başlattık” dedi. Metan, proje detaylarını şöyle anlattı:

“İHH ile birlikte, bu kampanyayı başlatırken şunu önceledik. Hiç kimseden nakdî bir yardım istemiyoruz. Biz insanlardan; çocuklar için mont, bot, oyuncak, ayakkabı, kadınlar için ihtiyaç malzemelerini bize göndermelerini istiyoruz. Bugün de AFAD ve İHH aracılığıyla bu ürünleri çeşitli çadır bölgelerinde, kamp bölgelerinde dağıttık. Tabii ki buraya her geldiğimizde aslında kanaat etmenin, şükretmenin ne kadar önemli olduğunu, ifadelerin ötesinde yaşayarak anlıyoruz. Burayı unutmamamız gerekiyor. Çünkü istiyoruz ki buradaki çocuklar hayal kurabilsinler. İstiyoruz ki buradaki çocuklar yarınlara dair bir endişe taşımasınlar. Bu anlamda biz de karınca misali safımızın belli olduğunu göstermek için buradayız ve mutluyuz. Mutluyuz çünkü alan el ve ulaşan nokta arasında köprü olmak bizleri çok mutlu ediyor. Bu kampanyaları yapmaya, elbette ki devam edeceğiz.”

Yardım ulaştırmak için

İdlib halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden KIS yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına SURIYE KIS yazarak yardım edebiliyor. Hayırseverler ayrıca kampanyaya ilgili yardım kalemlerinde ayni yardım yapabilecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yardım yapanlardan vesile olanlardan Allahım razı olsun kazançları bereketlensin
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, iylik yapmak insanı mutlu eder.
    Cevapla
  • Kasım Ocak 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ALLAH CC razı olsun.
    Cevapla
  • Yasarerkul 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper.Orjinal..tebrikler..tum..yardim..yapanlara..ve..sebeb..olanlara....olunce..sadece..kariniz..bu.dualar..kalir....gerisi.hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı